Съветникът на Путин Анатолий Чубайс го изостави

Възходът на фашизма ще доведе страната до разпад, смята той
23 мар 2022 19:39, Анисия Иванова
85
Съветникът на Путин Анатолий Чубайс го изостави
Снимка: БГНЕС

Реформаторът Анатолий Чубайс е напуснал поста специален представител за връзките с международните организации на президента Владимир Путин, съобщи Ройтерс, позовавайки се на източник, който е запознат с темата.

Чубайс е напуснал Русия и няма намерение да се връща, добавил източникът, пожелал да остане анонимен.

Либералът е най-високопоставената фигура, напуснала поста си, след като Русия започна в Украйна "специална военна операция", както я нарича, посочва Ройтерс, цитирана от БНР.

Чубайс, който преди години бе шеф на кабинета на президента Борис Елцин, бе назначен за специален представител на Путин през 2020 г., след като подаде оставка като шеф на държавната фирма "Роснано", която управляваше от 2008 г.

Много руснаци обвиняват Чубайс, че Русия е позволила на малка група олигарси да забогатеят по време на приватизацията през 90-те години на XX век, когато милиони руснаци живееха в бедност и насред икономически колапс и криза.

През последните години той продължаваше да зове за икономически реформи и бе сред най-високопоставените либерали в правителството на Русия.

Чубайс предупреди през 2010 г., че възходът на фашизма е най-голямата заплаха за Русия, която може да доведе страната за разпад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е само началото. Още много негови хора ще го изоставят.
35
4
 
8
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Най-накрая Русия и руският народ започнаха да се освобождават от ч.ф.тите-олигарси пиещи им кръвта от 30 години!
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честно не очаквах че изобщо има толкова глупав държавен глава в света. Още по-малко пък го очаквах от държава като Русия. Но когато хората се издигат по партийна линия, а не по заслуги, явно така се получава. Най-глупавите са най-отгоре.
33
2
 
2
 
! Отговори
До Как да... преди 2 години
Не им обръщай никакво внимание и бързо ще се изнесат.
32
5
 
12
 
! Отговори
Фашистъ преди 2 години
Ей де е бил ключът за артелната. Фашисткият стейт Рассия, се бори с въображаеми укри-нацита. Егаси шоуто и шоуменът с ботоксното лице.
31
1
 
10
 
! Отговори
Как да... преди 2 години
...различим тролове1. Нямат теза 2. Не ползват аргументи 3. Използват заучени епитети 4. Копи-пействат един и същ текст под различни теми 5. Използват псевдоирония за да компенсират интелектуална импотентност (напр. "Хахаха"). 6. Не си правят труда да отговарят на контрааргументи, а истерично реагират с обиди. 7. Истерични и агресивни - може би в опит да разбалансират другия, а може би просто осъзнавайки собствената си незначимост 8. Бъркат холивудски филми и видеоигри с реалния живот421
30
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чубайс, ай чиба Шибайсе. Точно от тоя пример да взимаме. на тоя служил, на оня служил , но винаги с куфарите за странство налитал. Истинските реформатори не са напускали и лаели с/у Русия, а срежу режимите. Защи Сахаров и Солженицин не избягаха? нямаха как ли бе? Та от Чубайс и Навалняйс има да чакаме Гулак 2 и Гулак 3 на нанай. Едни образовани и крадливи капутетоидални презоши
29
4
 
6
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Вече става трагикокомедийно... Ще чакам до Шойгу, после тоя канал го трия!!!
28
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е велик ама на джобен тенис ! Аз по слабо изиграни карти мисля че в историята на международните отношения няма !
27
9
 
4
 
! Отговори
Браво преди 2 години
От един голям б.*** се отърва! Като се отърве и от р.птила Герман Греф, нещата ще тръгнат към оправяне
26
9
 
8
 
! Отговори
Браво! преди 2 години
Путин е велик! "Дръж приятели близо, а враговете още по-близо!" Използван и когато вече няма нужда от него - освободен! "Чубайс, който преди години бе шеф на кабинета на президента Борис Елцин" :)
25
9
 
25
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Започва разпада на властта в Кремъл.Министъра на отбраната Шойгу, началник щаба на руската армия Герасимов, шефа на ФСБ и още стотици генерали са арестувани, защото са отказали да си цапат ръцете с кръвта на украинския народ.Ето защо руската армия в Украйна е като муха без глава.Путин е отчаян ... след хода на Чубайс.Сега започват да напускат всички цивилни от управлението.Путин се гласял да отиде на срещата на Г20, за да си пазари свободата.Няма да го бъде ...Путин е пътник за онзи свят.
24
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките русофилчета... Отново изпаднаха в шок. Ха-ха-ха. Корабът потъва и умните се спасяват първи.
23
8
 
3
 
! Отговори
Дали преди 2 години
е напуснал, или са го напуснали, този е доста съмнителен. Ще назначат по кадърен сега, тамън.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да почват да разчертават на картата коя част от русия ще се присъедини към европа и коя към сащ и да спират да гладува тоя изтормозен от толкова години народ! Милост за руския народ! Дайте им пица и им пуснете шампионска лига - те не са виновни
21
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баща ми едно време беше 32 години кмет на нашето село, та като биеше селяните казваше: На човека само бой, само бой го оправя и само с бой разбира! И си е така...Путин си е прав.
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И е познал. Само е объркал точния термин. Нацизъм е в Русия в момента. Чухме омразната реторика на *** към Украйна и запада. Виждаме военните престъпления на руснаците, какво му трябва на човек, за да свърже двата края. Елементарно е.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А жив,ли е?
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че и Шойгу и Герасимов са напуснали Путлеер.
17
7
 
3
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Този изр.д толкова злини е причинил на Русия и руснаците, че трябва да бъде обесен!.