Чуков: Русия разполага свръхмодерна руска техника, ще остане ли нещо от Украйна?

Според него преговорите не са стигнали до развитие за мир
30 мар 2022 10:28, Петя Славова
218

Има ли пробив в преговорите за мир между Русия и Украйна? Съобщението е, че Москва ограничава военните действия и в ход влиза изготвянето на договор за неутралитет и неядрения статут на Украйна.

Международният анализатор и експерт по национална сигурност Боян Чуков обаче не смята, че на преговорите в Истанбул се е случило нещо, което заслужава толкова шум и коментари.

Още по темата

"Оценката на Антъни Блинкен е ясна - не вижда позитив в преговорите. Излезе информация, че руснаците се готвят да прехвърлят част от своите войски от Киев в Донбас, за да завършат обкръжаването на войските там. Ако имаше нещо много сериозно на тези преговори, трябваше да продължават два дни, както се бяха договорили. Оказа се, че за 3 часа решиха всички проблеми. Всичко ще бъде докладвано на Путин, който ще решава дали ще бъде така или иначе. Нито руската войска спира бойните действия, нито украинската артилерия спира да стреля по Донбас", обясни той в "България сутрин".

По думите му руснаците са направили много голям реверанс към своя партньор Реджеп Ердоган - да играе роля на посредник, за да придобие глобална тежест в новия свят, който се изгражда.

Чуков подчерта, че преговорите са между Москва и Запада, а Киев е само един интерфейс и нищо повече. А среща между Путин и Зеленски щяло да има, когато Зеленски разпише капитулацията на Украйна.

"За службите за сигурност в Украйна експертите твърдят, че са разделени на 3 групи - проруска, близка до националистите от "Азов" и трета, която е под влиянието на западните специални служби. Зеленски се безпокои, че ако стане много сговорчив по отношение на Москва, точно "Азов" ще го свали от власт. Пази своето място и да не бъде ликвидиран от радикалите в Украйна", каза още Чуков пред Bulgaria ON AIR.

"От сателитите става ясно, че в Курска област се съсредоточава свръхмодерна руска техника. Въпросът е какво ще остане от Украйна и въобще ще остане ли нещо. Русия не се отказва от демилитаризацията и денацификацията. Русия казва: Няма да позволим повече украинската територия да представлява заплаха за нас", изтъкна анализаторът.

Запитан за евентуалното приемане на Украйна в Европейския съюз, гостът в студиото отговори:
Военният инструмент на ЕС е НАТО. Руснаците толкова ли са глупави, че ще позволят под друга форма НАТО да влезе на същата тази територия? Към август ще има по-сериозно решение на въпроса.
Чуков отбеляза, че икономическият фронт е не по-малко важен - става дума за битка между Западния свят и Русия. В Европа само германската икономика е на профицит. В момента, в който рухне германската икономика, целият ЕС се разпада, категоричен е той.

Експертът призна, че е озадачен от присъствието на милиардера Роман Абрамович на преговорите за мир. Някои твърдят, че носи бележки от Зеленски към Путин и обратното, а Чуков очаква Абрамович да бъде ползван заради финансовите му възможности.

"Изключително груба грешка е да се счита, че Русия предприе този ход без всичко да е съгласувано с Китай. Китайците все по-настойчиво застават на страната на руснаците. САЩ в момента обявиха Китай за основен техен проблем. Китай е големият печеливш от всичко случващо се. Индия почти динамизира диалога с Китай и по нито един въпрос не прие предложението на САЩ да се включи в санкциите срещу Русия. 85% от въоръженията на Индия са руски", коментира още Чуков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ЗА ТЕЗИ , КОИТО НЕ ЗАЕМАТ СТРАНА ВЪВ ВОЙНАТА МЕЖДУ РУСИЯ И АМЕРИКА !!! ПРОЧЕТИ СТРАНИТЕ ПОДКРЕПИЛИ РУСИЯ : КИТАЙ , ИНДИЯ , БРАЗИЛИЯ , АРЖЕНТИНА , МЕКСИКО ........ ЦЯЛАТА АФРИКА .... , БЛИЗЪК ИЗТОК ... !!! Е ???
25
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските фуражки яко са се изнервили, вчера разбиха общинската администрация в Миколаев с крилата ракета за 1 милион докара и унищожиха едно голямо нищо.
24
10
 
15
 
! Отговори
Мхм преди 2 години
Видяхме я свръхмодерната техника на руснаците. Украинските роми я прибират с трактори и я предават за скрап. Според Чукчата до 31 март руснаците трябваше да са стигнали Лвов и Ивано-Франкивск, днес е 30-ти и те още са на стотици километри от там. Китай и Индия, които са регионални съперници щели и двете да подкрепят безрезервно Русия...Никакъв експерт не е тоя. Той просто е едно руско ***.
23
9
 
6
 
! Отговори
Внимателно преди 2 години
Единствения шанс рашките да се справят с украинската пехота е използването на химически и биологични оръжия. Надявам се не се крие това под термина "свръхмодерна руска техника", но знаеш ли? Все пак с Украйна са братски народи.
22
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С такива експерти е чудно как още ни има.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 "Путин си постигна целите." Значи всичко е наред, нали така? :)))
20
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този дълбоко бърка в задните части на ДБ. Последния път в студиото така бе подредил оня техния Атанасов и заявките му да кадрува в службите че сега се вижда злобата на троловете им :)) прокопиеви нещастници
19
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чуков иска да Ви подскаже че войната не се е развила според натовските Ви мераци. За съжаление (Ваше) :))) Путин си постигна целите. За Укрите е останала една хилава вероятност за членство в ЕС но то ще е нещо като БеГейското 100годишно кандидатстване
18
14
 
16
 
! Отговори
смях преди 2 години
Ако техника беше само модерна, да се притесни човек, обаче щом е свръх модерна, тогава вече нещата са сериозни. Тоя ***, защо ли изобщо го канят. На мен сутуацията ми изглежда, като че някой картел мафиоти е нарочил някоя банда или община и я унищожава. Силния бие слабия. И за да търси някаква лице пред света вика - аз се защитавам. Те сринаха половината Украйна, опасявали се, че някой ще ги нападне - позор.
17
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12 "За тези които не знаят Чуков е работил в разузнаването." Общоизвестен факт е, че българското разузнаване и армия са ФРАШКАНИ с руски слуги.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двете страни са: 1. Русия , 2. Украйна.
15
14
 
15
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Единственото полезно действие на русофилите е да ни забавляват. Представете си колко ще е скучно без тях.
14
11
 
17
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Даже и аз не мога да лъжа така.
13
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Слушал съм, и съм чел доста изказвания на този уж експерт, и до сега нищо не е познал. Просто е руски агент
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тези които не знаят Чуков е работил в разузнаването.
11
20
 
19
 
! Отговори
Zа победу преди 2 години
Операцията не трябва да спира докато всички бандеровци, азовци и шейтани в Укрофашистан не бъдат унищожени!
10
17
 
14
 
! Отговори
УкрайнаСа подготвени преди 2 години
Javelin, Panzerfaust. РПГ, Украинската пехота е добре снабдена да се справи с всякаква руска бронирана техника и хеликоптери. За това и настъплението на Русия спря. Дори сега руските войски отстъпват. Ако не бяха артилерия и авиация да ги спасяват, то сега боевете щаха да се водят вече на руска територия в посока Москва.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 аз като те гледам от теб нищо не останало. По цял ден тролиш и пак нищо, що така? Това ли ти е целта на живота?
8
12
 
19
 
! Отговори
ДП1 преди 2 години
Ще остане само болната фантазия на Чуков.
7
12
 
17
 
! Отговори
... преди 2 години
Къв е тоя чук дето са поканили. Свръх модерна техника :D :D Това онея 6 самолета прототипи ли са дето ги показват вече 8 години по парадите? или 10-те им модерни танка?