Съветникът на Путин Анатолий Чубайс го изостави

Възходът на фашизма ще доведе страната до разпад, смята той
23 мар 2022 19:39, Анисия Иванова
85
Съветникът на Путин Анатолий Чубайс го изостави
Снимка: БГНЕС

Реформаторът Анатолий Чубайс е напуснал поста специален представител за връзките с международните организации на президента Владимир Путин, съобщи Ройтерс, позовавайки се на източник, който е запознат с темата.

Чубайс е напуснал Русия и няма намерение да се връща, добавил източникът, пожелал да остане анонимен.

Либералът е най-високопоставената фигура, напуснала поста си, след като Русия започна в Украйна "специална военна операция", както я нарича, посочва Ройтерс, цитирана от БНР.

Чубайс, който преди години бе шеф на кабинета на президента Борис Елцин, бе назначен за специален представител на Путин през 2020 г., след като подаде оставка като шеф на държавната фирма "Роснано", която управляваше от 2008 г.

Много руснаци обвиняват Чубайс, че Русия е позволила на малка група олигарси да забогатеят по време на приватизацията през 90-те години на XX век, когато милиони руснаци живееха в бедност и насред икономически колапс и криза.

През последните години той продължаваше да зове за икономически реформи и бе сред най-високопоставените либерали в правителството на Русия.

Чубайс предупреди през 2010 г., че възходът на фашизма е най-голямата заплаха за Русия, която може да доведе страната за разпад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Цар Пупин Глупин преди 2 години
Никой не смее да каже - Царят е гол но и това ще стане.
55
4
 
9
 
! Отговори
Дядо Иван преди 2 години
Кораба потъва - плъховете бягат. Никаква сензация не виждам тук.
54
1
 
9
 
! Отговори
гого преди 2 години
Шойгу и Жириновски също ги няма...
53
0
 
10
 
! Отговори
българка преди 2 години
Ами ЗНАЕЩИТЕ СЕ СПАСЯВАТ- УМНО ! ОСТАНАЛИТЕ ВЯРВАТ В ХУБАВАТА ИДЕЯ ГЛУПАВО ! ТАКА Е И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ! УМНИТЕ ГО ПРАВЯТ ГЛУПАВИТЕ СЕ НАДЯВАТ!
52
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е един от главните предатели и агенти на сащ. Бил е съветник на Путин? Е много хубаво го е съветвал, защото постоянно му искаха отстраняването от разни организации и анализатори.
51
1
 
8
 
! Отговори
msm преди 2 години
Самозабравили се фашисти. Зрящ сред слепци се е опитал да им каже на къде отиват. АХАТ имат много хубава песен - Земя на слепци!
50
1
 
14
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
В мрежата днес руснаците го наричаха как ли не - продажник, предател,мошеник.. А до вчера не беше?
49
4
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 2 години
Цялата игра , и всички ковиди, войни и прочие, е за отвличане на вниманието, за наместване на фигурите на световната сцена, за да може стадото да продължи да бачка безропотно и бедните да не се вдигнат срещу богатите. Западното общество винаги е било разделено на богати и бедни, и тази пропаст се увеличава.
48
3
 
2
 
! Отговори
До 70 преди 2 години
Не позна!
47
1
 
4
 
! Отговори
Ето не е тайна преди 2 години
Информацию об увольнении подтвердил пресс-секретарь президента России Дмитрий Песков, уточнив, что увольнение Чубайса было по собственному желанию.
46
12
 
12
 
! Отговори
Астролог преди 2 години
Искате или не - ПУТИН ЩЕ ЗАВЪРШИ СЪС САМОУБИЙСТВО ТОЧНО КАТО ХИТЛЕР. АСТРОКАРТА. Още приближени ще го напуснат безвъзвратно! Путин НЕ Е ОСМИЯТ, ЗА КОГОТО ГОВОРИ ВАНГА. ВЪОБЩЕ!
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак манипулация, няма анонимен източник, защото Песков съобщи за това. Но друго си е да се каже - източник пожелал анонимност, веднага се набива над очи.
44
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да вметнем текущото състояние - напускат специалисти, чиновници на високи длъжности, бизнесмени, фирми. Политическата система се променя към милитаризирана диктатура, това е просто началото на края на Руската федерация ако не бъде сменен Путин
43
5
 
6
 
! Отговори
Koй е Чубайс? преди 2 години
"Много руснаци обвиняват Чубайс, че Русия е позволила на малка група олигарси да забогатеят по време на приватизацията"- Примерно сънародника му Хородовски и подобни. Ето и това: Alexei Navalny's spokesperson, Kira Yarmysh, suggested that Chubais had "left Russia only out of fear for his own skin and his own money"(говорителката на Навални: Чубайс избяга от Русия само от страх за кожата си и парите си)
42
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно? Да не би този мъж,да си е " депозирал" оставката пред нашите или световни " медии"?-:) Леле леле.Сещам се за " студената война"! Всички в Европа са " активирани" днес да я " спечелят"? И на каква цена? Кой ще я плати освен старата Европа?-:( Май Европейците са станали пълни продажници!!!-:((( Какво ли още ни очаква???!
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шойгу липсва от няколко дни, май са му видяли сметката !
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при смяната на властта имаше споразумение между стари и нови.Путин един вид беше назначен за наследник.
39
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам защо Путин е държал Чубайс като съветник. Той е от кликата на Елцин, която съсипа Русия.
38
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бате Украйна води с 3:0 на полувремето, незнам ти кой мач гледаш и си мислиш че русия печели?
37
5
 
7
 
! Отговори
нднс преди 2 години
големя приватизатор иненавиждан от руснаците чубайс отива вканализацията еднагад по малко