Ноев: Путин не иска Украйна да съществува като държава

България в очите на Путин е слаба страна, която може да унижава
14 мар 2022 08:50, Елка Василева
178
Ноев: Путин не иска Украйна да съществува като държава
Снимка: архив, БГНЕС

Ако дефинираме мира като възстановяване на довоенна Украйна, връщането на тези 2 милиона и половина бежанци по домовете и реализация на тяхната надежда да бъдат част от демократичния свят, това скоро няма да се случи. Това коментира пред БНТ експертът по отбрана и бивш военен министър Бойко Ноев.

Още по темата
"От другата страна стои един агресор (Путин, б.р.), който иска точно обратното - не иска Украйна да съществува като държава, той не иска украинският народ да бъде част от демократична Европа. Можем да съдим само по действията, които предприема, а това са действия на един загубил разсъдъка си диктатор, който е изпаднал в дълбока изолация", заяви Бойко Ноев.

Разрушените Киев, Харков са "путинизъм в действие", смята бившият министър на отбраната. Според него светът ще претърпи дълбока трансформация, а Владимир Путин никога няма да бъде същият играч на международната сцена.

Ролята на Турция е като посредник в преговорите между Русия и Украйна е пример за подражание, смята Ноев. България обаче няма национална политика, а българското общество и партиите във властта заемат крайно противоположни позиции по отношение на войната.

"Ердоган доставя оръжие на Украйна, но той не е загубил контакта си с Путин, той е уважаван от него. Това не е само защото Турция е 80-милионна държава, а защото Путин уважава силните. България в очите на Путин е една слаба страна, която той може да унижава, чиято история той може да взима, чиято азбука отрича и т.н.", коментира Бойко Ноев.

Отношението към войната е ключов въпрос за всички политически сили у нас - не може да има политици, които да оправдават войната, които да отказват помощ на украинската страна. Всеки отказ от помощ, включително със средства за отбрана е сътрудничество с агресора, допълни експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направете сметка какви *** са русофилите, щом собствените им деца и внуци се изплюха върху тях и заминаха са САЩ и западна европа. И аз плюя на русофилите. Тотален отппадък.
97
4
 
8
 
! Отговори
Резил преди 2 години
Кaдирoв в Украйна, Путиновия режим иска военна помощ от Китай.20 милиарда долара на ден разходи за поддържане на войната.
96
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокажени русофили, защо децата ви избраха САЩ и Европа, а не великата ви росия бе?
95
3
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Какво може да се очаква от бивш натовец да каже...бивш седдесар..няма смисъл за коментар.
94
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 93 Представяш ли си? Децата на русофилите избраха САЩ , които уж са ги бомбардирали, а не прекрасната русия на дядовците им. Изплюха се на росията. Предтавяш ли си какво мислят за росия и русняците.
93
6
 
6
 
! Отговори
някой преди 2 години
До: номер 81 Хайде, хайде, моля, моля! По-полека с кремълската пропаганда! Във ВСВ България е бомбардирана от съюзническата авиация, от САЩ, Англия, СССР и Югославия! Първите бомбардировки са нанесени в покрайнините на София от югославски самолети. СССР също напада България, но главно бомбардировките са върху градове над Източна България!
92
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия върна статута си на велика държава, и от сега нататък ще се държи като империя, а именно, Русия признава само други велики държави на ниво договорни отношения, а в зоната на своето влияние правилата Русия ще определя сама. Никой повече няма да разговаря на тази тема с Украйна. Империята е взела решение, че украинска държава с такова правителство и в този вид на границата на Русия повече НЕ МОЖЕ да съществува.
91
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не бях виждала в живота си толкова кръв. Сякаш беше валяло кръв от небето".Царица Йоанна - "Спомени" за бомбардировките на САЩ над цивилното население на София.
90
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 90 Това е руска пропаганда.
89
9
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Расия поиска военна и икономическа помощ от Китай! Баси и резила! Тея колхозници са на издихания! Ако войната продължи още месец и Зеленски ще влезе в Москва и ще се настани в Кремъл! Няма по тъпо парче от Путин! Живее в бункер и не се показва, той и Хитлер живееше в бункер и всички знаят как свърши! Всички русофили и *** сега мощно си хапят топките и долния край на гърба от яд.... хаха. Очаква плюенето по мен да започне сега.
88
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ пускаха в България бомби играчки, които късаха крайниците на децата. Това било да се деморализира населението. Същото което правеха украинските нацисти 8 години в Украйна - избихва деца със забранени касетъчни бомби.
87
9
 
7
 
! Отговори
някой преди 2 години
До: номер 79 Абсолютната истина казваш, аман от руски путински пропагандни кампании! Няма да забравя като студенти бяхме на селскостопанска бригада до град Роман - беряхме ябълки, износ за политбюро на ЦК на КПСС, в СССР! Накрая не само че ни платиха жълти стотинки, но ни удържаха пари и за "братските" гладуващи африкански народи!Само на една бригада спечелих много пари - изолирахме тръби на Топлофикация София. Обаче със стъклената вата ни се разказа играта, тежка работа!
86
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 84 Така беше. За 3 години в Коми или Либия взимаш лада без ред и кореком. За другите - 180лв заплата.
85
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия бомбардира пристанището във Варна защото там са разположени турски военни кораби, и Русия е във война с Турция. Жертвите са 87 души, всичките военни, нито един цивилен.
84
7
 
11
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Русия 3 сега граничи с Натовски държави - Балтийските републики. Така че тази опорка е пълен фалш. Путин вече е политически т. Руп.
83
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
14/10/1915 русия бомбардира Варна.
82
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В НРБ нямахме тоалетна хартия и банани и не можехме да бегаме на Запад.
81
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво беше НРБ едно време? режим на тока, вноски за жигула и лихвоточки. И манифестации с УРА.
80
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Украйна 8 години и се обяснява, че не трябва да избива собсвеното си население. На тази територия може да възникнат 2, 3, а може и 5 нови държави, но всичките ще бъдат лоялни на Русия изцяло ще се подчиняват на правилата които Русия ще установи. Някои могат да поискат да се присъединята към Великата държава, и Русия щателно ще разгледа дали са достойни, като те трябва и да проявят достойнствата си.
79
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не Русия, ами САЩ бомбардираха България през ВСВ и избиха близо 5 хиляди цивилни българи. САЩ са убийци!