Зеленски: Преговорите са положителни, но експлозиите не спират

Руската армия все още имала значителен потенциал да продължи атаките
151
Зеленски: Преговорите са положителни, но експлозиите не спират
Снимка: БГНЕС

Сигналите, които идват от днешните руско-украински преговори в Турция, са положителни, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от Франс прес.

Още по темата

"Те обаче не спират експлозиите или руските снаряди", добави Зеленски във видео, качено в "Телеграм". По думите му руската армия все още има значителен потенциал да продължи атаките срещу неговата страна и затова Украйна няма намерение да сваля гарда.

"Не трябва да има очаквания преговорите да доведат до отмяна на санкциите срещу Руската федерация. Този въпрос може да бъде обмислен чак след като войната приключи и ние си върнем това, което ни принадлежи", увери Зеленски.
А посланикът на Украйна в ООН Сергий Кислица заяви пред Съвета за сигурност на ООН, че "демилитаризацията на Русия е в ход", предаде Асошиейтед прес.
                   
По думите му руските окупатори са загубили повече от 17 000 военнослужещи, над 1700 бронирани машини и почти 600 танка от началото на инвазията в Украйна. Той каза още, че Русия е загубила и 300 артилерийски системи, 127 самолета и 129 хеликоптера, почти 100 ракетни системи, 54 системи за противовъздушна отбрана и седем кораба.
                   
Кислица заяви, че това е "безпрецедентен удар за Москва, където съветските загуби в Афганистан бледнеят в сравнение" тези в Украйна. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Всички русофили дружно под земята.Слава на Украйна! Да ядете на Митрофонова минджата руски ***
95
0
 
1
 
! Отговори
Баце преди 2 години
Скоро олисялото джудже ще сгъне цирка и ще си отиде така че имай още малко търпение господин Зеленски.Свободата е близо
94
1
 
5
 
! Отговори
Предлагам преди 2 години
Зеленски да смени доставчика на дрога.
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Загинахте! Дръгливи нацисти. Хитлер е бил цвете пред вас Толкова сте утра, че ако можете ще покриете цял свят с укринскито знаме, а сте нищо.
92
1
 
8
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Къв потенциал има руската армия, бе Зеленски?! Нали вече контраатакувате по всички фронтове, па и отчете, че 40-50% загуби сте и нанесли?От друга страна всекидневно, по няколко пъти се дереш, че сте на предела и щом паднете, Европа загива..И междувременно, полека-лека, клякаш на руските условия, неутралитет даваш, па и вече и Крим и Донецк/Луганск независимостите почваш да обсъждаш...Та, кое е вярно?! Не се държат така победителите, твойто е шизофрения!
91
3
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
прави ли ви впечатление как Зеленски се изказва, все едно той налага санкциите и ръководи парада. Човек ще си помисли, че някой му дава много конкретни инструкции какво и как да говори
90
5
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Гнусен,зелен,позеленел наркоман!Бой по главата докато му излезнат сите демони от шмъркането!!
89
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски твърдо е решен да се бие до последна капка украинска кръв, докато НАТО и САЩ искат, вече го обяви в един от часовете си по омраза. А преди това Байдън призна пред американски бизнесмени, че САМО САЩ са вложили 2 милиарда долара за подготовкато на Украйна за войната, че са внесли модерно оборудване, с което украинците опустошават руската армия...САЩ и НАТО трябва да напуснат Европа, за да има мир.
88
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
RuZZia си направи харакири това е ясно за целия свят. Дори и да превземе цяла Украйна и какво , ще влезе в партизанска война. Загуби обаче имидж , загуби пазари , загуби инвестиции. Мислите ли че световна марка ще реши да инвестира там оттук нататък - едва ли!!! Всъщност оказва се че и досегашните инвестиции там са огромна управленска грешка - бизнеса ще оцени това незабавно!
87
4
 
7
 
! Отговори
Терпи, моя красавица преди 2 години
то не става ей така - хоп! След осем години - може да се раздвижи спирането - нали така го практикуват от Киев! Като със източната част и сепаратистите.
86
5
 
10
 
! Отговори
222 преди 2 години
Познавайки манталита ви, руснаците знаят, че за да има крайно и трайно споразумение, експлозиите не трябва да спират до подписването му. Освен това, известно време след подписването трябва да има действия, които да ви държат влага, за да не се самозабравите пак. Та така стоят нещата...
85
6
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Експлозиите не трябва да спират докато надрусаното зелено човече и всички останали бандеровци, неонацисти и шейтани не бъдат изтребени до крак!
84
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой наистина не иска да има мир.Онзи Броси Джонсън заявил днес,че ще разположи в Украйна възможно най-смъртоносните оръжия.Всъвсем му се е изпекъл мозъка.Няма ли кой да му каже да спира 5G интернета,че с него му опичат мозъка и вече света му се подиграва как се държи като пиян.Не е пиян...с изпечен мозък е.Някой го е направил марионетка.Някой,който иска да си продава оръжията.Дано се усетят и да вземат мерки...да лекуват Борис Джонсън и всички,които са проявили неадекватно поведение в ефир.
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 123/128 "Нищо не си прочел извън пропагандата за Грузия. А вместо да го търпи, да беше му обявила война, ама на запада не му стиска. " Оооох, досега, Украйна не била причина, а повод, а сега, когато реално се прави нещо - да го бяха направили по-рано. Мдаааа.
82
4
 
1
 
! Отговори
До 123 преди 2 години
Нищо не си прочел извън пропагандата за Грузия. А вместо да го търпи, да беше му обявила война, ама на запада не му стиска. И не бе само Грузия. За Чечения си чувал. Беслан, "Норд-Ост".И въобще с толкоз клишета в главата, "Сталинска идеология" "държавен тероризъм" "фашиски режим" въобще не си струва да се води диалог с теб.Замервай се с опорки с платените пропагандатори. Методите на държавна сигурност не са разработени от времето на Сталин. И първата съветска република, не е Руската. И т.н.
81
1
 
3
 
! Отговори
мишо преди 2 години
На тебе къде ти гърми, в тоалетната?! Като го напънеш и БУМ!
80
3
 
15
 
! Отговори
НАГЛЕЦ! преди 2 години
Киев 8 години води положиъелни преговори, но обстрела над ДНР и ЛНР не са спрели и за ден! ПОЗНАТО а?
79
5
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Слушам Зелински и все едно слушам полски. Тоз украински език много прилича на полски език. Почти всичко разбирам, защото знам чешки а чешки и полския са близки, но звучи доста гадно този език. Те може би и затова масово предпочитат да говорят на руски в Украйна. Този развален полски език е ужасен за слушане.
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Попытки вести переговоры с убийцами, уже привели к большой войне! Украина, все эти годы договорнности о прекращении огня, тратила на подготовку к войне. Вся программа страны настроена на ненависть ко всему русскому.
77
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 121 "Украйна е само повод, не причина." Мхм. Затова Запада търпя фашизма на Пууутттлер 14! години. Толкова изминаха от нападението му в Грузия. През това време фашисткия му режим направи неща, които реално не трябваше да бъдат оставени без сериозни последици, и все пак Запада го търпя, с надеждата да се промени. Е, фашага и терорист отгледан със Сталиновата идеология и възпитан в методите на КГБ и НКВД не се променя. Не говори за "поводи", защото си нямаш идея за какво говориш.