Кремъл: Обсъжда се шведски вариант за Украйна

Киев предложил "австрийски или шведски вариант на неутрална държава"
16 мар 2022 14:38, Елка Василева
210
Кремъл: Обсъжда се шведски вариант за Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Обсъжда се вариантът Украйна да е неутрална държава по шведския модел. Това може да се разглежда като компромисен вариант, заяви днес пред журналисти в отговор на въпрос говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

Още по темата
По-рано Владимир Медински - главният руски преговарящ с украинците и помощник на президента Владимир Путин, съобщи, че Киев предлага в Украйна да бъде създаден "австрийски или шведски вариант на неутрална демилитаризирана държава".

Песков не коментира "шведския вариант"като основа за евентуален компромис с Украйна.

"Предпочитам да не се впускам в подробности. Още веднъж искам да подчертая, че в условията на продължаващи преговори е невъзможно някакво по-нататъшно детайлизиране на темата", обясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците пак ще го набият на българите! Колкото и неприятен като човек да е Зеленски, ама е политик и гледа интересите на страната си! Досега не съм видял адекватен български политик, всички са шушумиги!
131
1
 
2
 
! Отговори
Куртев преди 2 години
Навярно някой помни как украинската армия убиваше в Донбас и Луганск през 2013,2014 година, включително и деца.
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пародия, това не са преговори, спрете да убивате невинни украински граждани, докато преговарят, изчадия! Човекът сниман с дрон, вдигна ръце да се предаде, а руските *** го застреляха. После отведоха жена му и невръстното му дете, в близката гора... Чудовището Путин трябва да бъде съден пред международен трибунал. Обкръжението му, също, както и войниците, за които има доказателства, за престъпления, особено жестоки.
129
1
 
5
 
! Отговори
Селянинът преди 2 години
Путин е терорист. Падна в капана на САЩ глад глад глад руснаците ще си го затрият. Европа губи САЩ печели
128
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде накъде Русия ще казва как да се развиват съседните и държави.Това е все едно аз да се разпореждам как да живее комшията.Русия вече не е и в позиция да поставя условия,видя се,че нейната армия май само за паради става.
127
3
 
5
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Хм, пък от НАТО се дочува за хирошимски вариант за Мужикистан(т.нар. Русия). :)
126
4
 
9
 
! Отговори
52 преди 2 години
До 183А България, сигурно не е унищожена! И още по-лошо без война от вашите любими западняци. Защото ние също като украинците наивно си мислим, че богатите страни ще ни помагат. Не, богатият става по-богат за сметка на бедните. Ние не сме съюзници, ние сме васали.
125
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тия защо си мислят, че те ще диктуват условията в преговорите. Условията ги диктуват победителите, Русия едва ли ще е победител." - Е да очевидно е, че Украйна дето не разрешиха на половината държава да гласува и дето сами си бомбардираха цивилното население в продължение на 8 години ще "излязат победители". :D Само някой да им позволи да "излязат".
124
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия защо си мислят, че те ще диктуват условията в преговорите. Условията ги диктуват победителите, Русия едва ли ще е победител.
123
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма етнос американци.
122
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим срещу Донбас и мир. Крим е загубен и добре окупиран. Населението е с Русия или не може да протестира. Украйна да признае поне независимостта на Крим, ако не иска да признае, че е част от Руската федерация. Двете менте републики също са разрушени и проруски и обявени от Русия за независими. За тях Русия също няма да отстъпи. Украйна не трябва да дава останалата част от Донбас и коридор между Русия и Крим. Това е мирен договор.
121
10
 
9
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 2 години
Сваляйте първо правителството на Украйна и никакви преговори а безусловна капитулация и после правете каквото си искате.....Ех,що Сталин не е жив!
120
9
 
12
 
! Отговори
Не са етнос преди 2 години
Няма етнос украинци. В тая омешана територия има руснаци,българи,румънци,унгарци,татари,хазари-евреи,молдовци,гърци,арменци,малко поляци,малко белоруси. Това което остава в Галиция и Волиния е хибридна гмеж от бившата Австро-Унгария полунемци,полуунгарци,получехи,полуполяци... Това са абсолютно фрустрирани хора с объркано съзнание на генетично ниво. Тая гмеж са хвалипръцковци като поляците,колячи като татарите,жестоки като немците,повратливи и хлъзгави като евреите.
119
14
 
9
 
! Отговори
до 182 52 преди 2 години
Тоест ти правиш паралел между България как влезе в един съюз и Украйна, която я налази и унищожава една нацистка диктатура?!?! Вярно сте нагли троловете. Ако украинците бяха в НАТО, сега нямаше да търпят тези щети. А за русия - северно корейски вариант. Той вече се случва де - най-презряната държава в света.
118
12
 
14
 
! Отговори
do 179 52 преди 2 години
И добре, че не са ви питали, щото сега щяхме да треперим нас да не почнат да денацифицират. А ние каквите сме продажни щяхме направо да се предадем, за да "няма щети". И обратно в комунизма, който вече ще се казва нацизъм. Ако не си разбрал още, русия е новата нацистка диктатура. С всичките му атрибути.
117
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой го интересва какво искат руснаците. Бензиностанция с ракети. Ядрени. Ако ги нямаше ракетите, досега в москва да се вее Украинско или Полско или някакво Прибалтийско знаме. Не друго, те мразят руснаците най-много
116
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно комшията да ти дава наклон на .... дали да гледаш футбол или Ф1. А не може ли да предложим Северно Корейски вариант Русия, а Украйна и която и да е държава да си членува в който съюз иска? Нацистка Русия са агресорите, те трябва да бъдат натикани в миша дупка, а не жертвите.
115
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна не е нищо повече от руска граница. Това и означава името и - у крайна. Няма етнически украинци - това са руснаци, поляци или литовци. Има и българи. Народност "украин" няма.
114
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само в тъппите руски управленски кратуни може да се породи идея да се нападат други народи и да се проповядва как да се държат и как да си уреждат живота. Само тотална изолация от света може да спре тази дива страна.
113
1
 
5
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Чехов е бил на почивка в Сахалин, като е бил и лекар на местната каторга защото критикувал царя.