Путин иска да спечели войната до 9 май, взел "военно необосновани" решения

Хиляди руски животи ще бъдат погубени, твърдят експерти
Обновена: 26 апр 2022 22:20 | 26 апр 2022 21:55, Нели Христова
234
Путин иска да спечели войната до 9 май, взел "военно необосновани" решения
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин е взел "военно необосновани" решения за спечелване на войната в Украйна до руския парад по случай Деня на победата на 9 май, заяви британски министър.

Както съобщава „Индипендънт“, цитирайки британския министър на въоръжените сили Джеймс Хийпи, "хиляди руски животи ще бъдат погубени" в резултат на желанието на Путин да бъде възприет като "герой" преди тържествата следващия месец по случай победата на Съветския съюз над нацистка Германия през Втората световна война.

"Фактът, че той е наредил военната победа да бъде осигурена до 9 май, е притеснителен за командирите, които знаят от цялата си подготовка на командния състав, че е абсолютна глупост да започнат настъпление, преди да са събрали цялата си бойна мощ", каза Хийпи пред BBC Breakfast. "През последните една-две седмици в Донбас имаше невероятно лошо време, което означава, че в момента теренът не е благоприятен за маневриране на тежка армия."

Той заяви пред Sky News, че "принуждаването на руската армия да започне офанзива сега, само за да може Путин да има хубав слънчев ден на 9 май", ще струва много скъпо на Русия.

Днес САЩ са домакин на повече от 40 държави на преговори за отбрана, свързани с Украйна, които се провеждат в Германия и ще се съсредоточат върху въоръжаването на Украйна.

Това се случва, след като Вашингтон одобри продажбата на боеприпаси за Украйна на стойност 165 млн. долара, а също така ще предостави финансиране в размер на над 300 млн. долара за закупуване на още доставки след високопоставено посещение на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин.

"Русия се проваля. Украйна успява", заяви Блинкен ден след посещението си в Киев.

Остин отиде по-далеч, като добави, че както САЩ искат Украйна да остане суверенна, демократична държава, така искат "да видят Русия отслабена до степен, в която да не може да прави неща като нахлуване в Украйна".

Забележките на Остин изглежда представляват промяна в по-широките стратегически цели на САЩ. Преди това позицията на САЩ беше, че целта на американската военна помощ е да помогне на Украйна да победи и да защити съседите на Украйна от НАТО от руските заплахи.

В очевиден отговор на Остин руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия има "усещането, че Западът иска Украйна да продължи да воюва и, както им се струва, да изтощи руската армия и руския военнопромишлен комплекс. Това е илюзия."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За мен Путин е най-успешният американски агент за всички времена, който изтласка половината свят в орбитата на САЩ, само и само да се далеч от "Руския мир". Ако бях някакъв конспиратор, бих се усъмнил, че лично шефът на ЦРУ го е назначил за президент на Русия. За съжаление тази про-американска политика е съпроводена с много невинни жертви.
84
3
 
21
 
! Отговори
говорит москва преди 2 години
Мигар па Путин ще посмее да излезе на парада.Това са само блъфове.
83
5
 
21
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен 104 --- Да, но в интерес на истината картинките и надписите се оказаха пророчески, така както се оказаха пророчески словата на Алън Грийнспен в ООН през 1968, че икономиката на СеСеСеРетата ще рухне до 1986 - всъщност рухна година по-рано, докато пророческите бълнувания на червенотиквениците за загниващият и разпадащ се капитализъм НЕ се доказаха, а даже напротив събарящите капитализма ФАЛИРАХА ЗАВИНАГИ. Каква ирония. ДНЕС сте свидетели на последния танц на джуджетата.
82
3
 
22
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Защо непрекъснато лъжете, че русия е велика? За Китай съм съгласен, че са велики, гледай колко неща построиха за 20 години, а русия само прави войни през тези 20 години.
81
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази година в парада на безсмъртни полк ще се включат доста нови фотографии
80
7
 
22
 
! Отговори
пфффф преди 2 години
Че какво значение има човешкия живот за този късокрак психясал гном?
79
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Хиляди руски животи ще бъдат погубени" благодарение на позорна милитаристична политика на Америка Англия и ЕС. И на хората които са се подали на неоправдана и незаслужена омраза към Русия и не различават нито добро нито зло. Те бяха съгласни Германия да се обедини но не са съгласни Русия да защити своите хора. Те народите и правителствата водят от много години политика на унищожение на Русия и на руския народ. Най *** пример е спорта. Ами санкциите те са цел директно убийство на руския народ.
78
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин свърши толкова много работа на запада, че ако имаше начин щяха да му дадът орден на изпроводяк. Освен, че беше изключително удобен на ЦРУ, за финал тотално закопа Русия и я върна в тъмните векове.
77
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия спира газа за Полша и България!
76
14
 
8
 
! Отговори
А.Гутериш преди 2 години
Антируската програма върви с пълна сила.Заблуди,лъжи,фейкове, и злоба.
75
6
 
17
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Опциите на Путин са три: самоубийство (убийство), война и затриване на държавата, изтегляне на войските и оттегляне от властта. От всички опции първата за СЕГА изглежда най-вероятна. В интерес на истината и путинофилските русофашисти от комунистически произход ЗНАЯТ, че е точно така, но по стар сталински обичай, не искат да го кажат "гласно" във форума, защото НКВД бодро бди, да не стане подобен гаф.
74
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мякащите алкохолици ги чака такава мизерия, каквато и в Сомалия не са виждали!
73
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако продължава Чичо Сам да налива оръжие и милиарди за укрите може и да си изпати някоя натовска държава тоест може да стане грешка.
72
0
 
3
 
! Отговори
Хе хе преди 2 години
До Анонимен 105 ...и Ньоски договор ,нали ?
71
3
 
13
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Абе аз колко пъти ще обяснявам, че русия няма да "освоводи" България?...
70
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на Балканската война, при под 4 милиона население, България вади 950 хилядна армия, която не само размазва съседните враждебни държави, но и бие като мачета в дирек, нахлулите в Добриджа руснаци през 1916 година. През Първата световна, руснаците бонбанрдират и Варна. Ако сега пл нахлуят, ще ги направим на пастет преди да ни завладеят. Но аз НЕ подрепям активната ни политика, за намеса в руско-украинския конфликт.
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Оберщурмбанфюрер От империята на Сатаната може и картинки да има и чума , и конгоанска треска и други всякакви цвета и рози . Колко му е ?
68
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази новина от Сащ ли я научихте.Пишете само измислени глупости.
67
10
 
15
 
! Отговори
Едно е да искаш, преди 2 години
Друго да можеш,трето и четвърто да го направиш ! Путинчо, путинчо, здраво загазиСега НАТО ще те нагази
66
6
 
13
 
! Отговори
cekyko преди 2 години
Не ми се вярва да се стигне до цианкалий, въпреки че могат да го отровят приближените му. Стига ЕС или САЩ да кихнат няколко милиона за главата му и е опечен. Ония гладници, като нищо и за 10 000 долара ще го пречукат.