Зеленски: Спирането на газа за Полша и България е енергийно изнудване

Русия иска да създаде хаос на световните пазари, каза още той
27 апр 2022 22:45, Нели Христова
391
Зеленски: Спирането на газа за Полша и България е енергийно изнудване
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Владимир Зеленск нарече "енергийно изнудване" срещу Европа последните действия на Русия.

Според него спирането на доставките на газ за Полша и България показва, че "никой в ​​Европа не може да се надява да поддържа нормално икономическо сътрудничество с Русия".

"Русия разглежда не само газа, но и всяка търговия като оръжие. Тя просто чака момента, когато една или друга търговска зона може да бъде използвана", допълни Зеленски в нощното си видеообръщение.

Той казва, че Русия "вижда обединена Европа като мишена" и колкото по-скоро всички на континента се съгласят, че не могат да зависят от Русия за търговия, толкова по-скоро ще има стабилност.

Украинският президент също приветства споразумението с ЕС за спиране на митата и квотите върху износа на Украйна, заявявайки, че Русия иска да създаде хаос на световните пазари - особено за храни.

Украинският износ ще помогне за стабилизиране на пазарите и ще подкрепи икономиката на страната по време на кризата, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
6
 
20
 
! Отговори
нато вън преди 2 години
този зелен фашист вкара собствената си държава във война и пак ми го пробутвате,платени мисиркиСъд и затвор за зеленски и конфискация на милиардите долари в неговите сметки
222
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да може да докарат газ в бидони ако ме разбирате какво искам да кажа но колко ще струва и как развитите така наречени евроинтеграции особено от източна Европа като нашего брата ще си плащат кредитите не знам. Пак ще търсим МВФ но може това да е целта ха ха.
221
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австрия не страда от предразсъдъци кой какво щял да каже плаща си и е добре и Унгария също. На времето са били австроунгария.
220
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като има 1млрд долара по сметки и прочие да си издържа бежанците а не на всичкото отгоре да му даваме подаръци и пари.
219
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алтернатива може и да има, ама за какви пари
218
7
 
14
 
! Отговори
Неможем му угоди преди 2 години
Бе тоя нали искаше пълно ембарго, сега се закъхарил що били спрели. Льо Льо.
217
3
 
15
 
! Отговори
Aliosman преди 2 години
Турците веднага са заявили, че са готови да помогнат на съседна България. Да видите какви хора сме. Човеци с главно Ч.
216
14
 
12
 
! Отговори
Аман от тоя газ бе преди 2 години
Хората ви казаха че има алтернативи - кво тръшкане пада, истерия и тн. От как руския излезна от училищата, и България влезна в ЕС и НАТО, Русия няма работа в България. Не е 1999 година, има алтернативи, по-добре сега да се откачим от потъващия кораб и без това полза от тях никаква в момента. Само проблеми създават.
215
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искате да имате газ но да не го плащате щото когато ви е удобно руснаците са добри ама ако не са добри не ви е удобно изнудване било. Изнудване е което прави Запада и Америка. По големи изнудвачи от тях няма. Санкциите са една от традиционните им форми на изнудване и имбаргото тоже.
214
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормален човек не чете морал на хората и не се кара и не ги поучава и не се подиграва. Схващаш ли.
213
20
 
13
 
! Отговори
Нормален Човек! преди 2 години
Преди този коментар , тапаците които пишат глупости по една *** да врътнат на БСП и всички *** заробили България. Как не ви е срам , подкрепяте Русия а събирате джанки за евро и паундове и пукате по баровете, като Баровце и плуете демокрацията и нормалните Европейци! Тези които ви позволяват да си купите телефон и да пишите глупости! Срам
212
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повръща ми се от тази марионетка. Само , като се сетя, че за всичко станало до сега, той е виновен, и ми се гади.
211
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте показвали снимката на този. Отвратителен. Той използва България в своята игра. По.връща ни се от него.
210
9
 
37
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ДОРИ СПОМЕНАВАНЕТО НА ЦИРКАДЖИЯТА ОТ КИЕВ ДРАЗНИ ХОРАТА
209
31
 
12
 
! Отговори
Слава Богу... преди 2 години
БЪЛГАРО-РУСКОТО БРАТСТВО ПРИКЛЮЧИ !!!
208
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е, все по-ясно ми става, че така Путин се надява да смени антируското правителство в България и може би и в Полша?. Ако това не е изнудване, не знам какво е! Не е само заради осъждането на войната в Украйна като официална позиция на правителството ни. Защо не спря газа на други, големи западни страни? Защото Русия ползва износа на газ като средство за политическо влияние над страните потребители. Особено към БГ, която счита за своя територия.
207
10
 
26
 
! Отговори
TURK преди 2 години
Клоуните на Сорос говорят твърде много... но математиката казва истината!преди началото на войната1 долар = 0,85 евро1 долар = 78 рубли.на 50-ия ден от войната1 долар = 0,95 евро1 долар = 74 рубли.Както виждам, руската икономика беше оценена добре на 50-ия ден от войната. но погледнете валутата на Европейския съюз евро! той е загубил %10 мощност. хахаха продължавайте да плачете вие сорос клоуни!
206
25
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин вади последните си карти от ръкава, след спирането на газа няма никакви лостове за влияние из България. Джуджето се надява със спирането на газа специално за България да предизвика брожения и смяна на режима, но както винаги нищо не е разбрал и се е подвел по знаците и информацията от собствените си агенти. Русофилите също не са разбрали нищо, има лостове да се справим с газовото изнудване и ще ги ползваме. Русофилството няма реално влияние и леко по леко изчезва като пръдня във въздуха.
205
20
 
37
 
! Отговори
да оговори преди 2 години
Зеленски да отговори на холандските депутати откъде има Един милиард долара- Аз имам отговор. Корупция , далавери.................Какво ли мислят украинците?? Ако въобще мислят
204
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подлите русофили-предатели са в основата на това изнудване с газа на фашистка Русия. Целта е да се задействат всички предатели и да се организират протести за сваляне на правителството... Всичко е по сценарий на руските резиденти в България.