Песков: Русия не използва природния газ за изнудване

И други страни може да останат без доставки
27 апр 2022 21:03, Нели Христова
111
Песков: Русия не използва природния газ за изнудване
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли обвиненията, че Русия използва доставките на природен газ като инструмент за изнудване, заявявайки, че Русия е надежден доставчик на енергия.

ЕС направи този коментар по-рано днес, след като Русия реши да прекъсне доставките на природен газ за Полша и България. Москва каза, че е взела решението, защото двете страни са отказали да плащат за газа в рубли.

Песков не каза колко държави са се съгласили да плащат за газ в рубли, но каза, че Русия е въвела новото правило заради санкциите на "недружелюбни страни срещу нас".

"Тази нужда беше продиктувана от факта, че, както знаете, значителна част от нашите резерви бяха блокирани или - с други думи - откраднати. Следователно не може да става дума за изнудване", каза той.

Той добави, че ако други потребители "откажат да плащат по новата система", тогава указът на президента Путин, според който доставките на газ могат да бъдат прекратени, "разбира се, ще бъде приложен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
48 а САЩ не те ли обижда? От колко години сме членове на ЕС и още има визи за нас. Защо? Има договор за безвизово пътуване между ЕС и САЩ, но странно защо нас не ни лови. Т.е. хем сме членки на ЕС, хем не сме. Ми добре тогава. Значи ще се държим хем като членки, хем като нечленки. Щом така мислят за нас, така да бъде!
37
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо всички путинофили са тук в интернет. Нали той е западен и лош. Отивайте си в руския интернет.
36
5
 
16
 
! Отговори
Човек от народа преди 2 години
Песков и Путин верно си верват, че може да внушат на българите че не трябва да си верват на очите и ушите си. Ти да видиш!
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчу и Коко да вдигат таксата за транзит на руски газ.Не е изнудване,трябва да си изплатим тръбата.
34
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
36 руснаците ще се оправят. Колкото повече напредва тая война, толкова повече си мисля че е договорена някъде много на високо. Русия печели от всичко това. Защото ЕС и без това иска да мине на зелена енергия, но Русия не може да се откаже от договирите. Сега обаче може и се насочва към Китай, която има проблем заради мръсния въздух от въглищата. В същото време финансовата система е показно зависима от САЩ и Русия подменя с нова азиатска система старата американска. Даже азиатска валута предлагат
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, не, въобще! То и война няма...
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат да бутнат правителството,за да може резидентът да диктува парада и да не пратим муниции на Украйна.Това е.Ако успеят,следващата стъпка ще е промяна на конституцията,президентска република,васална на Кремъл.Президентската република най-лесно прелива в диктатура - вижте Турция,Беларус и самата Русия.Лошото е,че само ДБ и след днешното изявление на Асен Василев и ПП не са руски проксита. Чал_гарската партия е патерица на ДПС, те пък са изча_дие на КГБ. И Борисов го видяхме с диферсификацията
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжите в живота ни ни убиват, а всяка пропаганда е лъжа.
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парадигмата на живота трябва да се промени. Трябва да се спре пропагандата и да се провиди истината. Всички големи световни сили са виновни за Украйна. С машинации от времето на Студената война не може да се строи истински и хармоничен свят. САЩ, Англия, Франция прекалиха в интригите си, Германия прекали с утопиите си, ЕС прекали с илюзиите. Крайно време е да влезем в реалността, виртуалността и илюзиите ни убиват.
29
7
 
24
 
! Отговори
Човек от народа преди 2 години
Путинофилите и платените *** от кремъл са изключително активни във всички мрежи и форуми, безпрецедентно е! Това е защото виждат че има почва сред простоватата прослойка от българите. Трябва ангажираност и от нормалните, трезвомислещи хора за да не се зомбира българина. Много е силна руската пропаганда
28
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На лъжата краката са руски. Всички империи са имали една и съща съдба, абсолютно всички. Ние ще имаме шастието да видим края на най-мракобесната империя в човешката история. Най-мракобесна, защото руската/съветска наглост, безочливост и подмолност нямат аналог. Как само мазно са изъртели поредната си война за имперко разширение като освободителна. После - дошли, милите, да ни асвабаждават от фашизма, дето го е нямало. И нащите Га_ньовци и Га_нки им вярват и ги канят пак да ни асвабаждават.
27
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редовите руснаци не са по-различни от другите народи. Имат вина, защото живяха с широко отворени очи, но не видяха накъде ги водят лидерите им, а пътят към Ада винаги е постлан с добри намерения. Яд ме е за руснаците, но не могат да върнат времето назад.
26
2
 
7
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Добре! стигна се до първата болка сега следва скачането от ръба и който оцелее. Цивилизацията ще почака, ако въобще има шанс да оцелее. Но това не е важно.
25
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците избиха хиляди украинци в една абсолютно ТЪ ПА агресия. Прецакаха си парите, прецакаха си армията, икономиката, бъдещето, защото ще ги скъсат от плащане на Украйна след войната и ЗА КАКВО?-Една шайка руски автократи ги тресе синдромът на средната възраст. И тази мъже са достатъчно луди за да изпепелят Европа, защото не могат да преглътнат резила си.
24
4
 
21
 
! Отговори
Умен преди 2 години
Тогава с откраднатите руски пари да купуваме газ на каквато и да е цена.Тази газ да не вирее само в Русия.Брех мама му.
23
5
 
28
 
! Отговори
Слава Богу... преди 2 години
БЪЛГАРО-РУСКОТО БРАТСТВО ПРИКЛЮЧИ !!!
22
17
 
24
 
! Отговори
Човек от народа преди 2 години
Кирил и Асен са сравнително млади хора и естествено допускат своите грешки, но единствено те и Христо Иванов са адекватни на това което се случи, всички други са слугинаж на кремъл
21
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците се хванахте в поредния капан за маймуни, какъвто англосаксонците така умело правят. Изобщо не се сравнявайте с нас, ние сме маймунка на верижка, не сме танцуваща мечка като вас! Влязохте в Украйна, а помислихте ли през кой галактически портал ще излезете в някоя друга реалност?! След Кримската война отнеха флота ви, Япония и Германия и до днес нямат право на армия. В коя реалност изобщо живеете та си мислите, че можете да смените канала на историята?!Господ да ви е на помощ, пичове!
20
10
 
23
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Вярвате ли на Русия? Всичко им е лъжа и измама. Интересно, ако Русия почне да плаща в дървени рубли на тр.оловете, те дали ще са доволни? Сега е време да се конфискуват всички руски имоти у нас, вкл. и Камчия.
19
8
 
26
 
! Отговори
Човек от народа преди 2 години
Да бе да, тя Русия нямаше и да напада до минутката преди нахлунането го твърдеше и обвиняваше цял свят че пуска фалшиви новини. А верно около 30 % от българите са отворили усти и чекат да им пусне Путин още, още ла*на, какъв глад за тях не е истина, но като се замисли човек, си е напълно нормално предвид аграрният профил на тази прослойка