ЕС може да даде още 500 млн. евро на Украйна за оръжия

Финансирането ще се осигури от фонда на Европейския съюз за осигуряване на мир
8 апр 2022 10:36, Петя Славова
139
ЕС може да даде още 500 млн. евро на Украйна за оръжия
Снимка: БГНЕС

С още 500 милиона евро да бъде увеличено финансирането на оръжия за Украйна, предложи европейския първи дипломат Жозеп Борел, съобщи в Twitter председателят на Европейския съвет - Шарл Мишел.

Мишел уточни, че след одобрението на това предложение от страните - членки, помощта на Евросъюза за Украйна за военно оборудване ще се увеличи на 1,5 милиарда евро.

Финансирането ще се осигури от фонда на Европейския съюз за осигуряване на мир, средствата от който се използват за възстановяване на оръжейни доставки от резервите на страните членки, предава БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
До евродепутатите преди 2 години
Нека 95% от вашите огромни заплати да се изпратят като помощ в Украйна. Защо от общите фондове?
112
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Русия,която вероломно нападна свободна Украйна,ще бъде изгонена,а също икономически ще бъде разорена и изолирана от нас,демократичния и свободен Свят.
111
0
 
11
 
! Отговори
парите на ЕС преди 2 години
на кого са тези пари? Не са ли от вноските на всяка една държава-членка на съюза? Някой да ни попита дали искаме да въоръжаваме някого? Или са от личната сметка на Урсула и останалите
110
1
 
10
 
! Отговори
тя преди 2 години
Тия подклаждат войната и не искат да спира !
109
1
 
10
 
! Отговори
мак преди 2 години
Затова на Унгария и Полша им спират пари под измислени претексти, за да има за украинските гости. Пари нали не падат от небето, а се взимат от едни, за да се дадат на други. Демократично и в хармония с европейски ценности.
108
1
 
6
 
! Отговори
Николай Стоянов преди 2 години
С още 500 млн. евро да бъде увеличено финансирането на оръжия за Украйна. От фонда на Европейския съюз за осигуряване на мир. А иначе във Франция се канят да въве3ждат купони за храна.
107
1
 
10
 
! Отговори
преди 2 години
Това всичко си е обявяване на война. Извратена представа за помощ. Нещата няма да идат към хубаво.
106
6
 
2
 
! Отговори
Луд преди 2 години
Май има и по-луди от мен? Според матрьошките блатници още малко и ще излезе наяве, че Украйна е нападнала Украйна: самоизбомбват се, убиват се един друг, а рашистите се опитват да ги спрат.
105
2
 
14
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
По-голям абсурд не бях чел! ЕС направо да се самозакрива!
104
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Крематорск първо призовавали хората да напуснат града а после стреляли по своите хора и ги избили на гарата. После медиите приписват всичко на противника и така от там до края на света и тсв.
103
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещата се развиват по класически афганистаски сценарий.Следва безславното напускане на рашистката армия от Украйна.
102
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и в буча и едните и другите отричат явно има и трета страна в тази война и така до тсв.
101
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре, като свършат милионите, ще видим какво ще правят..
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Крематорк е била ракета тип Точка-У каквато украинците имат.И каквато в Донецк ползваха и убиха 20.Русия отрича,Украйна отрича да е.Май трета страна се меша,за да няма край войната.Така и не се разбра кои бяха онези два хеликоптера,които взривиха в руския град Белгород петролната база.
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ало Хага да още преди обяд прочетох че УВС са ударили гарата в Крематорк но в обедните новини радиото преписа това на ВСРФ. От началото на войната ми прави впечатление че масово говорите четат новините с един гузен глас понеже знаят че са лъжи.
98
2
 
5
 
! Отговори
Европа преди 2 години
Заглавието.... Значи ли, че ЕС вече е във война с Русия
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ало Хага да още преди обяд прочетох че УВС са ударили гарата в Крематорк но в обедните новини радиото преписа това на ВСРФ. От началото на войната ми прави впечатление че масово говорителите четат новините с един гузен глас понеже знаят че са лъжи.
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще кажат,че са били много заети да драскат по български сайтове в името на Украйна и затова ако може да не ги съдят хахахаха
95
3
 
8
 
! Отговори
Съд за трроловете преди 2 години
Ето какво ги чака украинските трролове като се върнат иначе тук ни тровят :"Мъжете, напуснали Украйна след руската инвазия, ще бъдат задържани при завръщането си. Това съобщи секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Алексей Данилов.Данилов отбеляза, че всички граждани, напуснали Украйна, са записани. След завръщането си те ще трябва да докладват в кой момент и въз основа на кои правни документи са напуснали."
94
2
 
10
 
! Отговори
Zа вас идваме преди 2 години
Нашите русофоби са готови да гладуват, но да платят за оръжие. Те обичат да си плащат за да бъдат ро.би на запада. И ес нали не беше съюз с военна насоченост, защо плащат за оръжие? Никой ли не схвана, че ес ни лъже от години и ни про.ва.ля отвсякъде...