Русия ще използва ядрено оръжие при заплаха за съществуването на страната

Войната в Украйна не била основание за ядрена атака
184
Русия ще използва ядрено оръжие при заплаха за съществуването на страната
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в интервю за американската телевизия Пи Би Ес (PBS), че Русия ще прибегне до използване на ядрено оръжие единствено в случай на "заплаха за съществуването" на страната, а не в резултат на настоящия конфликт с Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата

По думите на Песков руската страна "не се съмнява, че задачите на специалната военна операция в Украйна ще бъдат изпълнение", предаде ТАСС.

"Но както и да завърши операцията, това, разбира се, не е основание за използване на ядрено оръжие. Имаме концепция за сигурност, в която много ясно е казано, че само в случай на заплаха за съществуването на държавата, на нашата страна, можем да използваме ядрено оръжие. И ние наистина ще използваме ядрено оръжие за премахване на заплаха за съществуването на нашата страна", каза Песков.

На въпрос дали Русия ще спре доставките на газ за Европа, ако ЕС откаже да плаща за доставките в рубли, Песков отговори: "Няма плащане - няма газ", но добави, че Русия още не е взела окончателно решение как да реагира, ако европейски страни откажат да плащат в руската валута, отбелязва Ройтерс. Когато научим какво е окончателното решение на Европа, ще проучим какво може да се направи. Но определено нямаме намерение да се занимаваме с благотворителност в това отношение, "да пращаме безплатно газ за Западна Европа", заяви говорителят на руския президент.

Междувременно енергийните министри на страните от Г-7 отхвърлиха исканията на Москва за плащания в рубли, припомня Ройтерс, цитирайки германския министър на икономиката и защитата на климата Роберт Хабек. След онлайн среща си министрите той подчерта, че мнението на министрите е, че подобно изискване е едностранно и очевидно нарушение на валидни договори, които трябва да се спазват, и че плащанията в рубли са неприемливи./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тос само за физиономията му ще го пратя в Хага на военен съд.
60
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пак препил с евтина водка. Песо, кой да ви унищожава? Вие сами се съсипахте. Като свърши войната и всеки руснак ще емигрира.
59
7
 
1
 
! Отговори
Има ли пилот в...... преди 2 години
Милициите на Борисов продължават да изтезават хора в град Бобов дол!................................ Тотален позор за Европа!
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости на търкалета нали кукловодите на света няма да го позволят!Това ни е най-малкият проблем докато отклонявате проблема от кризата!Кажете какво ще стане в петък когато изтече срока на Путин и никой не отстъпи!
57
4
 
9
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Е, в крайна сметка ще бъде игра на оцеляване. За голямо русофилско съжаление, Европа има как да намери газ и петрол. Същото важи и за всички метали и суровини, които се внасят от Русия. Ще бъде трудно, ще има фалити, ще има сътресения и неудобства за европейските граждани, ще има инфлация, но няма да умрем. Виж, за обратното не съм сигурен - руснаците ще заорат сериозно в дъното. Дано този път им дойде акъла в главата ... малко вероятно, но не невъзможно.
56
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алкохолизма, мизерията, разврата, комунистическия тоталитаризъм и репресията му и идиотската му пропаганда в Русия видимо промениха генома на тази нация. За 3-4 поколения. Хора с увредена и изкривена психика, промити мозъци, без каквато и да е реална представа за същността на живота с демократичен и философски начин на мислене. Абсолютни ***. Такива са и хората които симпатизират на такива матрици, като Русия, Китай, СКорея......
55
9
 
12
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Обица на ухоот на всички по света - с Русия не се прави бизнес! Кратко и ясно. В даден момент винаги го обръщат на гео-политика и изнудване. В договорите за доставка на газ ясно е посочено в каква валута се плаща. Това в момента са волни съчинения на едни отчаяни хора. Голяма, огромна грешка беше, че западните държави подадоха ръка на Русия след колапса на СССР, включитлено изпращаха помощи, и направиха всичко възможно тези оорки да влезнат в цивилизования свят. Нищо подобно не се случи.
54
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия дето се пънат как Китай щял да "поеме" газа от Европа. В момента Китай внася 18.5 милиарда куб м газ от Русия и има СЕРИОЗНИ икономически проблеми, които не е сигурно как ще решава ( значи, ръста на индустриалното производство се забавя, а оттам и нуждата от ръст на доставките на газ). Европа внася 155 милиарда куб м газ от Русия. Таааааааа, уважаеми русофили, какво казвате, как Китай ще компенсира износа на Русия за Европа и какво ще стане, когато стане с приходите на Русия ако "врътне"?
53
5
 
11
 
! Отговори
съд преди 2 години
Ами айде натискайте копчето бе кво само лаете и плашите.Щели да използват ядрено отъжие....ами то най голямата заплаха за Русия сте вие бе психопати такива.
52
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обеждавам се ,че Толупа за съжаление е бил прав ,когато нарича нашите български журналисти *** ! Как може вече цял свят да говори за украинските фашисти само нашите медии ни налага затъмнение , и още по лошо искат да въоръжават тези фашисти извършващи , Абе нямам думи ,който иска да гледа в ЮТУБ
51
3
 
14
 
! Отговори
до 56 преди 2 години
Е, да и целия свят ще спре да съществува. Ще оцелеят малцина, за да започнат наново кръговрата. Генома на човечеството трябва да се изкорени. Иначе никой никога няма да живее щастливо. Алчност, жестокост, подлост....всичко това трябва да изчезне и да се рестартира. Дори цената да е всички да погинем. Така трябва.
50
14
 
7
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
О има начин Русия да фалира и още как. Като се превземе и разпарчоса. Спокойно. Има време, всичко върви по план. След Русия следват Китай и Турция да се готвят.
49
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи това е била специалната военна операция на Путин,унищожаването на една държава и убийството на мирни хора и малки деца!
48
6
 
17
 
! Отговори
Sostin преди 2 години
До АнонименСАЩ нямат никаква икономика !?? Баце а да си пиете хапчетата редовно!!!
47
8
 
13
 
! Отговори
Morski преди 2 години
До АнонименИма ,има как да фалира , младежо! Причети и се образовай за СССР ! А сегашна Русия е в много по-неизгодна ситуация от някогашен СССР. Тогава "Империята на злото" имаха целия СИФ да им купува буклуците, сега Русия се надява на Азия, но забележи на суровините и - Те просто не произвеждат ПРОДУКЦИЯ ЗА ИЗНОС! Схващаш ли разликата между сега и тогава и още - между суровина и продукция?
46
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде работят 80% от американците? Във вериги като стардъкс и макдоналдс и прочие и по бензиностанции. Имат един елит, който бачка в ИТ сектора. Това какво ви говори? А услуги като адвокатски и медицински са на космически цени и не за всеки. Една трета от населението обитава улиците и се дрогира без свян и притеснение-право пред очите на минувачите. Дори не се крият-с очите си го видях. Пълен разпад. Путине измети тази ***.
45
21
 
13
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Това е моята Русия! Само за половин час евреите в Съединените Еврейски Щати ще се превърнат в белени меки краставици! Никаква прошка! Напред,Русия! Напред,Виетнам!Напред,Северна Корея,Напред,Китай! Това е краят на неповеците нацисти! Това е Второто Пришествие ! Идва абсолютният МИР!
44
8
 
2
 
! Отговори
До пияница мистик преди 2 години
Великобритания няма ядрена триада.............поне засега.................но Англия си е велика сила, това не го оспорвам!!!
43
11
 
19
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Песков говори абсолютни безмислици - АКО Рассия използва ядрено оръжие ще престане да съществува като държава, а не обратното.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама вия кво си мислитече вече несъ вривили некои ядрен реактор в киев,те колко пожара правиха тампалиха гасиха пароструики маркучи пожарни.