Минчев: Дипломата на Андрею Гюров е изкуствено създаден казус

Парламентарни комисии ще реши дали пращаме на военна помощ в Украйна
3 апр 2022 11:35, Петя Славова
103
Минчев: Дипломата на Андрею Гюров е изкуствено създаден казус
Снимка: БГНЕС

Изкуствено създаден е казусът около дипломата на Андрей Гюров. Това заяви пред Нова тв председателят на НС Никола Минчев.

В нито един момент не съм помислял, че въпрос с диплома за докторска степен от Виенския университет в Австрия може да породи някакво съмнение дали всъщност съответния човек има степента, или не. Бях изненадан по време на изпушването в Комисията по бюджет и финанси, когато този въпрос беше повдигнат от страна на ГЕРБ. За мен няма реален казус", коментира той.

Темата е по повод, че ГЕРБ смятат, са че самата дипломна работа е регистрирана в деня на изслушването и че дипломната работа е от 2005 г., а има цитати от 2008 и 2012 г. в нея.

"Самият Гюров го обясни ясно. В крайна сметка той е написал докторската дисертация през 2005 г, но я е доработвал и актуализирал през годините, в което няма нищо странно, когато говорим за научен труд", поясни Никола Минчев.

Още по темата

Той коментира и защо от ПП издигнаха свой кандидат за шеф на БНБ: "ИТН още от 46-я парламент лансират г-н Любомир Каримански за поста, но той не е кандидат на управляващата коалиция. По-скоро това е Андрей Гюров. Виждаме в Гюров едно много подходящо лице за БНБ в този момент. Той има академичната и професионалната подготовка. Работил е в западни институции от банковия и финансов сектор. Има безупречен публичен имидж. Изпълва всички необходими предпоставки да заеме поста в момент, в който България се е насочила към еврозоната. Това, което виждам в него, ме кара да съм спокоен, че ако този човек отиде начело на БНБ, ние ще имаме личност, която ще управлява банковата ни система по един абсолютно честен начин".

По думите му за момента няма конкретни съмнения  и в имиджа на Любомир Каримански. „Появиха се в публичното пространство някои анализи на професионалния му опит до момента”, уточни Никола Минчев.

Относно кандидатурата на Андрей Гюров, Минчев, поясни, че ще разчитат на подкрепата на "Демократична България" и БСП.

"Вече, разбира се, всеки народен представител гласува по свое убеждение и съвест. От ГЕРБ вече веднъж заявиха, че няма да подкрепят никого. На самото изслушване в бюджетната комисия, като че ли клоняха повече към Любомир Каримански, но може би ще видим в последния момент", коментира председателят на парламента.

Според него казуса около новия шеф на БНБ няма да доведе до разпадане на коалицията.

"Не мисля, че това би довело до толкова сериозна криза, че да падне правителството. Препоръчителният вариант беше управляващата коалиция да излезе с един кандидат, но това не се случи", поясни той.

Председателят на НС направи коментар и относно това дали България трябва да окаже военна помощ на Украйна.

"Действително въпросът за указване на военна помощ стигна и до парламента. Това ще бъде разгледано от парламентарните комисии, след това ще се стигне до гледане в пленарна зала. В рамките на парламентарната група все още не сме го обсъдили. За момента хуманитарната помощта, която указва България на Украйна, се оценява високо. Г-н Володимир Зеленски изрично ни посочи като страна, която помага", категоричен бе Минчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз се извинявам че 12год.гласувах за един крадлив селянин.
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Извинявам се, че гласувах за тях. Просто исках, Каубойко да се махне." - простено ти е медиите лесно манипулират хората. Ако го виждаш по мейнстрийм медията не гласувай за него. Измама е. Ако чуеш, че имигрантите ще гласуват за него пак недей. Те ако имаха акъл нямаше да са имигранти.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евроамерикано либерасти.
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинявам се, че гласувах за тях. Просто исках, Каубойко да се махне.
22
12
 
5
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Бе друго си е да си про ст пожарникар!
21
9
 
1
 
! Отговори
Опорките на преди 2 години
ГЕРБ-ерастите са толкова плоски , но и не случайни. За съжаление, тоталното опростачване и цинизиране на населението ни в следствие на 30г мутро-мафиотско-ДС-арски преход е факт и именно на това се крепеше и 12г управление на ОПГ с главатар мутрата от Банкя, пазени от Гешефтурата. Ако трябва ще се лее кръв, но ще си отвоюваме държавата. За да я съградим наново с нормални хора и далеч от позорното комунистическо - просташко минало.
20
2
 
15
 
! Отговори
Гюров преди 2 години
Лъжеш спадко и мазно!!!! По кой закон поправяш дисертация след защитата? Той и Кирето така си поправи гражданствотоБандити
19
2
 
12
 
! Отговори
Банишорец преди 2 години
Тоя сминдух кога раздаваше вестници и агитираше в парка в Перник,кога му порасна чушлето и на него..
18
1
 
11
 
! Отговори
Dissertationenbank преди 2 години
Няма данни Гюров да е публикувал или защитавал нещо в немскоезичното академично пространство.
17
2
 
15
 
! Отговори
Трагедия преди 2 години
Живем в държава на беззаконие:Премиера лъже за гражданство! Финансовия -съден за кражба на инт. собственостШефа на НАП укривал данъциКандидат шеф на БНБ с диплома не призната по законния ред и с дисертация, писана след официалната защита. Абе има ли някой нормален
16
2
 
12
 
! Отговори
Последни Новини преди 2 години
"Газпром" официално поиска да плащаме в рубли - Ах, каква Стана тя! Просто Писмото с Документите закъсняло с 2 дена...или някой го кри 2 дена с цел Пропаганда!!
15
1
 
11
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Системата е ясна: Ти на мене, аз на тебе!
14
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсула до няколко седмици ще намери от некъде 150 милиарда куб.м газ, може от Азербайджан примерно, или еленджи от САЩ да докара, и ще се отървем от руската газ.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1. Дипломната работа не е дисертация. 2. Дисертационният труд не се регистрира, а се защитава. 3. Ако наистина е защитен в Австрия през 2005 г, то доработката на защитена дисертация е акядемичен абсурд. 4. От къв зор АУ в Благоевград ще регистрира в МОН дисертация, защитена във Виена. 5. Защитените в чужбина степени се легализират от МОН само ако между страните няма подписана спогодба за взаимно признаване на научните степени. 6. Научните степени се регистрират в НАЦИД. Извод: Гюров лъже мазно.
12
7
 
2
 
! Отговори
Буча преди 2 години
След Буча и на децата вече е ясно, че трябва да започнем ядрена война срещу Русия!
11
2
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
То ако някой разследващ журналист се разрови, ще установи, че всички сте фигурантчета с измислени дипломи. Особенно онези двамата "харвардци". Платили си таксата, изкарали няколко теста, ама онлайн през лаптопа, да могат да си четат пищовите от другия лаптоп и хоп! Диплома от ХАрвард. А знаете ли, че има и курсове в СУ на Оксфорд мисля че беше, дето като ги изкараш и пак ти дават диплома, ама тоя път Оксфордска :))) Курсове казах, не цялостно обучение
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкуствено създадено правителство, гласуват изкуствени закони и създават изкуствени казуси.
9
2
 
13
 
! Отговори
Като Я Има преди 2 години
защо не я Покажете на Българският Народ, в 21 век при Камера дори на Телефона ви, не може да я Снимате и Покажете, нали?! ама тая Диплома е толко Реална колко Акта за Раждане на Хюсеин Обама!!
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия доставя 155 милиарда куб/м годишно. Ако намерим от някъде 101 милиарда куб/м газ, и ако намалим производството с 30%, намалим потреблението, отоплението, ползваме споделени душове, перем дрехите на ръка вместо да пускаме перални и миячни машини, ако караме колела или ходим пеша, ако не използваме минерални торове и ядем насекоми вместо плодове и зеленчузи, с тези 101 милиарда куб/м можем да станем емергийно независими.
7
2
 
19
 
! Отговори
Широко затворени очи преди 2 години
Браво Минчев - то и Киро Канадеца си беше с два паспорта , пълна деградация , пълен разпад и липса на държавност