20% от загиналите руснаци в Украйна са офицери

Според властите в Киев че 18 600 руснаци са загинали
12 апр 2022 16:15, Нели Христова
52
20% от загиналите руснаци в Украйна са офицери
Снимка: БГНЕС

Още двама руски командири бяха убити в действие, добавяйки тежест към разследване, което установи, че армейските офицери са претърпели огромни жертви, което съставлява повече от 20% от броя на загиналите.

Украинските въоръжени сили съобщиха, че са убили полковник Александър Беспалов, командир на руския 59-и гвардейски полк - елитна танкова част, и подполковник Вячеслав Савинов - началник на артилерийското разузнаване на 49-та общооръжейна армия.

42-годишният Беспалов е убит близо до Харков - градът, който успява да устои въпреки почти постоянните артилерийски бомбардировки. Украински офицер разпространи снимка на документите за самоличност на Беспалов, накъсани от шрапнели.

40-годишният Савинов е роден в Нойстрелиц, тогавашна Източна Германия, и е воювал в Сирия през 2015 и 2016 г., където е бил ранен и награждаван два пъти, според сдружение на руски ветерани в Казан. Подобно на няколко други офицери, смъртта му беше потвърдена от руски източници няколко седмици след като е убит на 12 март.

"Има редица причини за тези забавяния", според Алексей Мелник, пенсиониран полковник и директор в центъра Разумков, украински мозъчен тръст. "Или телата не са открити веднага, тъй като руснаците имат същия проблем с логистиката и в двете посоки, или може да има умишлена пауза, за да се отложат лошите новини."

Въпреки че Кремъл се опита да потисне точните данни за жертвите, смъртта на висши офицери става все трудна за прикриване, тъй като телата започват да се връщат у дома от фронта. Съобщава се, че са убити седем руски генерали и най-малко 30 полковници.

Дмитрий Песков, говорител на Кремъл, призна за първи път в петък, че Русия е претърпяла "значителни загуби" в Украйна, което предполага много по-големи жертви от 1351, които руските военни официално признаха на 25 март. Украйна твърди, че 18 600 руснаци са загинали.

Разследване на руската служба на BBC потвърди самоличността на 1083 руски военнослужещи, убити в Украйна, повече от 20 процента от които са офицери. Това включва 31 майори и 155 военнослужещи, класирани между младши лейтенант и капитан сред загиналите, които бяха върнати в Русия между две седмици и месец след като са убити. Закъснението предполага, че много повече тела от по-скорошни битки все още не са транспортирани.

Непропорционалната статистика вероятно отразява войските, които дават приоритет на връщането на телата на офицерите пред тези на войниците, но може също да отразява разчитането на офицери, присъстващи на бойното поле, за да вземат тактически решения, които на Запад бяха делегирани на подофицери, твърдят експерти.

Други 15 процента от загиналите са елитни парашутисти, а жертвите включват 25 служители на специалните части, вероятно в резултат на битката за летище Хостомел, извън Киев, в която парашутисти от руски VDV (съветските въздушно-десантни сили) бяха докарани с хеликоптери за охрана на летището в първия ден от инвазията.

След като бяха отблъснати, Москва се опита да превземе летището с повече парашутисти, докато редовната руска пехота беше затънала в 40-километровия конвой между Беларус и Киев.

"VDV се считат за най-боеспособните, ефективни, но в същото време обикновено не са оборудвани с бойни машини на пехотата", казва Мелник. "Те са оборудвани само с леки превозни средства – нямат тежка броня. Това е още една от онези глупави грешки да използвате специалните си части за изпълнение на пехотни задачи."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 2 години
Защо украинците бягат в Европа! Воени действия има само в една малка част от територията им, а другата ,която е по-голяма от България е мирна и спокойно можеха там да се преместят ! Нещо гнило има тук !
35
1
 
1
 
! Отговори
преди 2 години
Жалко за младите руски мъже !
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалка е англосаксонската политика, но по-жалки и нищожни са тези червеи, които превеждат тези пасквили.
33
2
 
2
 
! Отговори
Кървавият Комик преди 2 години
Комикът Президент лично от бункера си ги е преброил!Жалка Укропропаганда!Укропитеци,вие може и да нямате много мозък,но повечето хора имаме,така че тези приказки си ги хортувайте помежду си!
32
1
 
4
 
! Отговори
УКРОПИТЕЦИ преди 2 години
Пропагандата на Урия е Жалка!Тука една Ураинка още преди месец разправяше,че тяхната армия е убила над 11000 Руснака.Пъл смях!Жалки Укронацисчета!Русия ще ни отърве от тезо *** от Азов!
31
4
 
1
 
! Отговори
Точно така .... преди 2 години
Витман -----унищожава 243- руски танка през ВСВ!
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лично Зеленски ги е преброил.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снайперистите стрелят предимно по офицери.Винаги е било така.А украинците събраха от много страни снайперисти.Русия я вкараха в капан.Погледнете колко танка загубиха руснаците.Ако Генерал Ервин Ромел бе загубил толкова сигурно би се самоубил!Я си помислете има ли днешен руски генерал който да е на неговото ниво?Имат ли руснаците танкист като Михаел Витман?Е,да ви кажа,че водката им пречи и затова нито имат такъв генерал,нито такъв танкист!
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наградата за убит офицер е по висока!
27
5
 
5
 
! Отговори
3M преди 2 години
Дай Боже всичките агресори да бъдат унищожени
26
2
 
3
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 2 години
Така става когато главатаря на бандата го няма ако беше там на фронта по-малко жертви щяха да дадат а той се крие в бункера като мишка и после що умиргали...
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
украина са 150 000 воиници повашата математика а на нашата математика не се съвпадат ещо куца вашата математика -на вас една голяма 2 за незнание на математика
24
2
 
5
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Тези да не са като нашата армия - само офицери-чантаджии.
23
4
 
3
 
! Отговори
Ако, обаче, защото.. преди 2 години
Ако според властите в Киев че 18 600 руснаци са загинали е вярно, то Украйна е разходила поне 10 пъти повече което прави 186 000 украинци! Нещо математиката казва не! Не е вярно!
22
5
 
5
 
! Отговори
избор преди 2 години
Руски войници стрелят по офицери путинисти-фашисти.
21
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Русия,т.н Титаник-2,потъва неспасяемо. ГУД БАЙ РАША ФОРЕВЪР.
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки които е служил в армията ще се смее на подобна глупост. Но от къде мисирка да знае какво е рота и колко чиляка има на един офицер? Мисирка просто копира копи пейст каквото и кажат от посолството
19
0
 
0
 
! Отговори
Im-дртiйУайТБ0Й! преди 2 години
...и сред тях тук-таме по некой-друг дженеръл /без мотърс!/, като досега се счита, че броят им е понараснал на малко над 6 важни умрели вече персони - дотук беа тия...
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаха война, получиха си я. Сега ще торят Украинския чернозем.
17
2
 
6
 
! Отговори
хсплескан преди 2 години
не са толкова. около 3 милиона са. Вчера бех и видех. Даже не моат да смогнат та си ги кремират напрао там. А "***" се насира от страх у бункеро. Да ви имам и медиите и чудото. Една истина не сте написали.