Китай зае страна: Застана зад Русия във войната в Украйна

Си Дзипин и Путин имат "приятелство без граници"
29 апр 2022 18:11, Нели Христова
322
Китай зае страна: Застана зад Русия във войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

Китай потвърди подкрепата си за Русия, противопоставяйки се на САЩ и други държави, които искат Пекин да осъди Москва за войната в Украйна, съобщава Bloomberg.

„Важен извод от успеха на отношенията между Китай и Русия е, че двете страни се издигат над модела на военен и политически съюз в ерата на Студената война“, заяви говорителят на външното министерство Жао Лицян, добавяйки, че те „се ангажират с разработването на нов модел на международните отношения”, предава "Дарик Нюз".

Този модел включва избягване на конфронтации или обединяване срещу трети страни, заяви говорителят на китайското дипломатическо ведомство.

Той добави, че това е различно от „манталитета на Студената война“, демонстриран от някои страни – стандартната критика на Пекин към сътрудничеството на САЩ с блокове като Организацията на Северноатлантическия договор, чието разширяване според Пекин е довело до атаката на Русия.

Президентът Джо Байдън предупреди президента Си Дзинпин миналия месец с „последствия“, ако Пекин подкрепи Москва за инвазията, а китайският лидер каза, че страната му няма намерение да води войни, или да се включва в такива.

Както отбелязва авторитетната американска агенция, засега няма признаци Китай да подкрепя Русия в заобикалянето на санкциите, но предлага риторична подкрепа чрез повтаряне на руските твърдения, че САЩ управляват мрежа от оръжейни биолаборатории в Украйна и по света.

Пекин също така многократно посочва, че поддържа приятелството „без граници“, което Си и руският президент Владимир Путин заявиха, когато се срещнаха точно преди Зимните олимпийски игри през февруари в Пекин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
2
 
17
 
! Отговори
Анти пропаганда преди 2 години
Немога смао да разбера, защо не си гшедаме нашата къщичка, която е сламена и точно ние хората, които живеят тук трябва да се обефиним, а не да се плюем и мразим в такива евтини сайтове
143
1
 
8
 
! Отговори
защо преди 2 години
Добрутро
142
4
 
26
 
! Отговори
Анти пропаганда преди 2 години
Ще изберът Китай в този случай, защото вепе никоя сериозна държава в света не иска американския режим
141
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Суровинния придатък на Китай, трябва да си остане само за Китай. Ако утре както вървят нещата Путин се гътне и западняците се върнат в Русия, накъде ще вървят ресурсите? Кого ще избере руския бизнес? Робовладелческия капитализъм на Китай или свободната конкуренция на света. Нека сега Путин го бият, нека изчерпи съпротивителните си възможности, той алтернатива НЯМА. Един Китай му остана който няма да го нападне. Просто ще го изкупи, но политиката му е да го купи ЕВТИНО.
140
7
 
32
 
! Отговори
Анти пропаганда преди 2 години
Слепоци, американците имат брутални вътрешни проблеми, те самите ще свалят деменцията от власт, по-голямата част от населението на планетата като брой е за Русия, вие пишете, че света се обединява около умиращия САЩ и вече умрялата Европа.
139
5
 
29
 
! Отговори
Хубава новина преди 2 години
Сложете му памперса, бай дън почва да пикае шистов газ от яд!
138
4
 
11
 
! Отговори
Коце Железото преди 2 години
Z, мър6и.
137
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пууу, пак сме на грешната страна
136
6
 
32
 
! Отговори
Бобчо преди 2 години
Тука много *** са загрижени за икономиките на Русия и Китай. Няма нужда да подсмърчате, втората и шестата икономики ще се справят,едните с технологии и производство с висока възвращаемост а другите с необятни ресурси,огромни плодородни земо и военнопромишлен комплекс. А колкото до пазара не им берете грижа,докато другите стигнат техните цени ще ви мине животът Златото не се яде, но от памтивека с него можеш да си купиш всичко,докато зелените хартийки на световния полицай ще се превърнат в 00
135
7
 
23
 
! Отговори
Българ преди 2 години
Ей ся стана лошо!Тия имат много народ и то навсякъде имат и голям внос също на всякъде и там са като мравките еденицата не струва нищо всичко за общото благо!Въоръжението и армията им е в пъти по голяма от на САЩ и Русия а глада им за ресурси е огромен/пиши уики армия и въоръжение или пиши адски марш Китай в туба на английски/!Не малко умни хора се бъзикат,че китайците ще превземат света ама може да стане по скоро от колкото си мислим!И тогава всичко това ще ви се види като приказка за лека нощ!
134
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ичупя тоз тилевизор щот е произведен в Китай.
133
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 174 Защото да мързеливи готованци и искат да живеят на помощи. Нали съм работил в богатия запад с бежанци. Тарикати не искат заплатата им да надвишава определена сума, за да може бай кърлеж да смуче помощи. Иначе работодателя му предлага извънреден труд. Те за това масово са на по 4-6 часови договори.
132
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До историк, тя тяхната империя се разпадна още в началото на 20век. От де ви намират такива историци дето нищо не знаете.
131
3
 
23
 
! Отговори
Анти пропаганда преди 2 години
Китай си е с Русия не само от началото на войната, няколко години преди това
130
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглосаксите не разбират от намеци. Ще ядът дървото. Доста страни им е писнало за хартии (долари) да продават стоки и услуги. Щом и верните им араби застанаха против тях явно нещата са сериозни. Ще има нов световен модел и наглосаксите няма да са на върха.
129
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стара мечта на Пекин е "приятелство без граници" с РФ. Барем до хребета на Урал. И ако може, по-добре без танкове. Е, ако потрябва и с танкове.
128
3
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Статията няма нищо общо със заглавието.
127
4
 
10
 
! Отговори
Пребоядисал се преди 2 години
Китайците са ми новите братя. Аз вече имам китайско семейство. Преди бяха руснаците, после бяха американците, сега съм с китайците.
126
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай си знае интереса. Нашите обслужват интересите на САЩ :(
125
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо сега ще вземе и китайско гражданство и ще стане китаец. До сега беше канадец, украинец, българин "уж", сега ще става китаец