Google Maps вече няма да крие руските стратегическите обекти

Това включва площадки за изстрелване на междуконтинентални балистични ракети
19 апр 2022 08:55, Нели Христова
86
Google Maps вече няма да крие руските стратегическите обекти
Снимка: БГНЕС

Google Maps направи стратегическите обекти на Русия видими за потребителите, разкривайки подробности за военната инфраструктура на страната.

Търсенето в Google Maps показа недостъпни досега изображения на военни бази, площадки за изстрелване на междуконтинентални балистични ракети, военноморски съоръжения и ключови командни пунктове в цяла Русия, съобщи сайтът „The Moscow Times”.

"Сега всеки може да види [руската военна инфраструктура] с разделителна способност от около 0,5 метра на пиксел", написаха украинските въоръжени сили в Twitter.

Някои от изображенията включват самолетоносача "Адмирал Кузнецов", склад за ядрени оръжия край Мурманск, подводници на полуостров Камчатка в Далечния изток и военновъздушна база в западния град Курск - само на 150 км от руско-украинската граница.

Този ход идва на фона на обтегнатите отношения между Русия и американския технологичен гигант Google.

Google забрани рекламите за руски потребители след нахлуването на Кремъл в Украйна, а руски официални лица обвиниха YouTube - собственост на Google, в разпалване на "информационна война", след като платформата за хостинг на видеоклипове блокира руски държавни медии.

Сателитните изображения на военни съоръжения традиционно се замъгляват от Google Maps или се показват с по-ниско качество, за да се защити техният класифициран статут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
11
 
11
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
Преди да ги забранят палестинците и Хамас използваха google да насочват ракетите си. Сега и украинците ще имат свободен достъп до тази информация без да искат позволение от Пентагона, очаквайте все по-точни удари от страна на ВСУ по ключови за русия обекти.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До :) Верно ли? "вагон със сачми и космическото пространство ще е затворено за столетие!" Мале, как Путин не те е наел за шеф на Роскосмос, не знам! И без това за там се иска да си особено куц кон, както казваше Батето.
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До мишо "Мали, невероятно! Сега вече ще знаем истината." Дори Просто Киро знаеше (и каза) истината, а той е последния, който знае каквото и да било по тези въпроси.
23
3
 
22
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Сега ще стане достъпно за обикновения гайдар, таксиджия и общак на строежа, дето коментира военни новини, сякаш е адмирала на Пyтлаpax и му казва даже какво да прави и как да води войната. Тук е пълно с такива експерти :))))) Ама ако си мислите, че НАТО и ПЕНТАГОНА ги нямат тези снимки още от заснемането им, жестоко се лъжете :)))
22
12
 
12
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Гугъл нямало да крие секретните обекти на Русия, а скоро, в Русия, ще почнат да отстрелват колите на Гугъл край секретните обекти..Та как се наричали тия, дето снимат секретни обекти, за да ги предоставят на трети страни..?
21
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Мъск колкото сателити има, Русия няма и 10 процента толкова ракети
20
1
 
2
 
! Отговори
мишо преди 2 години
Мали, невероятно! Сега вече ще знаем истината.
19
4
 
16
 
! Отговори
факт преди 2 години
Поредната простотия...
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, Шойгуто къде потъна?
17
7
 
12
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Сътрудниците на Путин съобщават, че след като научил тази новина той се скрил в кабинета си и не може да спре да плаче.
16
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нищо, сега Медведев ще им свали сателитите :) до тук имат да свалят около 40 000 сателита, надявам се да са им останали толкова ракети :))
15
6
 
18
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
И защо Мъск е клоун? Защото снишените бачкатори не можете да си позволите нищо, което е произвел. Или по-скоро защото е богат предприемач, а вие, снишените бедняци, не обичате успелите и можещите и искате всички да са равни като в КНДР. Ама там някои са по-равни.
14
5
 
13
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
Двойкаджия аутсайдер, това не са снимки на улици, а сателитни снимки. Още по-смешното е, че голташка Русия отрича да е вярно, че се вижда всичко (за пред изостаналото й с 200 години население). Ех, тия лоши западняци и тая красива Русия, от която всеки заможен избяга. Ех, ех...
13
7
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Анонимен....Няколко руски ракети по сателитите на клоуна Мъск......... Хахахаааа, а имат ли толкова ракети? Знаеш ли другарю колко са сателитите на Мъск? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
12
6
 
8
 
! Отговори
Morski преди 2 години
До всички Дта, Пта и простО анонимни... Разликата е огромна "разбирачи"! Щом обикновения човек, а не само разузнаването може да ги види!От днес най-обикновен човек или войник от армия на, която и да държава може да се ориентира, и да действа по-добре! Не да чака като рубашки солдат генерала от МАсква да кацне и да му заповяда, което е пък една от основните разлики при рубашка и натовска армия! Да не споменаваме, че всеки обикновен човек може да види реално колко милитаризирана е Русия!
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те, които трябва отдавна имат снимки на тези обекти и то с резолюция много по-добра от 1 пиксел за 0,5метра. Ако се разтърсите обаче има доста интересни картинки
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като пускате западняци да ви снимат всички улици така е....
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реципрочно трябва на всички да се разкрият тия неща, иначе е едностранно, и няма баланс. Такива ядяха бой в училище. Пък и кой ползва вече гугъл.....
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въй сега Сички ке видим тракторите и фърчилата на руснаците , голяма работа стана :)
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т. е. , аз и Пена ще гледаме толкова ясно, колкото и от Пентагона. А преди само те гледаха. Но аз продължавам да гледам *** на Пена, а Гугъл не го вижда.