Зеленски: Руснаците се изтеглят от Киев, след тях тела и мини

Създава се „катастрофална ситуация“ за мирните граждани
276
Зеленски: Руснаците се изтеглят от Киев, след тях тела и мини
Снимка: БГНЕС

С изтеглянето на руските сили от столичния район в Украйна се създава „катастрофална ситуация“ за мирните граждани, тъй като войските на Москва поставят мини около жилищни сгради, изоставят военна техника и „дори телата на убитите“, предупреди днес президентът на Украйна Володимир Зеленски, предаде Асошиейтед прес.

Държавният глава обаче допълни, че напуснатите селища ще продължат да бъдат обект на ракетни удари от далечно разстояние, а битката в източните части на страната ще стане по-интензивна.

Още по темата
"Все още не е възможно връщането към нормален живот, такъв, какъвто беше, дори в териториите, които отвоюваме след сражения", каза президентът. "Трябва да изчакаме, докато нашата земя бъде разминирана, да изчакаме докато ще можем да ви гарантираме, че няма да има нов обстрел", каза Зеленски.

За днес Международният комитет на червения кръст планира да се опита да достигне до Мариупол и да евакуира мирни жители. Хуманитарната организация каза, че неин екип от три превозни средства и деветима служители е на път, за да спомогне за безопасното преминаване на цивилни, след като вчерашният им опит се провали.

Градският съвет в Мариупол каза днес, че 10 празни автобуса са се насочили към Бердянск, който е на 84 километра западно от Мариупол, за да вземат хора, които могат да се доберат дотам сами. Около 2000 души напуснаха Мариупол вчера, някои с автобуси, а други с лични автомобили, казаха още градските власти.

Евакуирани хора бяха качени на 25 автобуса в Бердянск и към полунощ пристигнаха в град Запорожие, който е под украински контрол./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом се изтеглят ,значи ви почват с ракетите ! Зелен Бабач бегом в бункера и праскай линийка
105
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
роZZия. Фашисти
104
1
 
21
 
! Отговори
яша преди 2 години
ей, зеленчук, колко години вършихте безчинства в донбас, руснаците ви го върнах за месец......почвай да почистваш без да мрънкаш
103
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Злоба и безсилие това показва джуджето от бункера .хага те чака фашисте
102
12
 
2
 
! Отговори
До119 преди 2 години
Българският културен ценър в одеса го запалиха проруските терористи които в последствие се скриха и запалиха културният дом!НЕ ЛЪЖИ РУСКО ТРО ЛЧЕ ! жалко че пострадаха мирни граждани ! А загиналите 100тина терористи бяха от крим и приднестровието ! Това са фактите
101
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А груз 200 запълнил моргите в беларус и крим кога?
100
7
 
18
 
! Отговори
И как да ги обичаш преди 2 години
1. Българинът инж. Иван Милев - жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност... 2 Българинът Александър Николов - мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014... 3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014... 4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент... 5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград - поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи "чемодан - вокзал - София" ...
99
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво остана от 64км. колона от руски фаш исти от преди месец ,а?
98
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръгнаха като аслани а се връщат нас рани !Слава украина
97
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Влезнал си в чужда държава, правиш безобразия, оттегляш се, правиш още по-големи дивотии - руски примитивизъм.
96
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този вече говори каквото му щукне на акъла. Руснаците не са влезли още в Киев. Какви тела и мини му оставят? Ми събирай, бе льольо. Почисти.
95
13
 
6
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
До АнонименАхахах направо падам, колко заблудени хора има, никой не прави 50км колона за отвличане на вниманието. Войниците от тази колона 3 седмици се опитват да обкръжат Киев, но ги смляха от бой и се провалиха. Руснаците изпратиха едни от най-елитните си части и се говори за 20-30% загуби от общия състав. След като видяха, че няма да успеят решиха да се изтеглят, решиха за 2 дена да си си изтрелят ракетите и да минират градове и села, за да затруднят ВСУ и да увеличат цивилните жертви.
94
5
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ИЗЛЕЗЛИ УРКИТЕ НА МИТИНГ И НИ УЧАТ НИЕ КАКВО ДА НАПРАВИМ ЗА ПОКРАЙНА !!! А ВИЕ КАКВО НАПРАВИХТЕ. ??? ПРЕЗИДЕНТ ЦИРКАДЖИЯ , ПОДЛОЖКА НА АМЕРИКА , БИО ЛАБОРАТОРИИ ЗА ОРЪЖИЕ С УЧАСТИЕ НА БАЙДЪНЧО СИН , МЕРАК ЗА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ....!!! ПОЛУЧАВАТЕ ВСИЧКО НА КУП !!!
93
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
105 то тия дето ходят в Русия не отиват да чистят и да мият, виж на запад има голям глад за общи работници, миячки, чистачки, бърсачки на дърти дата и т.н. То за това и толкова народ е на запад. В Русия това го работят ниско интелигентните и необразованите, на запад добре образованите българи.
92
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
96 как да ти докажа че знам руски във форума? Да пиша на руски ли? Че защо? Аз пиша на български за българи. Руския го ползвам за да гледам руска тв, да чета текстове на руски, най-вече руска литература. Страшно много я харесвам. С какво те засегнах? С това че изисквам украинците да не пропагандират омраза към българи, които не са коне с капаци? Българите сме в държавата си и ще мислим както си поискаме. Никой чужд гражданин няма да ми казва как да мисля, никой, без значение от коя държава!
91
15
 
12
 
! Отговори
Гош преди 2 години
За сетен път се убеждавам, че от русофилите и *** по прости и нагли хора няма! Въпреки всички обиди отправяни към България, не си пращат децата да учат и живеят в расия ами в САЩ, Германия, Англия, Швейцария и др но не и в любимата им расия! България била *** и Българите също ама никой не ви държи тук насила, свободни сте да си тръгнете веднага и да си намерите нова родина и да бъдете щастливи там, но никой няма да отиде в расия, убеден съм!
90
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честно ви казвам, че ми писна да го виждам тоя. Не подкрепям никоя страна ( освен на цивилните ), но от лицемерниченето му ми се повдига вече.
89
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците да се държат прилично като са ни дощли като неканени гости. Да не правят митинги, да нямат претенции и за си платят гостуването, ако обичат. Не съм у тях, а те са у нас.
88
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Страшната колона " на север си свърши перфектно работата . Отвлече вниманието и значително количество сила и техника от основното направление . Крим и Донбас са безвъзвратно загубени . До седмица украинската групировка там ще бъде ликвидирана и топката отново ще е в Зеленски . Или ще приеме условията или ще загуби още територия и жива тила и техника ...
87
4
 
17
 
! Отговори
Кухи соросоиди преди 2 години
Още пазя скрийншот от Министерството на Отбраната на Украйна отпреди 1 месец, че България им е дарила 30 бойни самолета. Укрите лъжат за световно, нашите роми са деца пред лакърдиите на укрите.