Кадиров: Чеченските сили са завзели кметството на Мариупол

Москва е започнала нова фаза на терор срещу града, твърди Украйна
25 мар 2022 08:08, Анисия Иванова
195
Кадиров: Чеченските сили са завзели кметството на Мариупол
Снимка: БГНЕС

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви днес, че негови военни части са поели контрола над кметството в обсаденото югоизточно пристанище на Украйна Мариупол и са издигнали руското знаме.

"Момчетата се обаждат по радиото, за да кажат, че са освободили сградата на управата на Мариупол и са издигнали над нея нашето знаме", заяви чеченският лидер в своята страница в Telegram, която има повече от 1,4 млн. абонати.

Превърналият се в бивш бунтовник кремълски служител пише, че украинските "бандити, които са останали живи, не са рискували и са напуснали позициите си... и са избягали".

"Други наши части се придвижват паралелно през града и го прочистват от мръсотията на "Азов", добави той, визирайки украинския крайнодесен батальон "Азов".

"С Божията помощ скоро Мариупол ще бъде напълно прочистен", написа той.

Във видеоклип, публикуван няколко часа по-късно, Кадиров заяви, че силите на Москва "напълно са прочистили жилищните райони в източната част на града".

На кадрите се вижда как група войници издигат знаме с образа на чеченския лидер над повредена сграда.

"Войници издигнаха знаме над сградата на прокуратурата на Левборейнския район, последната освободена", каза той.

Володимир Зеленски заяви, че близо 100 000 души са в капан в Мариупол - без храна, вода и електричество, и търпят ожесточен обстрел от руските сили.

Украинското външно министерство написа в Туитър, че Москва е "започнала нова фаза на терор срещу Мариупол", като е депортирала принудително около 6000 жители в руски лагери, съобщи БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски е престъпник - първо въоръжава цивилни граждани, после почва да реве че има цивилни жертви
60
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 81 Тоя брадатия пед.Ал както го наричаш, ако хване кличко ще му резне тиквата, ама хайде да не ти казвам какво ще го прави първо!
59
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета тук как нямало нацисти в 21-ви век.На Азов емблемата е пречупен кръст.Нацисти са.Те вярват в чистата украинска кръв и който е различен значи е нисше същество.
58
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да кажеш, че българите са славяни, все едно да кажеш, че марсианците са англичани :))) Бойко с този тен какъв славянин е ? Да не говорим, че повечето имат монголоидни черти, включително в Раша, ама такава е пропагандата, нали бехме и още ни командорят от Североизточна Монголия :))
57
2
 
5
 
! Отговори
До 79 преди 2 години
Малко след 1866 това и в Северозападна България в по-голям мащаб. По време на Априлското възстание те са извършили основните зверства. Това е бил и основният замисъл на Турция - да поддържат властта по места с малко турски части.
56
21
 
12
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
До Гиб МелсънТрябва ти медицинска помощ. Щом бълнуваш за нацисти в 2022г. си за психото. Украинските националисти бранят земята си ,а ти отивай да се слагаш на руските окупатори и диви азиатци.
55
1
 
9
 
! Отговори
адолф преди 2 години
Абе кви черкези кви 500 години говорите бе?Първите черкези са заселени по българските земи през 1866 година във Варна.За кви 500 години говорите, прочетете малко преди да пишете глупости.Заселени са в България след Кавказката война по силата на двустранен договор между Руската и Османската империя.
54
9
 
27
 
! Отговори
Рейгън преди 2 години
Стига сте нареждали героични строфи! За Русия връщане назад няма, разберете го! При сериозни загуби следват термобаричните бомби, ако не помогне, следват тактически ядрени удари и ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА. С Путин трябваше да се преговаря, но САЩ искат друго за ЕС - смърт, криза и тотално подчинение! Цялата сметка ще се плаща от ЕС, ако нещата се объркат - ОТПИСВАТ НИ! Това е простият план на Краволандия!
53
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В моята рода има малко част гръцко, аз съм бял с черна коса и черни очи, това прави ли ме "славянин", питам русофилчето с промитото мозъче :)))
52
23
 
13
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Някой освен нашенските неграмотни русофили , вярва ли му на тоя наркоман.До там ли паднахте бе русофилията азиатски приимати и *** да са ви идолите за поклонение?
51
13
 
32
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Чеченците прочистват града от нацисти. Нацистите са се разположили в жилищните сгради. После, що били стреляли руснаците по жилищни сгради. Ами затова, защото от там водят бойните си действия. Ако бяха мъже щяха да излязат в полето да се бият с чеченците, но те не са мъже а нацисти и използват жените и децата за жив щит. Една украинка каза пред руските медии. Дойдоха от Азов и ни изгониха от апартаментите и се настаниха там.
50
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добра новина.
49
11
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Е като черкезите са били толко слаби войници защо българите са чакали 500 години някой да мине и да ги освободи -----////----- Защото българите живеят на 200 км от Константинопол, центърът на света. Там, където руснаците и сърбите никога няма да живеят.
48
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но щом за човечествето са по-важни парите и не виждат очевидната истина как един дядо със старческа деменция си пази бизнеса в Украйна и цял свят дирижира може би е време да отстъпим място на нов биологичен вид,който да е по-малко агресивен.Каквото е решил Господ нека стане.Виждам прекалено много злоба в хората.Дано станат по-добри и да се осъзнаят,че тази война трябва да се спре и има мирно решение,което с пращане на оръжия няма да стане.
47
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една руска майка казваше, че не е пускала сина си на война, но Путин ги е заплашил, че ще ги убие!
46
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво!
45
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Азов не взима пленници от т.нар кадировци и руски артилеристи! За тях пощада няма! След Киев, Мариопол ще го деблокира ВСУ!
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47 Какъв средиземноморски народ ве луд :D Средиземно море в Азия ли е според теб?
43
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли че през ВСВ хитлеристите когато са имали съветски военнопленници на място и без съд и присъда са разтрелвали мюсюлманите ромите и азиатците за да откажат тези народи да се бият за ССъюз. Славяните са изпращани в концлагерите на нацистите за да работят за тях до неизбежната смърт. Националсоциализма и Фашизма са страшни. Четете и мислете.
42
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"депортирала принудително"...мне, просто са ги извели за да бомбят без да трепят цивилни...така се прави пропаганда, редиш изречение както ти е удобно