Зверствата в Буча: Руски войници изнасилвали деца и възрастни жени

ООН да разследва военните престъпления
894
Зверствата в Буча: Руски войници изнасилвали деца и възрастни жени
Снимка: БГНЕС

Руски войници са изнасилили малолетни в Буча, заяви комисарят по човешките права към украинския парламент Людмила Денисова, цитирана от ДПА и БТА.

Още по темата


Момиче на възраст 14 години от града близо до столицата Киев е бременно, след като било изнасилено от петима мъже, написа Денисова в свой пост във "Фейсбук". По нейна информация 11-годишно момче от Буча също е било изнасилено, а майка му била принудена да гледа.

ДПА отбелязва, че не е успяла да потвърди тази информация от независими източници.

Денисова призова ООН да разследва тези и други твърдения за военни престъпления.

Началникът на военната администрация в Кривой Рог Олександър Вилкул също съобщи за изнасилени украински цивилни. Той спомена за 16-годишно бременно момиче и 78-годишна жена в Херсонска област.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


894
Още по темата: войната в УкрайнаБуча
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
553
24
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Украинската държава е щит пред България и не трябва да се жалят сили за защитата и. Руските шпиони Румен Радев, Бойко Борисов, Стефан Янев, трябва да влязат в затвора за дълго за предстелство и колаборация с нашия екзистенциален враг.
552
13
 
12
 
! Отговори
Alex преди 2 години
И бременни крави са изнасилвали. Лоши руснаци!
551
20
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Какъвто и да е Путин или Русия, това което пряко касае моя и твоя живот са решешнията на нашите политици ----///----- От унищожението на Руската империя България има директен интерес.
550
16
 
18
 
! Отговори
Скоро преди 2 години
Ще я закрият украинската държава... Цел свят ще си отдъхне и ще спрат да ги занимават с *** им претенции, етно расизъм и милитаризъм. Ще си обработват земята и ще учат руска история както си му е редът. Много ги разпуснаха след 1991г.
549
18
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
аз пък си спомням едни главорези, които по телевизията режеха глави на руски войничета. спомням си и едни терористи, дето влязоха в беслан и избиха над 100 деца -----///------ Рязането на глави си го организираха самите руснаци, по-точно тяхнотоГРУ. В Беслан пак руснаците изиграха "ювелирно" освобождаването на заложниците. Така го изиграха, че загинаха над 300 човека. Ичкерия беше независима държава, когато Руската федерация я нападна.
548
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската дивотия. Да разрушава съседни държави.
547
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
72-й центр информационно-психологических операцийИнформацията на хора със увреден мозък.
546
15
 
11
 
! Отговори
Заменяме преди 2 години
руски войници с украински фашаги, и статията си е точна.
545
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПрав си принципно, че е до психология на човека. Но това важи за психологията на всички участващи. Да, в условия на война, зверства се случват. Това, не пречи да се ползват за целите на пропангадата - всяко убийство, изнасилване и т.н. всяка от двете страни може да го припипиш произволно на другата. Пропагандата по дефиниция няма морал - и истината, каквато и да е тя няма значение, важно е постигане на заложените цели.
544
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
крито гонапрвиха тавълшивка заедно с людмила денисова ще отговарят пред народа на донецк
543
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То тези зверства не са толкова до етнос колкото до психология на човека. Когато някой войник е в чужда държава и знае,че няма кой да го съди,разрешено му е да убива хора и реално той е силният там,започва да му се изкривява представата за морал. Ако утре кажете на 100 мъже,че могат да изнасилят която и да е жена без да бъдат съдени и да има последствия за тях,мислите ли,че поне 30 няма да се възползват. Аз съм убеден,че ще го направят. Тъй че не се и съмнявам,че такива неща се случват.
542
19
 
27
 
! Отговори
Буци преди 2 години
Зеленски съсипа Украйна!
541
17
 
27
 
! Отговори
До 75 преди 2 години
Убитите в Буча са рускоговорящи, зверствата са извършени от украински нацисти след оттеглянето на руснаците- това е истината!
540
14
 
31
 
! Отговори
Понти преди 2 години
Всички новини в България и Европа са пропагандни лъжи. Аз пък казвам, че убийствата в Буча са извършени от украинци след оттеглянето на руснаците и те са избили рускоговорящите украинци!
539
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Така е ..Да те светна - на теб и на мен, обикновените хора е Европа и в частност ЕС, ни вредят управляващите ни "елити". Какъвто и да е Путин или Русия, това което пряко касае моя и твоя живот са решешнията на нашите политици, които в последните години са откровен геноцид - здравен, икономически, всякакъв. "Демокрацията", "правата на човека" - отдавна са просто едно морално слоболудство зад което се крият користини цели и алчност.
538
10
 
22
 
! Отговори
Сина преди 2 години
Зеленски е виновника за всичко, той се продаде за пари на западните ***, него купиха американците и го настройваха срещу Русия. Путин просто си пази държавата, а зеленски нега гние в ада заради това, че съсипа Украйна!
537
6
 
28
 
! Отговори
потресен преди 2 години
Забелязвам че с всеки изминал ден "НОВИНИТЕ" стават все по извратени, не ви ли е противно да пишете такива глупости, разбирам че се състезавате по про.сто.тия но то бива бива
536
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'...Същите безобразия,руснаците ги вършеха в Чечня,Грузия и Сирия...'ама сериозни ли сте ги 'гледали'? руснак да изнасили чеченка или сирийка? и после да го обичат и да са му съюзници? аз пък си спомням едни главорези, които по телевизията режеха глави на руски войничета. спомням си и едни терористи, дето влязоха в беслан и избиха над 100 деца, пак ислямисти чеченци. спомням си и как арабите с американски оръжия гориха живи хора в клетки в сирия, докаот не ги запукаха с ракети и самолети.
535
10
 
10
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
А две съседки от другия блок пък възмутени споделят:нали щяха да изнасилват, а то, никакви ги няма....
534
21
 
14
 
! Отговори
Глок преди 2 години
Колко сме изненадани???Същите безобразия,руснаците ги вършеха в Чечня,Грузия и Сирия