В Русия разрешиха на банките да продават валута в брой

Централната банка въведе временна процедура за валутни операции
18 апр 2022 09:05, Елка Василева
48
В Русия разрешиха на банките да продават валута в брой
Снимка: архив, БГНЕС

Централната банка на Русия от днес възстанови възможността банките да продават валута в брой, предаде ТАСС.

Както по-рано съобщи регулаторът, до 9 септември банките ще могат да продават на гражданите валутата, получена от касите на финансовите институции от 9 април.

Централната банка въведе временна процедура за валутни операции на 9 март, тя е валидна до 9 септември. Регулаторът обяви смекчаване на временната заповед на 8 април.

В допълнение към възобновяването на възможността банките да продават валута в брой гражданите, които са открили сметки или депозити в чуждестранна валута преди 9 март и които все още не са надхвърлили установения лимит за получаване на пари от своите сметки, имат право да получават пари в брой не само в долари, но и в евро от 11 април.

В същото време общият лимит за теглене на чуждестранна валута от сметките на гражданите остава $10 000 или равностойността им в евро, посочва БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 25 Анонимен нали си имат рубли, за какво им е валута на тия *** ? ха ха . . . . . . . . . . . . . . То и в България има левове, ама опитал ли си се да си купиш нещо с тях в Австрия или Германия или други страни? С меш ко!
28
1
 
7
 
! Отговори
Главок Червеножопов преди 2 години
До Анонимен 26 Победата е изцяло ваша. Вие отдавна победихте и даже още малко ще навлезета на територията на Полша, Чехия, Словакия и така та чак до Ламанша (Инглиш Ченъл). Добре е, че самовнушенията понякога помагат, но само за известно време, докато онези, дето бленуват се събудят и видят, че краката им са отвити и дори партенките ги няма.
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом собствените им банки ще искат да се отърват от рублата сами си правете изводите.
26
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Главок червеножопов вие не сте колония на раша вие сте колония на дядо байджопов не се правете на интересни победа будет за нами
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нали си имат рубли, за какво им е валута на тия *** ? ха ха
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пепеинфалацията е у вас в ес не унас в русия стадарта ние емного различен ние имаме всичко и евтино а вие дори и хлеба вие много скъп не се сравняваи с нас кучето си лае кервана си върви и тека е твоята раблта
23
1
 
8
 
! Отговори
Главок червеножопов преди 2 години
До До 19 Не сме колония на Русия, но някой черевеножопи бюлгаристанци с една педя червеня тиня в глъвите са!
22
4
 
7
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Разликата е в това че ония воюват с Русия а ние сме им колония! Доказано сме колония на Русия целия свят го вижда. Единствените бели хора който не изпратиха оръжие в Украйна освен ку.ветата Сърбия.Бензина в България се продава само и единствено от Русия благодарение на черния мавър
21
4
 
12
 
! Отговори
Диоген преди 2 години
Минава руския национален герой покрай обменно бюро и вижда табела "ДОЛАРИ НЯМА".Край с Америка, радостно си мисли Иванушка...
20
4
 
13
 
! Отговори
Само питаме: преди 2 години
.. А ЩО Е НЕ ПРОДАВАТ ЮАНИ.... НАЛИ БЕХА МНОГО ТЪРСЕНИ У РУСИЯ....????
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бензина в Украйна е по евтин от колкото у нас без да сме във война
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво им е валута, рублата е стабилна и ще расте :)
17
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До и как ти 14 Фуражната пшеница на Русия е за фураж. Хлебната е за хляб. Проблемът не е във фуражната, а в хлебната. Основно се садеше в Украйна, има и у нас. Рязкото вдигане на цените я прави перспективна култура. Въобще следващият балон за надуване ще бъде на храните и затова големите играчи купуват земя. Недвижимостите ще се спукат и ще се продават на безценица. Някои, без купувачи ще се оставят на саморазрушаване. Справка- Бил Гейтс.
16
10
 
26
 
! Отговори
Нсй преди 2 години
Гледайте си семействата и своята купичка. Не ги мислете нито руснаци нито американци. Те си имат. А ние да му мислим. Я се опомнете.
15
5
 
18
 
! Отговори
При мен $ преди 2 години
е едно към едно, в м0сковията не ме интересува.
14
1
 
12
 
! Отговори
Ксъ преди 2 години
Стига с тоя Бобов дол!!!! Какво ревеш. На заплата ли си или какво. *** при Рашков и готово. Стига ни занимава
13
10
 
26
 
! Отговори
Пепе преди 2 години
До *** ганюююА в любимата ви Русия, колко ли е инфлацията, щом дори при пълен контрол от държавата рублата се срина в пъти и на черно курсът е драматичен. Немислещи хора!
12
22
 
13
 
! Отговори
ганю ганююю преди 2 години
До *** и каква е инфлацията в еврозоната и америка ...май е двуцифрена , а ?? в рубли не става но виж в юани не е лоша идеята. сега кирай като удари и без това разклатените западни икономики чрез евтините руски суровини ще стане интересно
11
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Тайланд ,Индонезия ,Малдиви,Дубай,Турция Южна Америка ,Африка ги зове руските туристи
10
26
 
16
 
! Отговори
и как ти преди 2 години
До Анонимен хрумна , че русия като основен ИЗНОСИТЕЛ на зърнени култури щяла да гладува ??? вярно е , че няма да ядат в макдоналдс но то и аз там не стъпвам , че храната им не става. а това да си скаран с богати лицемери които зад гърба ти искат да те унищожат не знам дали е зле . освен това другите държави видяха , че не е добра идея валутните резерви да са в долари и евро , че много лесно ти ги блокират. и май една двуцифрена инфлация има в тези богати държави , а ?...