Руската академия на науките: Дори китайците ни избягват

Прекратено е сътрудничеството с много държави
Обновена: 15 апр 2022 15:29 | 15 апр 2022 14:53, Росен Стойчев
46
Руската академия на науките: Дори китайците ни избягват
Снимка: БГНЕС/EPA

Ръководителят на Руската академия на науките Александър Сергеев обяви, че повечето западни акдемии са замразили своето партньорство с институцията, съобщи Интерфакс.

Това е станало през последните седмици. Оказва се, че трудности има дори в диалога с китайски учени.

"Трябва директно да кажа, че нашите китайски колеги са направили пауза. През последните седмици ние не успяваме да влезем в редовни дискусии, въпреки, че през годините изградихме сътрудничество за пример", заяви Сергеев.

Експертът даде Индия като положителен пример. Двете страни обсъждат варианти за научно сътрудничество в различни сфери. Сергеев призова руските дипломати да подкрепят напредъка в научното сътрудничество с Индия.

Той призна, че в момента за страната е много трудно да популяризира своето научно присъствие, просто защото няма как да проведе диалог със западни учени.

Още по темата
Допълва, че неговата страна е има отлично сътрудничество с повечето академии на науката, което е водело до важен обмен на достижения, но сега този обмен е труден за реализиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: академиянаукаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
25
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
Сътрудничеството между Русия и Запада в последните 30 години беше "дайте едни пари, пък ние ще направим каквото можем". Понеже парите не бяха толкоз много за западните стандарти и двете страни бяха доволни. Само че в Китай не са настроени за благотворителност.
14
4
 
41
 
! Отговори
Със Севера преди 2 години
Със Северна Корея може да направите невероятни открития в много области. Насочете се към тях, 100% по двете държвани телевизии ще се излъчват невероятни нови, че сте стигнали до слънцето и хора са заселели Марс, преди Илон Мъск и мръсните кравари.
13
1
 
35
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Абсолютно вярно. И има защо. На запад всяка курсова работа минава проверка за плагиатство. В България университетски преподавател краде 80 страници от книгата на колежката си и цялата научна и академична общественост смята че това е нормално.
12
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 13Русия е пленила редица войници, включително и военни на НАТО//////Че кои са *** да кажат с кои чужди военни да си има работа украйнската армия?Украйна е независима държава.
11
5
 
37
 
! Отговори
Нема аванта преди 2 години
Понеже в упорито напиращата (надолу) Русия финансирането на науката е на остатъчен принцип, а покрай тежките сметки в чужбина на бандито-олигарсите и приказните им яхти не остава кой знае какво, ползвахте западно авангардно оборудване и технологии чрез "сътрудничество". Е, хайде сега да ви дундурка само Вовата. Ама не му е до вас, както се видя. И без това който можеше нещо да прави, отдавна се изнесе от страната на дивата корупция, полицейщината и православното мракобесие. Гнийте си там.
10
38
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е пленила редица войници, включително и военни на НАТО. Това заяви пред РИА Новости заместник-председателят на Комисията по международни въпроси на Съвета на федерацията на руския парламент Андрей Климов.Сред пленниците вече имаме и военни от страните от НАТО. Ще покажем всичко това, когато заведем съдебни дела и целият свят ще види какво наистина се е случило, посочи той.Климов посочи, че Западът продължава войната си срещу Русия с ръцете на украинци, както и на наемници.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7От 1,350 млрда, все ще се намерят 1-2милиона учени.
8
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Академиците от Занзибар също са изявили желание да си сътрудничат с руските академици.
7
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От руснак, ще се бяга, като от болен от чума.
6
6
 
39
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Ами така е, ама нали Кримнаш и т. Н. Масквами удари дъното - буквално!!!
5
5
 
49
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
Сашкоооо...пробвайте с академиците от Еритрея.Те май още са със вас.Влизайте във връзка с тяхната академия на науките и си сътрудничете.Инъче целия останал свят ви е отсвирил,никой не иска да си сътрудничи с варвари Сашко!Но ако махнете психясалия джуджак може и да се променят нещата към по-добро за вас.
4
46
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 2 години
Смятайте в какъв свят живеем като този е лидер на САЩ и диктува правилата в ЕВропа.
3
35
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентът на САЩ Джо Байдън отново се оказа в неловка ситуация. В края на речта си в четвъртък в щата Северна Каролина той се обърна и протегна ръка за ръкостискане към празното пространство. Видеото показва, че няма никой наблизо.След това Байдън очевидно не може да намери изхода, така че прави няколко стъпки в грешната посока.
2
9
 
50
 
! Отговори
Беглеца преди 2 години
Скоро и Беларус и С. Корея ще ви избягват
1
40
 
7
 
! Отговори
факт преди 2 години
Фейк нюз...