Киев с нов опит за евакуация на жени, деца и възрастни от Мариупол

Руските сили държат позиции на няколко места в Източна Украйна
23 апр 2022 11:30, Петя Славова
173
Киев с нов опит за евакуация на жени, деца и възрастни от Мариупол
Снимка: БГНЕС

Украйна ще направи нов опит в събота по обед да евакуира цивилни от Мариупол, каза вицепремиерката Ирина Верешчук. „Днес отново ще се опитаме да евакуираме жени, деца и възрастни хора“, написа Верещук в Telegram, призовавайки хората да се съберат на магистралата в близост до търговския център Port City в града. „Ако всичко се случи по план, ще започнем евакуацията около обяд.

Силно разрушения град Мариупол е контролиран до голяма степен от руски сили, предава БГНЕС.

Руските сили държат позиции на няколко места в Източна Украйна, заяви късно снощи на брифинг генералният щаб на украинската армия, предаде ДПА.

През последните 24 часа руски войски предприеха атаки срещу град Словянск, който се намира в Донецка област, и спечелиха позиция в малкия град Лозова, който е главен железопътен пункт в Харковска област, съобщиха украинските генерали.

Още по темата

Освен това руските сили разширяват позициите си в района на Зелена Долина в Донецка област. Възможно е също така да са спечелили позиция и в град Степне, в Донецка област, заяви генералният щаб.

Украинската армия успя да отблъсне атаки в Луганска област в районите на град Рубижне и на село Новотошкивске, заявиха украинските генерали, предава БТА.

В пристанищния град Мариупол Русия продължава с въздушните си удари и с блокадата на металургичния комбинат "Азовстал", в който са се барикадирали над 2000 украински бойци, се казва в доклада на украинския генерален щаб.

ДПА отбелязва, че предоставената от украинския генерален щаб информация не е потвърдена от независими източници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
6
 
! Отговори
Правилния текст е: преди 2 години
Киев с нов опит на евакуация на натовските генерали.
129
0
 
7
 
! Отговори
ИМАМ ИДЕЯ преди 2 години
Да им раздадът по една лопата и да започнат да копат тунел към центъра на земята. От другата страна е обетованата земя наричаща се Съединени Фашистки Щати (СФЩ)! Западните *** фашисти да започнат да копат от другата страна на тунела и да се срещнат някъде в АДА. Щото Сатаната ги очаква и ще ги удостои с голямо внимание.
128
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле какви глупости, нали нашите моряци ви казаха кои евакуира там толкова не информирани журналисти като днес. Бг няма никъде
127
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Току-що гледах един немски журналист , той обясни как укро-нацистите вземат за заложници мирното население и го вкарват в долните етажи, а официално казват, че уж ги спасявали, но който от населението, се опита да излезе от подземията,избите, укро-нацистите ги разстрелват със снайпери, те не помагат, а убиват населението и го вземат за заложници! Също каза, че западната преса знаят това, но умишелено формулират по друг начин нещата и лъжат в медиите!
126
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едва ли не, нацитата азовски се мъчат да спасят цивилните, ама руснаците, видиш ли, не позволяват Пропагандата е много мрЪсно нещо и не признава никакви правила.
125
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Екатерина Мизулина: На Донбассе зафиксирована гибель 147 детей
124
0
 
12
 
! Отговори
диф селянин преди 2 години
На наемниците и пишлемета които си мислеха че е интересно и адреналин а!??, да ги изтеглят като жени и деца???!!! Сега видяха дебелия!!!
123
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжите на западната пропаганда стават все по-прозрачни. Такава паника ги е обзела, че и мисълта им е блокирала. Поне измислете нещо по-така. Стига едно и също.
122
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ше постят ли натовците от Азовстал на Великден или ше отрежат някоя кълка от другарчето?
121
1
 
20
 
! Отговори
Достатъчно коридори преди 2 години
ИМАШЕ. Да бяха ги пуснали, а не да ги използват за матросовци на амбразурите.Светът и гражданите не са чак толкова глупави, за каквито ги мислят политиците.На война, дали е измислена, или не, първо загиват войниците, а не да се скътават в полите, в шалварите на жени и в невинноста на деца.Тоя тарикатлък е вече много изтъркан.
120
1
 
14
 
! Отговори
За да преди 2 години
До изкара, че е виновна Русия.Познат номер. Нали искахте ИЗМИСЛЕНИ държави. На ви сега:Косово, ВЕЛИКА И ВСЕ СЕЛЕНСКА МАКЕДОНИЯ. Ето Ви измишльотини. Истината е ,че ресурсите на Русия ще си ги получите, когато Холивудсите ви килимчета си ги бродирате с труд и с Вашия "Матреал"
119
1
 
11
 
! Отговори
Овчар преди 2 години
Удри бай Кадире!!!, тва не е контра стрейк!
118
1
 
18
 
! Отговори
Тарас преди 2 години
Под полите на жените ще се ският фашагите за да излезят от пещерата на Циклопа
117
0
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
До 135 !!!!!!!!!! Осторожно! САМО ЦЕНТРАЛЕН СПОРТЕН КЛУБ НА АРМИЯТА!
116
1
 
23
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
В Мариупол няма Укаинси цивилни.Има Руски цивилни и Укронацисти!!
115
1
 
25
 
! Отговори
В преди 2 години
Лъжи лъжи и пак ЛЪЖИ...Киев иска да види всички украинци мъртви,всичките до крак...
114
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 118 "Киев да разкаже защо 13 наши знамена бяха разкъсани?А Одеса да каже кой запали професор Милев?И накрая Зеленски да каже защо бе спрян българския език ?".........Наш Киро дали ще посмее да попита Зельото, като е тръгнал да ходи при него?
113
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете да преписвате пропаганда
112
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може би германците си изтеглят самолетите в Германия да не ги подпука Русия и тях но реактивни самолети непрекъснато се чуват не знам в каква посока се прегрупират.
111
1
 
12
 
! Отговори
Татяна преди 2 години
Не искат да эвакуират цивилни. Само могат да направят някакви бели в това място, къедето викат цивилни.