Руските сили се насочват към сепаратистките региони

Напредват в южна посока от района около Харков
245
Руските сили се насочват към сепаратистките региони
Снимка: БГНЕС

Руските въоръжени сили изглежда се опитват да обкръжат украинските сили, които се сражават в сепаратистките региони в източната част на страната, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на британското министерство на отбраната. Руските сили напредват в южна посока от района около Харков и в северна посока от Мариупол, се казва в прессъобщение на министерството от тази сутрин.

Фронтовите линии в Северна Украйна остават "до голяма степен статични" и украински контраатаки пречат на руските сили да се реорганизират, твърди ведомството. Министерството съобщи снощи, че Русия продължава да нанася удари по цели в цяла Украйна, като много от тях се намират в гъсто населени райони. Русия разчита на далекобойни ракети, изстрелвани от собствената ѝ територия, за да снижи риска за авиацията си от украински зенитен огън. По оценка на британското министерство на обраната обаче ограничените запаси от тези оръжия ще принудят Русия да използва по-малко усъвършенствани ракети или да поеме по-голям риск за военновъздушните си сили./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още по темата: армияВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 180Ти си предател значи, требва да ти видим сметката :)) Фиромната изкуствена държава създадена от рашките, най-малко има за какво да се изказва :)))
149
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
# До факт Нато защо бомбандира Сърбия и създаде Косово?
148
16
 
9
 
! Отговори
факт преди 2 години
Рашките каквото и да направят, се поставиха в такава ситуация че всичко е поражение за тях. Сами се сложиха в тази ситуация.
147
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До факт Навални каза, че с нищо не са допринесли за раша преди да го пратят в гулаг, все бедни ще си останат, освен олигарсите :))) С един газ не става еаботата :)
146
4
 
3
 
! Отговори
факт преди 2 години
До хохо: Еди поговори с някой миньор, бачкатор от Мариупол и спри да ръсиш глупости
145
7
 
15
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
В момента се наблюдава две основни направления да настъпление на руските сили.Целта е да се формира граница между украйна и трите нови републики.Днепровската република обхваща приблизително:Чениговска,Сумска,Полтавска и харковска област,Донецката реп.обхваща:Луганска,Донецка,Днепропетровска и Запорожка област,Новорусия-Хесонска,Николаевска и част от Одеска област.Азовско море става вътрешно руско море,а Украйна нама излаз на Черно море.Новорусия има граница с Румъния
144
6
 
6
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
#164Иди на ютюб,намери детските лагери на Азов и спри да ръсиш глупости.То бива проукраинска пропаганда,но вече станахте за смях
143
14
 
8
 
! Отговори
факт преди 2 години
И за какъв им беше на Русия да се намесва и да бомбардира Украйна? С какво подобриха живота си? Какво показаха пред себе си че представляват? Лъжите които изрекоха какво ще стане с тях?
142
8
 
5
 
! Отговори
Хайде преди 2 години
А оттам направо в Масква, барабар със сепаратистите !
141
3
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
До 171 r3v0lv3r: маааани. На някой рашки им се привижда тотален хаос и разпадане на Рашията. То съвсем за го закъсали, само това им се привижда. Не ми се струва реално, но показва колко са се стреснали.
140
7
 
7
 
! Отговори
Алоу, българин преди 2 години
Не си българин, а руско менте. Ходи да ***.еш руската си майка в Рашъ и си стой там! А ако тя е тук, я питай що е избягала в България, женена за убитака твой баща, а не е останала там, нали е гут?!
139
4
 
2
 
! Отговори
факт преди 2 години
До 170: така-така. Ще се намеся. Fallschrump: Нали знаеш че тези минимални познания Русия изисква да ги няма в Украйна? би ли поддържал Украйна да имат обучение по военна техника?
138
11
 
7
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
Такъв срам рушките не си спомнят от войната с Финландия. Да не могат на 100 км от своята граница за 20 дена да не могат да обкръжат украинската армия, говори само за некомпетност на руските офицери.
137
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми отивайте в Матушката си ве русофилчета, кой ви спира :) Забелязвам, че никой обременен русофил не иска да ходи в Раша, защо така ? :) Матушката, та матушката, стане ли въпрос за Русия се изнизват ксато плу*еци :)))
136
4
 
10
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
"В общообразователните училища в Русия са открити кадетски класове."Но това е прекрасно.Имахме подобно обучение и в България по време на "тъмният" социализъм,известно под различни имена,но фактически беше начално военно обучение.Бях командир на момичешки взвод не далеч от Самоков в посока Рила.Девойките старателно усвояваха елементарни военни познания и при завършване на обучението,показваха много добри стрелкови възможности наравно,даже и по-добре от съучениците си,защото бяха по-старателни
135
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво става, украинците превзеха ли вече Москва или още се мотаят край Владивосток?
134
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна получи страхотни оръжия и системи от САЩ И Европа и унищожава руските менте войски ,като пилци !!!! Няма къде да се скрият и ще бъдат напълно разгромени ...
133
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин - Намеквам ти да разбереш , че Украйна не воюва сама , че руските пилоти вече отказват да излитат , прави си изводите накъде отиват нещата .Не съм компетентен но доста факти нямат обяснение .
132
7
 
10
 
! Отговори
ВВС на Украйна? преди 2 години
Ако Украйна имаше действащи ВВС тогава 60 километровата колона от руска военна техниха щеше да бъде пипиляна. А те даже спираха, за да си почиват, което ги прави перфектната цел за всяка военно въздушна операция. Но не, нищо не се случи на колоната. Е къде са украинските ВВС? Да, има действащи самолети и пилоти, ама са разпокъсани и неккординирани, без възможност да нанасят удари, които биха променили хода на войната.
131
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как разбираш че Лавров лъже? Той си отваря устата. Не им вярвайте на изявленията, ще ги познаете по действията.