Песков: Русия не използва природния газ за изнудване

И други страни може да останат без доставки
27 апр 2022 21:03, Нели Христова
111
Песков: Русия не използва природния газ за изнудване
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли обвиненията, че Русия използва доставките на природен газ като инструмент за изнудване, заявявайки, че Русия е надежден доставчик на енергия.

ЕС направи този коментар по-рано днес, след като Русия реши да прекъсне доставките на природен газ за Полша и България. Москва каза, че е взела решението, защото двете страни са отказали да плащат за газа в рубли.

Песков не каза колко държави са се съгласили да плащат за газ в рубли, но каза, че Русия е въвела новото правило заради санкциите на "недружелюбни страни срещу нас".

"Тази нужда беше продиктувана от факта, че, както знаете, значителна част от нашите резерви бяха блокирани или - с други думи - откраднати. Следователно не може да става дума за изнудване", каза той.

Той добави, че ако други потребители "откажат да плащат по новата система", тогава указът на президента Путин, според който доставките на газ могат да бъдат прекратени, "разбира се, ще бъде приложен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
ПАЗАРНА ИКОНОМИКА
17
7
 
23
 
! Отговори
Ааа преди 2 години
А не, за поливане го позлвате, кухари рашки такива. Въобще тази амеба Песков какво въобще го ланисрате тук, 10 дни преди да нападнат и почват да избиват в Украйна, този амеб нарече "истерясали" всички които си мислели, че Русия би нападнала украйна.. ко стана баце...
16
4
 
1
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Кога ще има рай на земята за нас хората?!
15
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номер 20 не е в България.IP-то му показва Германия.Не му пука,че ние ще сме разорени.Това е бял ден за него.Ние да се мъчим,а той да ни гледа сеира от друга държава.Неговата Германия плаща на Газпром.А Кирил Петков не,защото му е наредено от САЩ да си направи експеримент в България какво ще стане ако се спре и дали РФ няма да клекне.Ще стане това,че с шут на кючеци ще излети от страната Кирил Петков.
14
6
 
24
 
! Отговори
А БЕ ПЕСКОВ преди 2 години
Ти кажи как сина ти си живее в Париж. В този лош запад? И кажи за дъщеря ти която е помощник на френски депутат от крайно дясна демек нациска партия. Каква денацификация на Украйна? Тя дъщеря ти си живее в Европа и помага на нацисти. ВСИЧКИ В КРЕМЪЛ СА ТАКИВА. И Лавров.,.,.,.
13
9
 
24
 
! Отговори
Слава Богу... преди 2 години
БЪЛГАРО РУСКОТО БРАТСТВО ПРИКЛЮЧИ!
12
8
 
9
 
! Отговори
hahahahahahahahaha преди 2 години
за газ, от БГ нито долари, нито рубли. нищо. капиш? нищо. може да го разреждате с квас или борящник! наздраве!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сега Това е транзитен газ, освен ако онези не са платили в рубли.
10
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оффф...другите не плащат в рубли,а имат сметки в Газпром и плащат в евро,а после Газпром ги обръща в рубли и ги праща на Русия.Кирил Петков е пратил някъде другаде парите като сутринта крекаше,че на трети страни като Газпром няма да плаща.А къде ги е пратил не се знае...може и в Нигерия.Нали наскоро ни караше заплатите си на нигерийска сметка да превеждаме.Не Русия ни шантажира,а Кирил Петков.
9
7
 
33
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Ако някой се кефи на руснаците - не е българин. Правят ти букаке, се рат ти на мусурата, ти се усмихваш и викаш дай още.
8
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРО РУСКОТО БРАТСТВО ПРИКЛЮЧИ!
7
6
 
33
 
! Отговори
О да преди 2 години
Тя русия не е нападала и Украйна!!! Пфу!!!
6
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия и Австрия няма да плащат в рубли, защото вече са на канадска газ, умнико.
5
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами след информацията в медиите че България доставя оръжие в Полша което после отива в Украйна трябвсше да свтнат крушките които дкоро ще угаснат
4
36
 
12
 
! Отговори
Chcjcjcjcnvj преди 2 години
За неразбралите разбирачи: Германия и Австрия заявиха, че ще плащат в рубли! Нещо неясно, ястребчета с подрязани крилца?
3
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя сам не си вярва. Щом и Лавров се излагаше, като обясняваше как не са нападали Украйна, значи или са тотални страхливци, или ги държат с нещо, а са лакоми да не си загубят кинтите и недвижимата собственост.
2
20
 
15
 
! Отговори
Русия потъва преди 2 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
1
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо веднага да направи една ревизия на Лукойл и да види,защо от години печалбата им е все нулева и не плащат данъци. Трябва да им се тресне глоба за стотици милиони. На всички руснаци да им се отнемат жилищата по черноморието. По закон нямат право да имат имоти. Може да са на фирми,но е ясно,че фирмите са фиктивни колкото са се избегне закона.