Зеленски: Руската армия готви удар в Донбас, Мариупол и Харков

Той благодари на Ердоган, който се нае да играе гарант за сигурността на Украйна
1 апр 2022 07:37, Петя Славова
257

Руската армия готви удари в Донбас, Мариупол и Харков - за това предупреди президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той посочи, че руснаците отстъпват на север от Киев към Чернигов, както и в Сумска област.

От профила си в Twitter Зеленски благодари на турския президент Реджеп Ердоган, който обяви, че би се наел да играе ролята на гарант за сигурността на Украйна, в случай, че бъде постигнато мирно споразумение с Русия.

"Окупаторите осъзнават, че вече не издържат на тази интензивност на бойните действия, която можеха да поддържат през първата половина на март. Но трябва да сме наясно, че за руските военни това е част от тактиката им. Всичко това не е просто така", заяви Зеленски, цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Знаем какво замислят. Знаем, че се изтеглят от тези направления, където имаме надмощие, за да се съсредоточат в други, много важни. Там, където може би за нас ще е трудно. В Донбас, край Мариупол, на харковското направление руските войски трупат потенциал за удари. Мощни удари. Ще се защитаваме. Ще правим всичко, което можем, за да спрем окупаторите и за да очистим нашата земя от злите им и безумни химери", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
10
 
! Отговори
Веско преди 2 години
Ако бяхте журналисти, щеше да има преди месец заглавие: Украинската армия готви удари в Донбас. Ама го проспахте. Между другото Мариупол е в Донбас, Донетска област.
162
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е аз Зеленски какво да направя.Да му се обадя на Путин по тлф.и да му кажа да не го прави.
161
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя надмина и Ковида, отвориш нета - Зеленски, погледнеш под кревата - Зеленски, отвориш хладилника - Зеленски, погледнеш зад вратата - Зеленски, пр ъднеш и изскача Зеленски, отвсякъде - Зеленски! Ням али руснаците бързо да приключат войната и този интригант да се маха!
160
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленчука го направиха на луд петел.Зеленчук,не се прави на президент,комик си.
159
3
 
24
 
! Отговори
Зеленски, досаден си преди 2 години
Махни се,бе навлек! Вие унищожихте Украйна, убивайки населението и във братоубийствена война девет години подред, превърнахте Украйна в бандитска територия и концлагер, издевавайки се над населението,ограбвайки го, убивайки го, мачкайки го, унижавайки го, съсипвайки го от глад, вкарахте Украйна и в дългове за оръжие и чужденци богатееха от това,докато украинското население умира, съсипахте ни енергетиката и икономиката в Европа, едва не провокирахте и война в Европа, вреден си, махни се!
158
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленобоба кой знае къде се крие но все на тоя фон му дават записите .
157
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 191 Колко рубли получи за този пост?
156
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мариопол вече свършва боините деиствия много малко остана ден два градът е разрушен от азовци русия рбеща че ще въстанови всичко
155
3
 
10
 
! Отговори
кубанская столица преди 2 години
Съвершенно вярно. Ние се готовиме да задушаме фашисти в Мариупол за да те ниокого не се изяват на Украина. В группа срещу Донецк в Донбасс се намират 35-40 хиляди нацисти. За всички тях очаква смърт
154
1
 
19
 
! Отговори
БЕН преди 2 години
Война се печели винаги от тези които нямат разрушения.Трябваше да се направят отстъпки още в самото начало.Украйна, руснаците щея разрушат тотално .Реставрирането и око се договорят за мир ще струва трилиони евро.Тази война е най просташката война в света.УКРАИНЦИТЕ ЩЕ МИЗЕРЦВУВАТ ГОДИНИ НАРЕД.ГЛУПАВА САМОЖЕРТВА.
153
0
 
7
 
! Отговори
Гей клуб Джо и Фриц преди 2 години
А ние какво ти готвим....
152
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж се защитават, а почти цялата им армия стоварена пред Донецк, на стотици километри от столицата. Всички разбраха, че са се подготвяли да си върнат Донбас.
151
3
 
17
 
! Отговори
до " Зеленски е преди 2 години
Нищо не може да направи от бункера , ако някой нещо прави са украинските войничета под угрозата да бъдат разстреляни ако дори помислят да се предадат. Зеленски е една кукла на конци под волята на чужди интереси .
150
1
 
20
 
! Отговори
Каза преди 2 години
Говорителят на Бай Дън.
149
1
 
25
 
! Отговори
Притеснен преди 2 години
Ако си отворя консерва ще изскочи ли зеленият шут....
148
1
 
13
 
! Отговори
БОЕЦ преди 2 години
ПАЛАЧИНКИТЕ ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ НА--9-ти май---ден пабедъи
147
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната разби тотално българската журналистика, която беше в клинична смърт от 12 г. продадена на българската мафия, а сега беше официалната й смърт. Тотално поръчкова, елементарна журналистика, първични статии стремящи се да бият по емоциите, отколкото дълбок анализ и показване на обективната истина. Аз лично не виждам никакъв смисъл да дебатирам тук или някъде в България - по вътрешните теми с платените *** на ГЕРБ, а по войната в Украйна с НПО грантаджии получаващи стотици хиляди долари.
146
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Z
145
7
 
3
 
! Отговори
НАП преди 2 години
До Анонимен_ ТЕ мачкат всичко, ама много време отнема. Цял месец мина а в Мариупол има още оцелели хора. Докато изчистят от украинци всички градове в Украйна, доста време ше мине.
144
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната въобще не върви към края си, войната я спретнаха , за да настъпи масов глад и недостиг на ресурси.