Руските сили се насочват към сепаратистките региони

Напредват в южна посока от района около Харков
245
Руските сили се насочват към сепаратистките региони
Снимка: БГНЕС

Руските въоръжени сили изглежда се опитват да обкръжат украинските сили, които се сражават в сепаратистките региони в източната част на страната, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на британското министерство на отбраната. Руските сили напредват в южна посока от района около Харков и в северна посока от Мариупол, се казва в прессъобщение на министерството от тази сутрин.

Фронтовите линии в Северна Украйна остават "до голяма степен статични" и украински контраатаки пречат на руските сили да се реорганизират, твърди ведомството. Министерството съобщи снощи, че Русия продължава да нанася удари по цели в цяла Украйна, като много от тях се намират в гъсто населени райони. Русия разчита на далекобойни ракети, изстрелвани от собствената ѝ територия, за да снижи риска за авиацията си от украински зенитен огън. По оценка на британското министерство на обраната обаче ограничените запаси от тези оръжия ще принудят Русия да използва по-малко усъвършенствани ракети или да поеме по-голям риск за военновъздушните си сили./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още по темата: армиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
9
 
15
 
! Отговори
Сетиен преди 2 години
Tъй тъй, Русия се разпада, атакувана от всички страни. Натовските лум пени са във възторг, само където не им идва на акъла, че една минута преди да се разпадне окончателно, някой в Русия ще натисне едно копче, ще въведат 2-3 кода и цялото земно кълбо ще се разпадне.
169
12
 
6
 
! Отговори
факт преди 2 години
До 196 Fallschrimp: Укранците не са търсили война. Но са били готови когато се хвърлят няколко объркани момчета от ВДВ да ги посрещнат с цветя. С цветя на техните гробове. Умната и преглеждай други източници не само пропаганда .
168
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 201: Явно си от по слабо грамотната част която чете само на български и евентуално руски. Обаче светът е голям и инфото на български и руски обикновено е феик, демек лъжа, неистина, измама. Русия се разпада, процеса е започнал, лошото е, че ще страдат много хора. Азербейджан атакува руските войски в Нагорни Карабах, тези които са останали. Грузия мобилизира резервисти, а руските войски вече са изведени от Абхазия и Ю. Осетия. Путин дръпна конеца и чорапа се разплита от само себе си.
167
9
 
5
 
! Отговори
факт преди 2 години
До 196 Fallschrimp: а скачал ли си д украйнски? Но тез групи вече не съществуват като бойни еденица. Отиди и дай някоя снимка от преди дни. Момчетата от ВДВ са вече малки урни с прах. Колкот бутилка от минерална вода остава. От прах сме дошли, и на прах ще станем. А ВДВ-тата станаха на малки урни с прах. И най-важния въпрос: какво са търсили хората от ВДВ-то в Украйна? Да окупират ли са били готови от ВДВ-то? Явно е че Украйнците не го щат. Затова няма какво да правят руските войници там
166
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В един от коментарите тук се описва как украинците си връщали територии и имали успехи. силно се съмнявам, защото !.Заленски преди 2 дена абсолютно забрани да се дават свения за военни действия и поражения, 2. ако имаха успехи, чужди неруски медии, щяха по някакъв начин да осведомят. Ето има съобщение, че човек, снимал с телефона си пожара в Лвов след взривяването на склада за гориво, и пратил снимката към руска територия, е бил обвинен в шпионаж, още един за филмиране на поражения.
165
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия 24.02.2022: Искаме да свалим нацисткото правителство в Украйна. 25.02.2022: Няма какво да се преговаря, като завладеем цяла Украйна тогава ще преговаряме.01.03.2022: Военните в Украйна да свалят Зеленски и да се предадат.04.03.2022: Трябва да преговаряме.11.03.2022: Украйна умишлено бави преговорите. 18.03.2022: Успяваме, скоро ще завладеем цяла Украйна. 25.03.2022: Никога не сме искали цяла Украйна, само сепаратистките региони.
164
16
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Руските фашисти, в безсилието си,обстрелват и разрушават домовете на хората.Русия пак излъга.В началото обяви,че ще атакува само военни обекти.
163
13
 
2
 
! Отговори
Тлъб преди 2 години
Бум Бум! Обкръжават ги и после на колбаси
162
9
 
8
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Стара информация с опит да се покаже, че нещата на РФ вървят по план. Да, ама не. От 2 дни Украинците атакуват Херсон без да навлизат в него. Това накара РФ да премести значителни сили там и така оголи фронта при Запорожие. От Крим не може да се доставя нормално. Тази нощ Укр. атакува точно там по посока Мелитопол и Волноваха. Очаква се до 2-3 дни най късно да се отвори коридор до Мариопол. Харковака и Сумска области са освободени. Инфото ви е от поне 3 дни. Азерите атакуват Нагорни Карабах.
161
6
 
11
 
! Отговори
Гадняр преди 2 години
Руснаците най-накрая се усетиха, че хората им около Киев масово дезертират и започнаха да ги връщат на изток.
160
8
 
7
 
! Отговори
Альоооо, преди 2 години
каква гражданска война в източна Украйна, след като границата на Украйна с Русия там беше премахната, а руските войски си бяха като у дома си? И не е ли повече от ясно кой обстрелваше тези части на Украйна и децата там - които нахлуха или които си защитаваха земята? Справка за несведущите - днес огромна част от руснаците са непоколебимо убедени, че руснаците в Украйна прикриват с телата си мирните жители от снарядите и ракетите на бандеровци. То бива опростачване, ама това струва прекалено скъп
159
9
 
8
 
! Отговори
факт преди 2 години
184 xoxo: първото е че решенията в Донбас можеха да де решат с комуникация и дипломация, която беше прекъсната от странна на Русия. Русия беше мотивирана да превземе цяла Украйна изначало; това което се представя като гражданска война е било предшествие на рашшката инвазия. Може малцинствата да имат представяне, но рашшката инвазия поначало е била заложена. Каквито и опити за примирие са били обречени на провал, тъй като суверитета на Украйна не е бил възприет от рашшките.
158
6
 
9
 
! Отговори
За Витков! преди 2 години
До Fallschirmspringer 175. И това според теб е добре? Еми по тази логика утре мистър джуджи ще прекроява граници на кило и в далечния изток. Другарчето му Ердо ефенди ще реши да прекроява хасковска и кърджалийски области. Въобще с какви глави ги мислите и подкрепяте тези филми. Почвам да си мисля ,че всичкото путинофил сте изпускани на глава като деца.
157
11
 
11
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
Колко хитро прекараха укрите само. Уж Киев ала бала а то сега в котел донецкия контингент дето убиваше цивилни 8 години. Киев ще почака.
156
8
 
20
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Тази специална операция беше проведена в отговор на дейността на САЩ в Украйна,сваляне на законното правителство, изместване границата на НАТО към Русия.Даже не толкова САЩ, колкото на Дълбоката държава в САЩ ,чрез своите емисари поставени на подходящите правителствени слуби.Така,че това е изцяло действие на САЩ.Тъй като ЕС е пудела на САЩ ,то той подскача под такта на мелодията ,която му засвири сюзерена.
155
15
 
7
 
! Отговори
факт преди 2 години
До 176 Fallschrimp: че се правиш на парашутист, нали знаеш че цялото ВДВ вече го няма като самостоятелна бойна еденица? Няма вече окупационни десантчици. Който останал, са го бутнали в някой друга бойна еденица за заколение. Малко смирение ще е от полза.
154
19
 
12
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 2 години
Свидетели сме на предсмъртните конвулсии на руската армия в Украйна. Стратегически, те загубиха войната още в първите две седмици. Просто хората около Путин продължават да го захранват с бодряшки изявления за успехите на фронта но реалността е че украинците ги спряха във всички направления.
153
7
 
18
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
До факт.Факт е,че имаше гражданска война в източна Украйна.Факт е паравоенни неонацистки групи като Азов,Айдар и подобни банди бяха пратени да обстрелват сепаратистите.Щом сепаратистите в Косово получиха автономия,сепаратистите в Дoнбас защо да не получат и те такава?
152
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Воюването в реалността не е като да мамиш как си воювал. Слава на путинидиотите, че се самонавиха, че като тях непобедими няма. Измамата първо се плаща от измамените, но винаги идва момент, когато измамникът си плаща всичко с лихвите. Бай, бай джудже лъжливо! На бавен огън да те пекат, че да си спомняш по-дълго колко живота струваха лъжите ти.
151
9
 
9
 
! Отговори
факт преди 2 години
До 176 Fallschrimp:Бла-бла, настъпление, настъпление. И умрели ВДВ, и умрели ВДВ, и местните Украйнците ги гонят. И за какво им беше на руснаците да пратят ВДВетата на заколение? Наистина ли очакваха че украинците няма да търсят свобода?