Хотелиери не смогват да се грижат за бежанците с 40 лв. дневно

Някои от тях вече са на ръба на оцеляването
4 апр 2022 14:03, Петя Славова
156
Хотелиери не смогват да се грижат за бежанците с 40 лв. дневно
Снимка: БГНЕС

Хотелиери, настанили бежанци от Украйна, ще могат да кандидатстват за финансова помощ от държавата до 5 април. Субсидията е в размер на 40 лева на ден за един човек. Някои от хотелиерите по Черноморието вече не издържат и са на ръба на оцеляването заради големите разходи по украинските бежанци.

Хотелиерите генерират големи загуби. В един от хотелите в курорта "Св. Св. Константин и Елена" са настанени 120 бежанци от Украйна. За тях се грижи собственикът на хотела Филчо Ставрев и неговият персонал.

"Наистина е много трудна ситуацията по отношение на обслужване на гостите. По разплащането, което трябва да правим към всички, които са свързани с издръжката и обслужването на украинците. Така е с доставчиците, токът и водата, персоналът също трябва да бъде осигурен със заплата. Цял месец няма никакво заплащане от страна на правителството. Молбата ми към управляващите е, заплащането да става два пъти в месеца, което ще облекчи нашите възможности за по-добра работа и леко финансово състояние. Ние в момента генерираме загуби, защото нямаме никакви авансови плащани по предварителни резервации", каза пред БНТ Ставрев.

Той заяви още, че в никакъв случай не е достатъчна помощта от 40 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 81В много села има празни къщи, където евтино могат да се настанят хора, //////Ти би ли пратил, жена си /сестра си малко дете в БГ село с крими римляни.
77
3
 
59
 
! Отговори
Защо така? преди 2 години
Защо Байдън не ги натовари на корабите и да ги прбере в Америка! Америка е богата, там войни не се водят! А пък Зеленски е под неговото крило! Нали Америка искат Украйна в НАТО! Сега ,като унищожиха Украйна с тази война, територията ще е свободна! Украйна заприлича на Сирия, Либия, Афганистан опустошени! Изселени народи! Това се случва и с Украйна! Но всички изселени в Европа! А в добрата Америка няма! Така е лесно! Америка дава само акъл и оръжие! Скараха Украйна и Русия а сега ще гледат сеир
76
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да се дават парите на хотелиерите, да се дадат на украинците и то по-малко от 1200 на месец, примерно по 800лв., със сигурност ще се оправят с тях, защото може да получат и помощи, които сега отиват при кръчмарите.Да видим дали ще са доволни мутрите с хотели.
75
5
 
42
 
! Отговори
w преди 2 години
В много села има празни къщи, където евтино могат да се настанят хора, защо отиват в курортите?
74
6
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам защо се приема без никаква възможност за разсъждение и възражение, че украинските бежанци трябва да са настанени в хотели, да им осигуряват лукс и стандарт на живот, недостъпен за обикновения българин. Имаше и други бежанци и такова чудо не се е случвало. Защо го няма Динко да лови украински бежанци като на сафари, да ги връзва, ограбва и да ги връща обратно в Украйна? Когато той правеше това със сирийците, никой не си задаваше въпроса, защо не ги настаняват в хотели по морето.
73
3
 
41
 
! Отговори
ИВАН преди 2 години
БЕЖАНЦИТЕ БОМБАНДИРАНИ ОТ НАТО СА ПО НЕЖЕЛАНИ ОТ БЕЖАНЦИТЕ БОМБАНДИРАНИ ОТ РУСИЯ !
72
2
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мястото на бежанците не е в луксозни хотели, а в центрове за бежанци.
71
5
 
75
 
! Отговори
Я да видим сега: преди 2 години
Ние сме тричленно семейство. На месец плащаме 30лв. вода, 120 лв. ток, 32лв. телевизия и интернет. За храна отиват 200 лв на семица. Което в най-лошия случай ще е 1000 лв. на месец. Това прави разходи: 1200 лв. на месец. Тези псевдо бежанци за същото получават 3600 лв. Извинете, ама и печалба ви остава долни псевдо-бизнесмени!
70
1
 
70
 
! Отговори
43 преди 2 години
Алооо, хотелиерите, нали бяхте много милостиви, нали се жертвахте за тях, нали ходихте да ги вземате чак от границата с вашите лични коли, още тогава беше ясно, че готовите някаква схема с тях. И сега, като видяхте, че държавата само обещава, а не дава, видяхте, че вместо да ги настанявате по 4,5 човека в стая, а те искат по 2ма, като разбрахте, че идва сезона и вие не можете да дерете курортисти заради тях, и..... рев до небето. Ето това е истината, не се правете на жертви сега.
69
2
 
58
 
! Отговори
Гроби Таласъмо преди 2 години
Ми мое да ги настанат и у натовските бази у нас...нали натовцити драпат да им се помага
68
3
 
42
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 2 години
Дааа ги настанат по старческите домове с техните разкладки за храна. Ко и туй нящо? - пу хутелити. Амадееее....БГ е бедна "държава" от къй зор шаа раними тия ора
67
1
 
50
 
! Отговори
Ооо преди 2 години
Горките хотели.. вземат между 2400 и 4800 на стая 2 или 2+2.. за месец в сезон в който друг път не работят. ДДС-то е 9%, а част от храните дори са дарени! Как да издържат :) искат още такива да напълнят целите хотели и нали не се лъжем, че това са повече от 3, 4 звезди хотели дето дори лятото в слабия сезон за 1 седмица нощувката не минава 80 лв на човек..Ако аз имах хотел - бих поддържал войната в Украйна с всичко :) щях по цял ден да пиша във форумите да се пращат оръжия и рестрикции
66
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тия пари - по 40лв на човек за ден, се дадат на самите бежанци, то човек може много лесно да се оправи с тях. Това са 1200лв на месец, Ако са двама - 2400... Вземат си една квартира в по-малък град в България за 200-300лв и ще имат предостатъчно за преживяване. Тук обаче целта не е да се помогне на бежанците, а да се пълнят празните хотели на мутрите, а на тях и по 100лв на ден да им даде държавата, все ще им се види малко
65
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И хотелиерите да не са посмели да гонят бежанци! И те са хора и те курорт искат, а сезонът почва съвсем скоро.
64
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Филчо,рани нацистите и не мрънкай! Само си брой инвентара, да но го видиш на битака да се продава :))))
63
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките хотелиери. Пускам ведната една сълза!
62
0
 
53
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Не се наяде това племе хотелиерско.
61
0
 
49
 
! Отговори
9 преди 2 години
Ти бизнес ли ще правиш или си ги приютил да им помогнеш. И в Украйна персонал са нямали. Като си ги настанил им се дава задачи
60
3
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия нямат работа в хотелите, а в бежанските центрове като всички останали. Или тези, които Путин е бомбардирал са по-важни от бомбардираните от НАТО? Нямам думи просто за тая наглост и двойни стандарти.
59
3
 
62
 
! Отговори
Алко Балко преди 2 години
Кире,опъни още 10 милиарда заем.За всички украинци трябва лукс все едно са в Бурж-ал-Араб!Да види света колко сме гостоприемни.