САЩ: Русия бави нападението в Донбас, организира войските си

Москва се стреми да удвои или утрои броя им
12 апр 2022 07:20, Анисия Иванова
80
САЩ: Русия бави нападението в Донбас, организира войските си

Русия вероятно се стреми да "удвои или може би утрои" броя на войските, които разполага в района на Донбас в Източна Украйна като следваща фаза на своята инвазия. Това заявява високопоставен представител на Пентагона пред Скай нюз.

Това, обаче, може да отнеме време, затова Русия бави нападението, смята експертът, който пожелал да остане анонимен.

„Руснаците показаха, че не са много ефективни в инвазията, и сега се стремят да съберат числено превъзходство, за да се насочат към Донбас", казва служителят.

Преди дни Пентагонът съобщи, че 2/3 от руските войски, обградили Киев, са се оттеглили и са в Беларус. Счита се, че там получават провизии и гориво, и се подготвят за нападението на Източна Украйна. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
11
 
19
 
! Отговори
* преди 2 години
Историята в Сирия се повтаря, западните инструктори и генерали в Сирия обучаваха ислямските терористи,сега те обучават,въоръжават и подкрепят украинските фашисти!!
7
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бави се и накрая ще стане както битката за Киев. И там 64 километровата колона бавно и сигурно се разпадна и остана в канавките по пътя. Новият командващ операцията в Донбас генерал Дворников е известен от Сирия с това че унищожи цивилното население на двумилионния град Алепо.
6
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В подземията на азовците в Мариупол има не само украински фашисти, но и доста западни генерали, инструктори и наемници.............затова реват западняците!!
5
10
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Руската армия получава гориво и провизии,украинската "Джавелини".Още руски танкове ще бъдат изпържени.
4
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
До 2Ако имаше висши Нато офицери да са затворили въздушното пространство, и да са пръснали руските алкаши. Измислици на руснаците за да продължат мародерстват си
3
10
 
18
 
! Отговори
До 1 90% де.бил преди 2 години
Ако Русия воюваше като САЩ - бомбен килим и стотици хиляди убити, то щеше да превземе Украйна поне два пъти.
2
12
 
13
 
! Отговори
НАТО с двата крака преди 2 години
В Мариупол останаха тези, които са в подземията на Азовстал - нацистите от Азов и техните инструктори и висши офицери! Защо са тези хеликоптери, бързи визити, спешни разговори и със Зеленски и Путин? Искат висшите офицери да бъдат измъкнати тайно и без разпити.
1
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дали Русия показа слабост, дали я е страх да хвърли всичко конвенционално и така да се оголи за атака само службите знаят... но едно нещо стана ясно НАТО започва да добива самочувствие, че може да се справи с Русия при ядрени удари, дано не съм прав, но може и да пробват.