САЩ: Насилието срещу цивилни в Украйна - планирано от Москва?

Това заяви съветникът по национална сигурност Джейк Съливан
11 апр 2022 16:30, Петя Славова
313
САЩ: Насилието срещу цивилни в Украйна - планирано от Москва?
Снимка: БГНЕС

Военните престъпления, извършени от руските сили в Украйна, са били част от генералния план на президента Владимир Путин за инвазията. Това заяви съветникът по националната сигурност Джейк Съливан.

"Преди началото на войната ние разсекретихме разузнавателна информация и я представихме“, каза Съливан в предаването "Тази седмица" по Ей Би Си. „Тя показва, че е имало план от най-високите нива на руското правителство за насочване към цивилни граждани, които се противопоставят на инвазията, да предизвика насилие срещу тях, да организира усилия за тяхното брутално малтретиране, за да се опита да тероризира населението и да го подчини. Така че това е нещо, което е било планирано."

Още по темата

Неотдавнашното отстъпление на Русия от районите в близост до Киев остави след себе си огромни доказателства за зверства, особено в Буча, където из района бяха открити екзекутирани цивилни, много от които с вързани зад гърба ръце. Освен това през цялата война Русия се насочва към цивилни обекти, като нанася въздушни удари по болници и места, където се събират бежанци, предава БГНЕС.

"Кадрите, които видяхме от Буча и други градове, са трагични, те са ужасяващи", каза Съливан пред водещия Джонатан Карл. "Те са направо шокиращи, но не и изненадващи."

Съливан каза, че е възможно някои прояви на бруталност да са спонтанни, като предположи, че руските войници, които са разочаровани от лошото развитие на инвазията, са се обърнали срещу цивилното население на Украйна.

"Бяха им казали, че ще имат славна победа“, каза Съливан за руските войски, „и просто ще влязат в Киев без никаква съпротива, а украинците ще ги посрещнат и когато това не се случи, някои от тези части се включиха в актове на бруталност, тези зверства, тези военни престъпления дори без указания отгоре. Но не се заблуждавайте, по-големият въпрос за широкомащабните военни престъпления и жестокости в Украйна лежи на съвестта на Кремъл и на руския президент", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какви са резултатите : В Ирак са избити , над 100 000 мирни граждани , със съдействието и на БЪЛГАРСКИ войници , защо български войници избиват мирни граждани по света ? В колко държави имаме присъствие на български войски ? Или как беше лафът : Нашите войни са ''хуманни'' , а ракетите ни са ''приятелски'' .. Има ли хуманни войни ???
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Насилието срещу цивилни в Украйна - планирано от Москва?Ми нали блокирахте руските медии... От къде да знаем от кой е планирано )))
21
1
 
15
 
! Отговори
да бе преди 2 години
Съливан нещо се е объркал, няма доказателства, още повече огромни. Има убити, но не е ясно кога и от кого. Зеленски даде ли доказателства на европейският лидер, който ги е поискал? Сигурно може много лесно да се разбере кога са убити хората. Дали в средата на март, както твърди западната преса или първите дни на април.
20
1
 
9
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
Силно се надявам цивилните украинки в Слънчев бряг след 2 месеца да не бягат от мойта пушка, че да се разпиша и аз
19
6
 
26
 
! Отговори
V преди 2 години
Напишете нещо и за зверствата на украинските нац батальони в Донбас, все пак за осем години загинаха на 14 000 души цивилни там. Тях кой ги уби, Путин ли?
18
1
 
11
 
! Отговори
Живи щитове преди 2 години
Да сте чули от началото на спец операцията, че има хохленска армия и да сте видели някъде тя като цяло да се бие.... за летища, самолети и танкове да сте чули... всичко е издухано от руснаците!!!Слушаме само за скрити азовци в жилищни блокове, детски градини, болници, родилни домове и скрити зад мирни граждани използвани като живи щитове...
17
2
 
11
 
! Отговори
Кьор-Кютук Пиян преди 2 години
По принцип ако стане война НАТО - СССР, най-добре бегайте. Нито имаме армия, ни нищо. А на нашите съюзници не им дреме толко за хората, колкото за територията. Демек доста народ мое да иде зян. Не сме 1912-та година, да воюваме с пушки и каски.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве , защо ЕС няма армия , никой не казва !Тия клепари , евро дупЛетатите защо се крият като мишки ?Лайен , Лай Лай , защо не дава отчет , къде са милионите и трилионите за въоръжаване !
15
4
 
25
 
! Отговори
MONAD преди 2 години
Да, Москва иска да си докара допълнителен гняв от международната общност, щото си нямат вече достатъчно проблеми, за това избиват цивилни в места където много руснаци имат роднини. Тази пропаганда е направо ненормална.
14
1
 
19
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
САЩ питат или твърдят? А може би правят заключения от техните войни, в които избиха над милион население само през последните 10 години.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всичко е виновен станишката
12
7
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ВСИЧКИ НАТОВСКИ НОВИНИ СА С ....ПИТАНКА !!!!!
11
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е от Кремълкво да очакваш та нали това е империята на злото.Трябва всячески да си оправдава това реноме.В противен случай русофилите и путинофилите ще намразят кликата на Путин.
10
1
 
17
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
По данни на Харвард и датското министерство на отбраната, през 90те години във всички войни по света цивилните са били над 90% от жертвите. Често е имало повече убити деца от колкото войници. Това е така наречената "война на терора", само че кой - кого тероризира незнам.
9
0
 
3
 
! Отговори
Мецо Кух преди 2 години
Тия там се бият като мече дерек
8
1
 
16
 
! Отговори
Магарето Гйорги преди 2 години
Човек треба да си много кух надрусан ***, за да наредиш умишлено да се убиват цивилки по принцип
7
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е не бе те *** чистят чужда независима държава? от нацисти? за да спасят своите хора руснаци? и останалото цивилно население? Чиста работа, не знам що света толкова много се възмути от тях, определено те са добрите в случая.Определено!
6
4
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
САМО НЕНОРМАЛНИ И ИЗМИСЛЕНИ ,, НОВИНИ " ЩЕ ВИЖДАМЕ !????
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британия 2016 година знаеше за бъдещите плнове и напусна потъващия кораб ЕС.
4
1
 
5
 
! Отговори
Мхм преди 2 години
КАТО ИЗГРЕЕ СЛЪНЦЕТО И ПРИТЪМНЯВА..