Русия наложи санкции на Байдън и Блинкен

Американският президент няма право да влиза на територията на страната
15 мар 2022 17:52, Красимир Ангелов
198
Русия наложи санкции на Байдън и Блинкен
Снимка: БГНЕС

В отговор на въведените от Вашингтон санкции срещу Русия, Моссква забрани на президента на САЩ Джо Байдън и на още 12 американски официални лица да влизат на територията на страната, стана ясно от публикувано от руското външно министерство съобщение.

"В отговор на поредицата от безпрецедентни санкции, забраняващи, освен всичко останало, на висши служите на Руската федерация да влизат на територията на САЩ, от 15 март в руската „стоп-листа” на базата на реципрочност са включени президентът Джо Байдън, държавният секретар Антъни Блинкен, министърът на отбраната Лойд Остин и председателят на Обединения комитет на началник щабовете Марк Мили, както и някои ръководители на ведомства и известни американски дейци", се казва в съобщението, цитирано от БГНЕС.

В "черния списък" са включени президентът на САЩ Джо Байдън, държавният секретар Антъни Блинкен, директорът на Пентагона Лойд Остин, помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан, директорът на ЦРУ Уилям Бърнс, председателят на Обединения комитет на началник щабовете Марк Мили, говорителят на Белия дом Джен Псаки, заместник-помощникът на президента на САЩ по национална сигурност Далип Сингх, директорът на Агенцията за международно развитие Саманда Пауър, синът на американския президент Хънтър Байдън, бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън, първият заместник-министър на финансите Адевейл Адейемо, президентът и председател на борда на директорите на Export-Import Bank Рета Джо Луис.

Отговорът на Русия на поредицата от американски санкции е неизбежна последица от крайно русофобския курс на сегашната американска администрация, се казва в изявление на Министерството на външните работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас, да им забранят да ходят в Русия... Какво ще правят сега
160
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наложили забрана на Байдън, но не на американския президент, ами на починалия му баща. Северноазиатските сатрапи не могат една забрана да напишат като хората. А като се има предвид, че РУСНАЦИТЕ бягат от Мордор, направо буди смях опита на кремълската жаба да си вдигне крачето.
159
0
 
9
 
! Отговори
гопник преди 2 години
На Байдън му запорирали сметките в рубли! Направо да падладейш :)))
158
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Какво стана с похода на мира в Канада бе май го потушиха и конфискация. ........ какъв поход бе вaтникo ocpaн?
157
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия наложи санкции на Байдън и Блинкен --------- блокирали са им сметките в рубли :)))))
156
2
 
8
 
! Отговори
САТАНАТА преди 2 години
А така,този Байдън за какъв се мисли...
155
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 163. Бистро Популярна версия е, че думата идва от руските войски, които окупират Париж след Наполеоновите воини. . . . Точно така е! Думата произлиза от руски, което ми го потвърждава и колежката зад мен чиста французойка даже от Париж!
154
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
е щом сте национализирали несъществуващата на Президента Байдън в сибир...ще национализираме...не запорираме...ще отнемем имуществото на руските олигарси ,ще прогоним децата ви от Свободният Свят,ще се държим като вас,всичко почтенно бяга от русия...скоро от китай... и още няколко приятели им,минаха се прекалено много граници за да си правим компромиси,всеки стоящ разкрачен...не е приятел на САЩ...приятели
153
5
 
5
 
! Отговори
void преди 2 години
Това руският *** е мега тъпо парче - даже сарказъм не вдява.. Непонятно ми е как ш 21-ви век някой може да е убеден, че целият свят е сбъркал, а не Путин. Дори руският народ е на същото мнение. Хайде, на прибличените си той плаща или ги заплашва, какво обаче остава за тролите у нас - рубли няма да е, предвид че не струват дори хартията, на която са напечатани.. Пълна мистерия.
152
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън най-вероятно има дъсчена ловна колиба в дълбокия Сибир, и сега бункерното джудже ще му я вземе. Да напомня: оня ден щипнаха яхтичката на Путин за 600 млн. евро, хе-хе. Това колко ли е в рубли, хе-хе?
151
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с похода на мира в Канада бе май го потушиха и конфискация. Либерална демокрация.
150
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората по света не смеят да кажат какво мислят понеже има цензура и заплахи за живота им. Но се надяваме че това ще се промени макар трудно но истината винаги побеждава.
149
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прегледах вентилаторно форума. Стана ми ясно защо е започнала войната. Много сте елементарни. Потрес. Не сте прочели една книга. Нищо не знаете...
148
8
 
3
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Анонимен Я стига с този Наполеон и Хитлер. Началото на 19 в. армиите са сбирщина хора въоръжени до зъби с примитивни оръжия. Излизат и който когото. Русия не спечелва нито една битка. Загубва Москва. Наполеон заминава за Франция защото му докладват, че се подготвя преврат. Това е късмета на Русия. Хитлер ги беше наврял в *** ***. Обаче загуба на Русия не беше в интерес на САЩ И ГБ и им дадоха технологии, храна и всичко необходимо и пак им беше трудно. Днес са сами срещу света и нямат нищо.
147
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правото да носят оръжие на американците е дадено за да могат да се вдигнат ако властта се узурпира от тиран. Не е да се защитават от разбойници както ви лъжат тук.
146
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Край на бай дъновия семеен бизнес в украйна, много е близо там. Мисля, че американците няма да го изтърпят до края на мандата му и ще го изгонят. Показателите му са най-лошите в сравнение с всички досегашни президенти.
145
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай дън стигна до дъното, ще продължи да копа с нокти.
144
3
 
15
 
! Отговори
;-))))) преди 2 години
Бай Дън изпаднал в дълбока депресия след като прочели санкциите които му наложили.
143
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай дънчо си мисли аз ще изпращам мои слуги там мене като не ме щат. Няма да пуснат никакъв служител на правителството, даже ще изгонят американския посланик и никой не може да им каже копче. Ха-ха хи-хи! Ще използват макрончо или ердоганчо за куриер ако им се наложи, те ще подтичват.
142
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не налагат санкции по закона Магнитски за корупция с нарушение на човешките права за съществуване на хората според международни норми изработени,утвърдени на световни форуми за прилагане общите права за изпълнение заложени в конституционни документи и приложени в съдилищата за санкциониране на лицата нарушаващи ги заради наложени корупционни практики с натиск за неизпълнение на правата до предизвикване на масово тежки последствия,смърт на граждани по време насилия касаещи провеждащите ги.