Руското посолство посъветва Петков да посети ДНР и ЛНР

Русия винаги била надежден партньор на България
28 апр 2022 15:58, Нели Христова
131
Руското посолство посъветва Петков да посети  ДНР и ЛНР
Снимка: БГНЕС

Руското посолство у нас посъветва премиера Кирил Петков, който е на посещение в Киев, да отиде и до Донецката и Луганската народни републики.

"Обърнахме внимание на намерението на отделни представители на управляващата в страната коалиция да посетят Киев с цел да се убедят лично, че е необходимо да снабдяват Украйна с летални оръжия. За да получат обективна информация за протичащите в Украйна събития бихме препоръчали на представителите на българската делегация да пообщуват също така и с официалните лица на Донецката и Луганската Народни Републики – да научат ТЯХНОТО виждане на ситуацията, да чуят ТЯХНАТА история за причините на конфликта и отношението на украинската власт към някога собствено население. Убедена съм, че ако българската страна има такова желание, няма да е трудно да се организира такъв контакт", написаха от посолството на страницата си във фейсбук.

От мисията добавят, че "официалната София в пълен обем оценява всички негативни последици на такава стъпка за по-нататъшните руско-български отношения".

Посолството коментира и спирането на руския газ за България, като припомня предложената от Русия схема за плащане в рубли:

"В тази връзка обръщаме внимание върху следното. Въпреки всички неприятелски стъпки, направени срещу Русия, нашата страна досега е оставала надежден партньор на България. Добросъвестно е изпълнявала задълженията си относно газа, включително и осигуряване на допълнителни обеми, когато София имаше нужда от тях и ни молеше за помощ. Да напомня, че за последен път това беше през лятото миналата година.

Въпреки това, България се присъедини към държавите, които са решили да приложат спрямо Русия методи на откровен шантаж и рекет – руските валутни активи бяха незаконно блокирани, което ни лиши от достъпа до получаваните за газ средства. Тоест фактически от Русия поискаха да продължава да доставя газ безплатно. Така, западните клиенти не са оставили на „Газпром“ друг изход, освен да им предложи да продължат да плащат с рубли за „синьото гориво“, като се запазва предишната цена и другите условия на действащите договори.

Специално подчертавам, че действащият от 1 април т.г. нов ред за плащания е въведен като необходима мярка в отговор на незаконните санкции срещу Русия, наложени от редица западни държави, включително и от България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
7
 
6
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Е те не бяха ли украинска територия която руснаците пак завзеха преди 8 години.
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Измийте се, очистете се, отмахнете от очите Ми злото на делата си.Престанете да вършите зло." / Исая 1:16/
53
23
 
16
 
! Отговори
Прожектор преди 2 години
Имаме два избора. Единият - на страната на демократичния свят, който помага на жертвата на агресора-убиец и Другият - да станем крепостни селяни, които се правят на неутрални, търпят униженията и обслужват прищевките на агресора. Трети избор няма !
52
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българския Премиер не посещава територии упралвявани от терористи и сепаратисти, това е!
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма време . Има договор само за един сценарий.
50
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безсмислена би била подобна екскурзия,защото този бъгнат мозък ще реши,че Русия сама е разрушила Донецк и Луганск,за да обвини Киев.Това е тежък случай на безмозъчен.
49
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе хора! Какво е това ДНР и ЛНР? Аааааа, сетих се! Не ми казвайте! ДНР - това сигурно е Делфинариум? Познах, нали?А ЛНР - сигурно е... Лунапарк?
48
11
 
14
 
! Отговори
Е то преди 2 години
Има ли такива държави ?
47
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България трябва да стои на страни от този конфликт!!!!!!!!!!!!!! Трябва да мислим за бъдещето на нашите БЪЛГАРСКИ деца!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
46
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Посолството на Мордор можеше да покани Петков в някое населено място на около 100на километра от Москва за да види местните крепостни как живеят.Донецк и Луганск са в цивилизованият сват.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще му сервират чай
44
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Воят на руски *** е музика за ушите на нормалните българи.
43
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
43 си казва болката.Азов предизвикаха войната,за да може Burisma да печели пък сега залежите от газ ще ги вземат гадните руснаци.Аууу...отгоре на всичко им взривиха бая нефтени бази.Нещо плановете им се провалят на Зеленски и Байдън.
42
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно е така като ще гледа поне да гледа обективно от двете страни не само да гледа това което иска да види и да го приема за истина обективно трябва да ср гледа на тези неща
41
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо нашата делегация трябва да говори с официалните представители в тези 2 области? Официални, значи са сложени от Русия и значи ще лъжат, каквото им е наредено или ще преувеличават за причините за тази война. Нека говорят с обикновените хора! А, то там останали ли са някакви хора?
40
7
 
18
 
! Отговори
Не става преди 2 години
Херо Мустафа не дава.
39
16
 
10
 
! Отговори
Питане! преди 2 години
Много ми е интересно дали някога някой посланик кредитиран в България е бил толкова аругантен към Българското правителство, да дава тон кое и как да се прави, освен посланиците на екс СССР и сегашната Руска федерация? А дали посланика на Русия в Америка би сторил подобно нещо? Съмнявам се! И така, Элеонора Мутрафанова е редно да се гласи куфарите и да поема към Москва! Не е допустимо броя на персонала в посолствота на Русия в София да бъде от 114 (!..) човека, а те да се занимават с несъвместими
38
10
 
25
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
и аз това предлагам ,защо не отскочихте до Донецк и Луганск бе да ви покажат там зверствата от 8 годишният укропски терор!
37
12
 
12
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
Че тези две "републики" са в Украйна и не са международно признати! Та руското посолство да се въздържа от съвети. Има си кой да съветват!
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 43Ей ти просто пръскаш от остроумие. Не се излагай и спри да си даваш мнението