Кадиров: Чеченските сили са завзели кметството на Мариупол

Москва е започнала нова фаза на терор срещу града, твърди Украйна
25 мар 2022 08:08, Анисия Иванова
195
Кадиров: Чеченските сили са завзели кметството на Мариупол
Снимка: БГНЕС

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви днес, че негови военни части са поели контрола над кметството в обсаденото югоизточно пристанище на Украйна Мариупол и са издигнали руското знаме.

"Момчетата се обаждат по радиото, за да кажат, че са освободили сградата на управата на Мариупол и са издигнали над нея нашето знаме", заяви чеченският лидер в своята страница в Telegram, която има повече от 1,4 млн. абонати.

Превърналият се в бивш бунтовник кремълски служител пише, че украинските "бандити, които са останали живи, не са рискували и са напуснали позициите си... и са избягали".

"Други наши части се придвижват паралелно през града и го прочистват от мръсотията на "Азов", добави той, визирайки украинския крайнодесен батальон "Азов".

"С Божията помощ скоро Мариупол ще бъде напълно прочистен", написа той.

Във видеоклип, публикуван няколко часа по-късно, Кадиров заяви, че силите на Москва "напълно са прочистили жилищните райони в източната част на града".

На кадрите се вижда как група войници издигат знаме с образа на чеченския лидер над повредена сграда.

"Войници издигнаха знаме над сградата на прокуратурата на Левборейнския район, последната освободена", каза той.

Володимир Зеленски заяви, че близо 100 000 души са в капан в Мариупол - без храна, вода и електричество, и търпят ожесточен обстрел от руските сили.

Украинското външно министерство написа в Туитър, че Москва е "започнала нова фаза на терор срещу Мариупол", като е депортирала принудително около 6000 жители в руски лагери, съобщи БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
17
 
14
 
! Отговори
ЕЙЙ, БРАВО, БЕ.. преди 2 години
Значи ЕЛИТНИТЕ ЧАСТИ НА ПУТИН, БИЛИ МЮСУЛМАНСКИ ОТ ЧЕЧНЯ..... ХАХАХААА.... А, ПУТИН СУЛТАН ЛИ ШЕ СТАВА.... ОБРЯЗАХА ЛИ ГО ВЕЧЕ????????!!!
100
13
 
11
 
! Отговори
мазепа преди 2 години
Брадат клоун с тиктокерна армия и инстаграмен командир.
99
11
 
9
 
! Отговори
Путин още се дърви преди 2 години
Но накрая ще се одърви
98
3
 
3
 
! Отговори
Гледам преди 2 години
Как сами си се хвалят ,обаче знам от дядо ,че на фронта първо умират така наречените спец части защото не знаели от къде ще мине куршума и снаряда,пък той е бил политкомисар и е вдигал войската във атака когато срещу нея са стояли немци със картечници ,хич не е лесно !
97
12
 
4
 
! Отговори
АЗОВ : преди 2 години
Май трябва да наминем към България !!!Как е Копейкин ?!
96
6
 
17
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 години
Разликата между украинските националисти и нашите националисти е в това, че тук наистина се опитваме да защитаваме българските ценности, докато в Украйна както казах, са мафиотски групировки от типа на ВИС2 и СИК. Докато не се разбере това, няма да има спиране на войната, защото говорим на различни езици.
95
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото ракетите които удрят жилищни блокове се управляват от компютър който засича вражески обекти.Тала,че тук човешка ръка няма и което автоматично значи,че там се крият нацистите от тези батальони.
94
7
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 години
Днес имаше една статия с Владо Въргала. Обясняваше, как последните години украинските националисти и полицай не ги закача актьор стане нещо. Сравни ги с нашите групировки през деветдесетте. Така, че да си затваряме очите не става, защото все едни в случая защитаваме ВИС 2 или СИК.
93
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да говорят продажните медии и заблудените им фенове, денацификацията си върви по план и ще бъде завършена успешно. Руснаците не са загубили 27 милиона души във ВСВ за да търпят отново фашисти на границата си и да гледат безучастно как избиват руското население на Донбас. Даже много ги забавиха.
92
10
 
13
 
! Отговори
Костя Копейката преди 2 години
Разни араби и чеченски мюсюлмани избиват бели славяни и християни в Мариупол, ей на тва му викам аз добре свършена денацификация - Рассия, Рассия! Нато вън, Нато вън!
91
8
 
8
 
! Отговори
От глупав по глупав преди 2 години
Та и путинофил
90
10
 
13
 
! Отговори
Реално погледнато преди 2 години
Сега в Чечня живота си тече нормално. Градовете им са устроени и не мислят за глyпости. Руското "робство" им се отрази положително.
89
5
 
11
 
! Отговори
Друг варненец преди 2 години
До предният варненец Ако не си забелязал във Варна има доста руснаци и те са същите надути ми Сир ки. Все едно си им длъжен за нещо. За толкова години съм виждал само двама с които може да проведеш нормален разговор.
88
5
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Толкова голяма и кръгла главица и толкова тясно и ниско челце все пак значат нещо...
87
8
 
9
 
! Отговори
Току що! преди 2 години
Вече 8 ми Генерал!Дали имат още ?!
86
1
 
2
 
! Отговори
До радо преди 2 години
Много си умен, бе! И що да бягаме от топло на студено?!?!
85
4
 
4
 
! Отговори
Главорези са ... преди 2 години
Ама когато си вързан ! А тях като ги сбарат някъде сигурно ги надуват и дерат живи .
84
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито и още много славни победи на чеченските сили в Украйна!
83
8
 
9
 
! Отговори
Карадаьов преди 2 години
Ха-ха, на тоя бойците издигнали знаме с лика му, а уж руското знаме са развяли Сигурен се че покрай украинците тия са бастисали и по някой и друг руски солдатин където са имали сгоден случай.
82
13
 
11
 
! Отговори
Ай,сектир преди 2 години
Много лъже тоз Кадир