Боеве почерниха Великден в Украйна, около $1 трилион са щетите в страната

Киев покани Москва на преговори край "Азовстал"
25 апр 2022 07:30, Анисия Иванова
198
Боеве почерниха Великден в Украйна, около $1 трилион са щетите в страната
Снимка: БГНЕС

Боеве почерниха православния Великден в Украйна, въпреки призивите за спиране на огъня през вчерашния ден.

Американски висши дипломати разговаряха със Зеленски в Киев

Пътуването на държавния секретар Антъни Блинкен и министъра на отбраната Лойд Остин се проведе в момент, когато войната навлиза в третия си месец, с хиляди загинали и милиони разселени, и когато Киев отчаяно търси помощ за украинците, блокирани в разрушения град Мариупол.

Президентският съветник Олексий Арестович заяви, че украинският лидер Володимир Зеленски се е срещнал с американските служители вчера, тъй като отбраната на Мариупол "вече е на ръба на колапса" и Украйна изпитва остра нужда от нападателни оръжия.

Още по темата

Британски военни предупредиха за фалшив референдум в Херсон

Русия планира "манипулиран референдум" в южния град Херсон, който да оправдае нейната окупация, сочи доклад на министерството на отбраната на Обединеното кралство.

В него се казва, че градът е от ключово значение за целта на Русия да установи сухопътен коридор към Кримския полуостров - който беше анексиран от Русия през 2014 г. - и да доминира в Южна Украйна.

Британските военни припомнят, че Русия е използвала същата тактика и методи, за да оправдае със задна дата завземането на Крим.

Украйна ще търси 1 трилион долара компенсации от Русия

Щетите и загубите на Украйна в резултат на руската агресия през двата месеца война възлизат вече на около 1 трилион долара, обяви Олег Устенко, съветник на украинския президент по икономическите въпроси.

Тази цифра включва не само унищожената инфраструктура, домове и предприятия, но и загубите в резултат на негативните финансови и икономически процеси за украинския бизнес. Именно около цифрата 1 трилион долара Украйна трябва да насочи усилията си да получи компенсации от Руската федерация веднага след края на войната, заяви Устенко

Киев покани Москва на преговори край „Азовстал”

Украйна покани Русия на преговори близо до завода "Азовстал" в Мариупол, където украински бойци и цивилни все още се отбраняват в града, който до голяма степен е под контрола на Москва, съобщи Киев.

Разговорите в близост до огромния стоманодобивен завод ще представляват драматичен и символичен фон, тъй като обектът е последната крепост на украинските сили в стратегическото пристанище.

"Поканихме руснаците да проведат специален кръг от преговори на мястото, точно до стените на Азовстал", заяви Олексий Арестович, помощник на президента Володимир Зеленски.

По-рано през деня Киев призова за примирие в разрушения Мариупол за православния Великден, който се празнува и в Русия, и в Украйна./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
7
 
8
 
! Отговори
До Лекар ихтиманец преди 2 години
Ако не знаеш 94-та има друг договор подписан от Русия, там пише Крим чий е.
134
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам джуджето от Кремъл, от къде ще извади един трилион $, ще трябва едно десетилетие да дава петрол и газ без пари.
133
6
 
20
 
! Отговори
Martin Bormann преди 2 години
Обикновено този който печели не кани съперника на преговори.... това показва историята. 1 трилион е сериозна сума, кой ще поеме възстановяването на щетите? ЕС? От къф зор? Американците? От къф зор? Зеленски? бухахахахаха..... само Русия може да поеме щетите :)))) готови ли са украинците да плащат??
132
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако прочета още един коментар за смърт на някакви,които завършват с "фили" първо щр пиша на редкацията да взимат мерки и ако не взимат ще се обърна към полицията!Не насайждайте омраза в българското общество!Всеки има право на мнение,но не и да го заплашват със смърт!Тука не ви е Украйна по списъци да застрелвате заради някакви убеждения!!!България е демократична страна!
131
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До номер 159: Какво ще им направиш на русофилите?
130
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ракетите които летят от запад на исток пише смърт за православните. Но иначе лицемерния Запад много загрижен за православния Великден.
129
15
 
5
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 2 години
Няма да е лошо Путин да отиде и да види какви ги е сътворил.
128
22
 
10
 
! Отговори
Кремълски цинизъм преди 2 години
Сринаха със земята всичко по пътя си...детски градини, болници, цели градове, и накрая твърдят, че са ги били ..."освободили"??? Тази гнусна пропаганда може да минава само през излъскани те мозъци на мужиците! Всички видяхме Антихриста и неговите орди в действие!
127
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилството е тежко престъпление и трябва да се наказва със смърт! Има ли тука русофили?
126
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хотелите в Съни бийч са строени с бандитските руски пари Сега Господ им връща рестото.
125
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да стигнат 50 трилиона загуби за целия свят.Има време още.
124
7
 
15
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
На ви евроатлантическа интеграция сега.. доволни ли сте?
123
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин вместье с русофилите, в пандиза да пече тухлички!
122
8
 
6
 
! Отговори
Споко преди 2 години
Споко, Виола фон Крамон-Таубадел на посещение в София каза, че всички се нуждаем от натиск, за да направим зелената трансформация. Требе малко ЕК и Урсула да ни натиснат да се трансформираме на зелени енергии и да спрем да купуваме газ и нефт от Русия. Това ще нанесе опустошотелни поражения на руската икономика, руския народ ще се разстрои и ще тръгне срещу Путин, Путин ще падне и Русия ще фалира.
121
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Превзехме ли го вече Мариопул, товарищи? Малко съм задрямал, та питам да не съм го пропуснал. Ха?
120
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Россия в ближайшем будущем сможет признать независимость Приднестровской Молдавской республики, допустили в Госдуме РФ.
119
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И украинците не щат да са под руско робство.
118
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно блокирани, лишени от чиста вода, провизии, боеприпаси и медицинска помощ, само след няколко дни те ще бъдат изправени пред избор - да направят пробив, безсмислен и отчаян, изпълнен с неизбежна смърт, или просто да се предадат, като вече са си подготвили историите за това как са бяха призвани в армията буквално през февруари, служили са като готвачи, шофьори, склададжии и сигналисти.
117
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Останали са около 60 хиляди украинска армия които са обкръжени в Донбас. Западът вече загуби, дори и да получат артилерията - обещаната военна помощ от запада - това само ще забави успеха на военната операция.
116
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 140 Заработваш копейки срещу *** на руски ***, а?