Руското посолство посъветва Петков да посети ДНР и ЛНР

Русия винаги била надежден партньор на България
28 апр 2022 15:58, Нели Христова
131
Руското посолство посъветва Петков да посети  ДНР и ЛНР
Снимка: БГНЕС

Руското посолство у нас посъветва премиера Кирил Петков, който е на посещение в Киев, да отиде и до Донецката и Луганската народни републики.

"Обърнахме внимание на намерението на отделни представители на управляващата в страната коалиция да посетят Киев с цел да се убедят лично, че е необходимо да снабдяват Украйна с летални оръжия. За да получат обективна информация за протичащите в Украйна събития бихме препоръчали на представителите на българската делегация да пообщуват също така и с официалните лица на Донецката и Луганската Народни Републики – да научат ТЯХНОТО виждане на ситуацията, да чуят ТЯХНАТА история за причините на конфликта и отношението на украинската власт към някога собствено население. Убедена съм, че ако българската страна има такова желание, няма да е трудно да се организира такъв контакт", написаха от посолството на страницата си във фейсбук.

От мисията добавят, че "официалната София в пълен обем оценява всички негативни последици на такава стъпка за по-нататъшните руско-български отношения".

Посолството коментира и спирането на руския газ за България, като припомня предложената от Русия схема за плащане в рубли:

"В тази връзка обръщаме внимание върху следното. Въпреки всички неприятелски стъпки, направени срещу Русия, нашата страна досега е оставала надежден партньор на България. Добросъвестно е изпълнявала задълженията си относно газа, включително и осигуряване на допълнителни обеми, когато София имаше нужда от тях и ни молеше за помощ. Да напомня, че за последен път това беше през лятото миналата година.

Въпреки това, България се присъедини към държавите, които са решили да приложат спрямо Русия методи на откровен шантаж и рекет – руските валутни активи бяха незаконно блокирани, което ни лиши от достъпа до получаваните за газ средства. Тоест фактически от Русия поискаха да продължава да доставя газ безплатно. Така, западните клиенти не са оставили на „Газпром“ друг изход, освен да им предложи да продължат да плащат с рубли за „синьото гориво“, като се запазва предишната цена и другите условия на действащите договори.

Специално подчертавам, че действащият от 1 април т.г. нов ред за плащания е въведен като необходима мярка в отговор на незаконните санкции срещу Русия, наложени от редица западни държави, включително и от България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
7
 
7
 
! Отговори
Дасвиданье преди 2 години
Руското пасолство, балабар с пасолите и вся астальная ... да се махат от България и да си вземат вси версии, т. нар. "***".
94
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 104 преди 2 години
А я кажи що Матушка Россия не щя да ни продаде оръжие, нито на Раковски, нито на Левски, нито на никого? Що 15г събирахме пари и хора, но не ни продадоха братушките 1 пушка да тръгнем на война срещу Турците? А чак като на тях им беше изгодно дойдоха да дадат по 1 пушка на опълченците? Ако имахме пушки щяхме сами да се освободим, но не ни продадоха за да сме им "благодарни" и после да ни инсталират правителство. Виж имената на министрите след 1878. 70% са руски генерали и графове.
93
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е руската посланичка да си ходи по живо, по здраво
92
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДНР свали гражданския самолет с Бук. Терористи са. Какви посещения при терористи?
91
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 95 това трябваше говориш през 1878г че матушка россия ви даде възможност да имаш държава нация и да се наричаш бг и да говориш на български щеше да си асан женати фатма децати обрезяни ти също затова ли ги проклина
90
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С психопата Путин само сила и санкции. Психопата Путин вършеше престъпленията си вътре в държавата, в Близкия Изток. Услади му се. Помисли се за велик психопат. Пред Европа и САЩ се преструваше на нормален. Преструвки на един психопат пред Европа и САЩ. Много хора заблуди.
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Русия винаги е била надежден партньор на България" - освен когато обяснява, че азбуката ни е Македонска и благодари на Македония за "славянската писменост", когато едностранно променя договори и шантажира цялата нация, когато финансира разни партии тук, за да подкопаят демокрацията, когато техните фирми не плащат данъци, и най-вече когато винаги и текущо и исторически заема позиции срещу България. Освен тези примери да "надежден" партньор са. Надежден колкото надеждно е бясно куче в леглото!
88
6
 
7
 
! Отговори
Златка преди 2 години
А защо мутрафонска не отиде тя там и да не се връща повече!
87
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много меко казани истини от Митрофснова. Ако не си кривим душата, трябва да признаем, че Митрофснова е права
86
11
 
5
 
! Отговори
Ме преди 2 години
Ще ги посети, съвсем скоро. Със господина Зеленски, ще се разходят из освободените украински територии.
85
4
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Douser преди 2 години
warnings to US experts - ИСтрелването на нов кораб към МКС е проследено от военно терористични бази от МАРС И ВЕНЕРА..Реакцията е засечена на видео репортажи около 21 секунда след излитането..warnings about military mafia anti MArs ,anti Venus ,anti - Earth...
84
3
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Douser преди 2 години
ПРедупреждавам че всеки взрив с огън се ЗАСИЧА ОТ ВОЕННО ТЕРОРИСТИЧНА ГРУПИРОВКА С БАЗИРАНИ НА МАРС ВОЕННО ТЕРОРИСТИ4НИ ЗАСИЧАЩИ ЦЕЛИ УСТРОЙСТВА.Средно от три до двадесет и една секунда след взрива или след истрелване на ракета се засича обемно местоположението привързано към древни останки от така нареченото ПЪРВО ПРИШЕСТВИЕ.. /черно чумни разломи около 13306 години стари..Има замърсявания в ДОнбас от тогава..
83
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде изчезнаха всички коментари? Или критиката срещу руските окупатори и мутрофановица са забранени?
82
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинофилите искат да не се гонят руски дипломати, въпреки, че мутрофанова нагло обижда, не еднократно, българския народ. Напротив, всичките трябва да се изгонят. Още по-добре ще е да се изхвърлят и всички рускоговорящи от територията на България за да няма претенции да ни освобождава гнусното джудже. Ако някой рускоговорящ иска да живее в България - да кандидатства за българско гражданство, ако не - в путиландия.
81
8
 
5
 
! Отговори
ПАЗЕТЕ СЕ преди 2 години
Набеждаването на руските дипломати че МАЙ БИЛИ СЪБИРАЛИ ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЪлгарската АРМИЯ Е СМЕХОТВОРНО..МИНИСТЪРО НЕМА ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ .. Напомнят че подставнеи на власт и чужди ЗАПАДНИ Диверсанти ликвидираха военната техника закупена с ограбвани пари от Българския народ.ТН Военна промишленост е прехвърлена на подставени лица. ОТ НАТО НЕМА ПОЛУЧЕНИ И ЕДИН СТАР САМОЛЕТ ..НЕМА пушки ,НЕМА ПИЩОВИ <НЕМА НИЧЕГО>>КАКВИ ПЕТ ЛЕВА ЩЕ ДАВА НА ЗЕЛЕНСКИ ПЕТКОВ НЕ Е ЯСНО>>>
80
8
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да се закрие руското посолство и тези 114 руски шпиони да си отиват,заедно с всички руснаци в България. МАРШ ОТ БЪЛГАРИЯ РУСКИ ЗВЕРОВЕ,УБИЙЦИ И ФАШИСТИ!!!!!!!!!!!!
79
10
 
4
 
! Отговори
warnings about преди 2 години
НЕ Бива да се гонят руски дипломати.. Набеждаващите нагло вредят на Българския народ и бизнес ...в Условията на започнала жестока диверсия против Русия с военен терор и масови убииства в Украйна целящи още по жестоки санкции срещу народите на Руската федерация и Беларусия..НА практика чрез спец наркотици и обемен мозъчен контрол и озверяване наркомани запонаха война срещу Православните републики вкл най руската - Украйна..
78
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5Q ....Хайде путиноиде, след "убитите русначета" в Донбас е време да напишеш и за убитите ястребинчетата. Ако знаеш колко сте ми омръзнали... Проклети да са всички русофили, комунисто-социалисти и путинофили. Като толкова обичате русия, ами хайде махайте се от България, и заминавайте към Сибир.
77
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам за българия и български народ.... Приде векове изоставихте свои хора. Да сабият с монголите. Сега прашта те орьжее срешто тях. Пишите много мрьсотии. Българи кои-то живеят в Руссия питат вас что за хора са ви. Подьржате фашисти.....СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИ НАРОД.
76
6
 
5
 
! Отговори
натовски глупак преди 2 години
ама първо д апитам епосолството н САЩ