Проф. Габровски: Войната е зло, трябва да приключи!

Лекарят споделя за мирното шествие, провело се в София
25 мар 2022 11:20, Петя Славова
91

Снимка: БГНЕС

Хиляди се събраха на мирно шествие в подкрепа на Украйна в София в четвъртък вечерта. Сред участниците беше и проф. Николай Габровски. Очакват се да се организират още подобни събития.

За вчерашното проф. Габровски обясни, че да отиде на него е било спонтанна реакция.

"Видях няколко призива от хора, които уважавам, като Георги Господинов, а и други, че трябва да заяви своята гражданска позиция. Отивайки натам не очаквах голяма подкрепа, но за щастие имаше огромно множество", коментира проф. Габровски.

По думите му, там са били хора от всякаква възраст, всякакви политически сили, хора от сферата на изкуството, колеги, будната гражданска съвест бе представена на този площад. "Това ме накара да си помисля, че не сме изгубили своята човечност, съпричастност и емпатия", допълни той.

"Войната е зло, войната е дехуманизация, кара ни да достигаме до крайности. Надявам се да бъде намерен изход и войната да приключи", заяви проф. Габровски и допълни, че трябва да бъде намерен друг изход и тази война да приключи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
До СЪКРАЩАВАНЕНе е въпросът само в численото намаляване на администрацията ,а в цялостно преструктуриране и провеждане на нови конкурси във всички институции - първоначално за ръководните кадри ,чрез преминаване през два тура- морален и професионален. За съжаление ГЕРБ успяха да извадят на показ всички низости на хората и превърнаха почти всички хора заети в институциите в изпълнители на "мръсни поръчки" от всякакъв характер - ПРЕСТЪПНИ ЗВЕРОВЕ...
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай дън кога ще го видим в хага ? Срамувате ли се да вдигнете плакатче с покана към бай дън за хага? недоносчета с немити ***.
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще празнуваме с шампанско превземането на киев! Ще има много убити и пленени нацисти!
63
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Истинското ЗЛО са хората и тяхната безмерна алчност и его ,които са в основата не само на войните ,които водят до убийството на невинни хора ,но и без война убийството на хора по най-различни причини ,които в някои случаи са много повече ,отколкото при военни действия!!!ЗЛОТО Е ПРЕВЗЕЛО ДУШИТЕ НА ХОРАТА ,ЗА СЪРЦА НЕ ГОВОРЯ НЯКОИ СА РОДЕНИ С КАМЕННИ ...
62
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Много рехав протестИзобщо не беше рехав,а на протеста на Възраждане също бях,за съжаление беше рехав!
61
3
 
2
 
! Отговори
До 62 ия ид&от преди 2 години
Не, те продажните професори *** и мЪтематици са на щат в мисир тв, босфор тв и каналджъ тв, за да аналлллизират всякакви теми от ковид,енергетика, политика, икономика и инфлация до военна стратегия и безгръбначно лакейство на фащагите и бандеровците. Разпознават се по лудия трескав празен поглед, неугледна физиомозия, кафяви остатъци около устата и остра миризма, поради липса на хигиена и прекомерна употреба на наркотици.
60
3
 
3
 
! Отговори
Много рехав протест преди 2 години
Явно само укри и и *** са излезли... че те Възраждане събраха повече хора, когато протестираха срещу зеления фашистикат!
59
8
 
3
 
! Отговори
ФИЛОСИФИЯ НА ВОЙНАТА преди 2 години
Войната е нормалното съществуване на човечеството а мирът е времето в което се възстановяваме от предната война и подготвяме за следващата! Войната е заложена в нашето ДНК . Престанем ли да се бием ще престанем да бъдем и хора !!!!
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам дали наистина хиляди са протестирали. Това, което видях по телевизията бяха около 150-200 човека и още толкова зяпачи. Не е ясно колко от протестиращите са украиници.....
57
7
 
3
 
! Отговори
Sk преди 2 години
Украинският генерал да не се предава!!! Той ще спаси много повече хора и деца, когато е в действие.
56
9
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Путинoпитеци, що не отидете там и да им кажете в очите какво мислите за вашия идол - ДЖУДЖЕТО УБИЕЦ :)))))))))))))))))))))
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако трябва да протестираме срещу войната, едните трябва да са на Червеният площад а другите пред централата на Брюксел
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А реди нея на това място е дила Кубратова България" Ами дайте да окупираме Крим тогава, защото преди всички други е бил български. Лудите нямат почивка :)
53
4
 
8
 
! Отговори
Къде са? преди 2 години
Някой да сподели как е положението с кемтрейлс в неговия град. В нашия град откак думнаха урковските лаборатории се наблюдава едно чисто небе, такова каквото си го спомням от детството.Кирчо, къде са "контрейлс"? Да не пренаписахте физиката?
52
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 51 преди 2 години
"Киевска Рус" е най-старата държава, А реди нея на това място е дила Кубратова България... След нея други дрържави Жечпосполита, Кримското ханство, които нито етнически нито културно се отнасят към Киевска Рус. Тази историческа връзка идва по-късно и то от Москва, като продължител на тази държавна традиция.
51
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
професоре русия обяви за биолабораториите че намериха други документи които сащ и укрите искаха да унищожат всички славянски народи с паразитни болести от насекоми защитаваите тези нацисти още колкото се може бг винаги е била против пусия
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е тоя пефесеор , не дава отговор конкретно към кого енасочен тоя призив, аман от купени дипломи
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Украйна е руската Македония" Историята ти куца и затова сравнението не точно. Но исторически е обратното. Киевска Рус е най-старата държава на този "един народ". Тоест Московчани, Новогродци и другите руснаци са малките братя на Киевските руси.
48
4
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 43 преди 2 години
"Винаги" предполага дълъг период време. Украинската субектност е едва на 100 години. Няма как Иван IV Грозни да е завиждал на украинците, Може да предположим, че е завиждал на Кримското ханство, но едва ли е било така.
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погледнете анализа на Дачков в ПогледИнфо "Какви са причините, които доведоха до войната" в ютуб. Много обективен поглед върху събитията.