Украйна нарече "карма" няколко взрива в Русия днес

Кремъл заяви, че изпраща следователи в Курска и Воронежска област
27 апр 2022 17:30, Нели Христова
110
Украйна нарече "карма" няколко взрива в Русия днес
Снимка: БГНЕС

Русия съобщи за няколко взрива днес в южната част на страната и за пожар в склад за боеприпаси. Украински представител определи това като отплата и "карма" заради руското нахлуване в Украйна, предаде Ройтерс.

Без да признава пряко, че Украйна е отговорна, украинският президентски съветник Михайло Подоляк каза, че е естествено руските региони, където се складират оръжия и гориво, да научават какво е "демилитаризация".

Използването на това понятие беше намек за заявената от Русия цел на войната в Украйна, определяна от Москва като специална военна операция за разоръжаване и "денацификация" на Украйна.

"Ако вие (руснаци) решите масово да атакувате друга страна, масово да убивате всички там, масово да смазвате мирни хора с танкове и използвате складове във вашите региони, за да давате възможност да се извършват тези убийства, тогава рано или късно дълговете ще трябва да бъдат платени", каза Подоляк, предава БТА.

Губернаторът на руската Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че пожарът в склад за боеприпаси в региона е изгасен и няма пострадали цивилни.

Губернаторът на руската Курска област Роман Старовойт каза, че сутринта са били чути взривове в град Курск. По думите му това най-вероятно са били звуци от стрелба на системите за противовъздушна отбрана. По-късно той заяви, че украински безпилотен самолет е бил прехванат в небето над региона и че не е имало жертви или разрушения.

Губернаторът на Воронежска област Александър Гусев заяви, че противовъздушната отбрана е засякла и унищожила малък разузнавателен дрон.

В град Воронеж представител на властите каза, че са били чути два взрива и че е започнато разследване.

Русия заяви, че изпраща следователи в Курска и Воронежска област, за да документират "незаконните действия на украинската армия".

Подоляк заяви, че не може да се стои безучастно след руската инвазия.

"И затова разоръжаването на белгородските и воронежските складове - убийци е напълно естествен процес. Кармата е жестоко нещо", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Маг Табак преди 1 година
Чистя замърсена карма, денацифицирам руски граждани, качествено и евтино, обадете се на тел. 666 666 666/не се приема плащане в рубли, рупии и тоалетни хартии/.
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Да видят какво е военна операция!
64
2
 
4
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Действително е под достойнството на НАТО да размаже една огромна държава без грам военен потенциал, с изтърбушена икономика, абортирала армия, умопомрачен Диктатор, полудяли поддръжници и так далее.
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опериране на руските складове със западни хирургични инструменти.
62
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците отиват на операции в Украйна и украинските оператори ги оперират от крака, ръце и глави.
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли вайна, няма ли? Украинците оперират руснаците. Операция за изрязване на Путин и колежките му от Русия.
60
10
 
8
 
! Отговори
Опала преди 1 година
Укарма. Скоро ще ви стане тясно около врата, у"к'роп'итеци. Русия е свръхдържава, те не си играят на днеска/утре. Празнуват всеки минимален успех все едно са спечелили войната, а Русия действа методично и хладнокръвно. Ще ви млатят докато не паднете и не ви изкоренят от живота на нормалните украинци и руснаци.
59
2
 
6
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 1 година
С каквато мярка мериш, с такава ще те премерят. На неуважаемите съфорумници ще задам въпроси. Ако България нападне Турция, заради Странджа, Гърция, заради Беломорието, Сърбия, заради Западните покрайнини, кой ще ни подкрепи? Ами никой. И сега никой не подкрепя СССР. Сами си го направиха, сами ще си сърбат попарата (чорбата, борша). Такава е. Да си мислил преди това. Разбира се, може и след това, като нацистка Германия. Още се извинява, даже преди 2-3 години гърците с цялото си нахалство поискаха
58
9
 
7
 
! Отговори
Карма е това преди 1 година
Путин да превърне Лондон в радиоактивна пустиня затова, че Великобритания бомбандира София на 24 май 1944 г. и така уби майка ми и баща ми и ме остави сирак само на 5 години.
57
10
 
9
 
! Отговори
Много преди 1 година
скоро Украйна в този и вид и управление ще е история....
56
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украински диверсионни групи правят демилитаризация в Русия чрез взривяване на складове с боеприпаси. Браво. Каквото повикало, такова се обадило.
55
8
 
14
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Украинците ще накармят рашистите жестоко! Съветвам ги да се запасяват не със захар, а с вазелин!
54
17
 
26
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Това са високоточни удари, които няма убити хора, не като тея на руснаците, след които винаги са ударени и цивилни обекти.
53
39
 
26
 
! Отговори
ПНХ преди 1 година
Цял ден украинците на сайта пишат "ха ха".Днес им е много щастлив ден,защото закопаха българския народ като му отрезаха газа.Смешно ли ви е,а?Подигравате ли ни се,а?Вие на хотели,а ние на улицата ще спим.Вие ще си се върнете в Украйна да си я въстановявате,а ние ще сме разрушени и няма кой да ни възтановява.Мразя ви!
52
19
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна няма какво да губи, да напада Русия както може.
51
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха, незаконните действия на украинската армия. Съвсем законни са. Незаконни са действията на руската армия. То при тях всъщност всичко е незаконно, вкл. президента и правителството. Освен това са построили и незаконен мост към Крим. Той няма ОВОС, разрешение за строеж, а фирмата която го е построила е спечелила поръчката без търг. Затова Украйна се кани да премахне това съоръжение.
50
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 61 - оди се лекувай бе човече, може и да имаш шанс
49
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карма друг път...вика му се шпиониране.Взеха на своя територия да спасяват украинци и сега те за благодарност съставят карти на РФ.Това са младежи и в повечето случаи от женски пол.Вие ако мислите,че нашите украинци,които храним в 5-звездните хотели не си правят карти и не си записват какви оръжия имаме и къде заводи за какво ...значи сте наивни.Още от две седмици ви говоря,че украинците подготвят такива неща на територията на РФ само че искаха да убиват и мирни граждани.
48
3
 
17
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Абе, много големи военнолюбци сте. Искате да убивате хора, ама и една кокошка не сте заклали през живота си.
47
35
 
12
 
! Отговори
Баба ванга преди 1 година
Накрая путин ще стопли киев с една водородна бомба и ще настъпи тишина