Руската академия на науките: Дори китайците ни избягват

Прекратено е сътрудничеството с много държави
Обновена: 15 апр 2022 15:29 | 15 апр 2022 14:53, Росен Стойчев
46
Руската академия на науките: Дори китайците ни избягват
Снимка: БГНЕС/EPA

Ръководителят на Руската академия на науките Александър Сергеев обяви, че повечето западни акдемии са замразили своето партньорство с институцията, съобщи Интерфакс.

Това е станало през последните седмици. Оказва се, че трудности има дори в диалога с китайски учени.

"Трябва директно да кажа, че нашите китайски колеги са направили пауза. През последните седмици ние не успяваме да влезем в редовни дискусии, въпреки, че през годините изградихме сътрудничество за пример", заяви Сергеев.

Експертът даде Индия като положителен пример. Двете страни обсъждат варианти за научно сътрудничество в различни сфери. Сергеев призова руските дипломати да подкрепят напредъка в научното сътрудничество с Индия.

Той призна, че в момента за страната е много трудно да популяризира своето научно присъствие, просто защото няма как да проведе диалог със западни учени.

Още по темата
Допълва, че неговата страна е има отлично сътрудничество с повечето академии на науката, което е водело до важен обмен на достижения, но сега този обмен е труден за реализиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: академиянаукаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами те като са китайци не са глупави знаят си интересите ,а подобна война не е в интерес на никого освен в интерес на болните амбиции на путин
34
2
 
19
 
! Отговори
Вуйчо преди 2 години
Русия да върне ядрените оръжия които Украйна и предава 1994 съгласно договора от Будапеща
33
1
 
5
 
! Отговори
хора време е преди 2 години
Време е да изхвърлиме ***. Мутрите да се досещат.
32
4
 
12
 
! Отговори
Някой преди 2 години
До Българин . Когато ти говорят комунисти колко всичко е точно, да знаеш, че нищо не е такова каквото изглежда. Дано и умната част на Китай покаже, че мирът, бъдещето и просперитета са по-важни от психопати с пари и власт. Сега е времето когато има глад на нормални политици да покажат, че човешкият живот означава нещо за тях. Все пак сме им избиратели. Иначе Мъск и желаещите учени във всички сфери да ни изтрелват и нормалните хора на друга планета. Тази я унищожават с простотия.
31
6
 
18
 
! Отговори
Десидент преди 2 години
Ами крайно време е да ликвидираме това джудже да се извиним на света и да възстановим щетите който нанесихме на Украйна
30
1
 
20
 
! Отговори
Г-н Курин преди 2 години
Русия не трябва да се плаши от изолация защото има верни приятели в Африка ЦАР , Мали , Еритрея . Техните университети ще си сътрудничат активно с Русия . Тя затова иска да ги освободи и да ги води в бъдещето като ги освободи от излишни полезни изкопаеми , защо да отиват в САЩ и да получават африканците долари като може рубли
29
4
 
18
 
! Отговори
Е то преди 2 години
Науката трябва да бъде в полза на човечеството , а не за укрепване властта на лудите диктатори !
28
7
 
27
 
! Отговори
... преди 2 години
Хайде и китайците дърпат назад. Скоро ще си остане сам джуджето.
27
5
 
23
 
! Отговори
Убавец преди 2 години
Ми ше ви избягнуват, оти сте ноо убави.
26
3
 
9
 
! Отговори
ЦСКАр преди 2 години
До 19. Приятел, това че ако си от ЦСКА си комунист са врели некипели, а в последните години се използва именно за да ни насъскват и настройват едни срещу други. Вече съм на години, но повярвай ми ако отидеш на мач на ЦСКА в "Г сектор" с тениска на СССР или Че гевара ще ядеш шамари минимум. :)
25
3
 
1
 
! Отговори
Не е научно преди 2 години
да се слага запетая между въпреки и че.
24
6
 
16
 
! Отговори
ЦСКАр преди 2 години
Както казва Тони Монтана "Убивам комунисти, безплатно" :)
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както Тони Монтана каза, можеш да вярваш единствено истински на себе си.
22
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България лъже запада,че е западна страна,но в основата си остава руско турски ориенталски к...ф.
21
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин трябва да бъде отстранен или ликвидиран, ако Русия иска да оцелее и прогресира... Друг начин няма.
20
11
 
27
 
! Отговори
Вангелия преди 2 години
Русия ке се разпадне, Китай ще вземат една голяма част... другите чясти ке бъдат разпределени поравно и Русия няма да я има повече на картата. Казах Хау!
19
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изтекоха данни за подготвени планове на Китай при евентуална загуба на войната от Русия. Плановете са за отцепване на Източен и Южен Сибир и тяхното присъединяване към Китай, тъй като населението там било "Сино-говорящо" и китай инвестирал там пари в строителство на пътища и заводи. Така че не се изненадвам, че Китай постепенно обръща гръб на Русия. Естествено изтеклата информация е обявена за невярна.
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то па една обмяна на опит ... ходат да ядат и пият по света и уж правят "научни конференции " с други застравящи пиянци професори ..
17
8
 
6
 
! Отговори
До Цскар преди 2 години
Мнението ти е изцяло вярно, само не мога да разбера защо си ЦСКАр при положение, че този отбор е насилствено създаден тук като копи-пейст на московското ЦСКА и е с цел възхвала точно на престъпната червена армия, бнаследниците на която безчинстват в Украйна сега?!?
16
2
 
39
 
! Отговори
ЦСКАр преди 2 години
Те самите руснаци избягват корумпираната си мутрнска държава също като нас. Десетки милиони са я напуснали след 91ва. Да не говориме едно време колко народ бяга 1917та! Комунизмът на думи е хубав, но всъщност е триумф на завистта, злобата и посредствеността! В следствие на кражби, повсевместна корупция и литри водка си мислиш че имаш топ армия, а се оказва че имаш пияна сбирщина от степите която става пушечно месо на старите западни оръжия. Факт.