Войната в Украйна: Нови обстрели, нови тела на изтезавани цивилни

Анджелина Джоли е в Лвов
1 май 2022 07:30, Петя Славова
125
Войната в Украйна: Нови обстрели, нови тела на изтезавани цивилни
Снимка: БГНЕС

Нови обстрели, нови тела на изтезавани цивилни, Джоли в Лвов. Кои са последните новини от военния конфликт  Украйна, обобщава БГНЕС.

Руска атака унищожи пистата на летището в Одеса

Руска ракета унищожи пистата на летището в Одеса в Южна Украйна, няма жертви, съобщи областният управител Максим Марченко в профила си в Telegram.

Група цивилни напусна Азовстал в Мариупол

Група от 20 цивилни напусна стоманодобивния завод "Азовстал", където се крият последните украински войски в черноморския град Мариупол, твърдят войниците там.

 Руски самолет навлезе в шведското въздушно пространство: Стокхолм

Руски разузнавателен самолет наруши за кратко въздушното пространство на Швеция, твърдят шведски служители на отбраната, докато скандинавската страна обмисля кандидатурата си за членство в НАТО след инвазията на Русия в Украйна.

Украинци, освободени при размяна на затворници

Четиринадесет украинки, включително бременна военнослужеща, са били освободени при последната размяна на пленници с руските сили, съобщи Украйна, без да разкрива броя на руснаците, върнати на Москва, съобщи вицепремиерът Ирина Верещук.

 Още тела открити край Буча

Телата на трима мъже, простреляни в главите и с вързани ръце, бяха открити в яма близо до Буча, до Киев, съобщи полицията. По телата има и следи от изтезания, се казва в съобщението. Буча се превърна в синоним на руски военни престъпления, след като десетки тела бяха открити убити по улиците на града.

 Франция ще "усили" помощта

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Франция ще "засили" доставките на военна и хуманитарна помощ след разговор с украинския му колега Владимир Зеленски.

Още по темата


 Харков отново бе обстрелван

Вторият по големина град в Украйна - Харков, бе обстрелян ожесточено въпреки че президентът Зеленски съобщи, че украинските сили постигат „тактически успехи“ в региона. Един човек е загинал и петима са ранени, съобщи регионалната военна администрация на Харков в Telegram.

 Германия ще "преразгледа" облаги за Шрьодер

Германското правителство ще обмисли оттеглянето на привилегии, дадени на бившия канцлер Герхард Шрьодер, заради близките му връзки с руския президент Владимир Путин, съобщи германският финансов министър.

13 милиона бежанци

Повече от 5,4 милиона украинци са избягали от страната си след нахлуването на Русия преди два месеца, като десетки хиляди напускат Родината си всеки ден, съобщава ООН. Освен бежанците, Международната организация по миграция (МОМ) изчислява, че над 7,7 милиона души са били разселени в Украйна, което означава, че общо над 13 милиона души са напуснали дома си след конфликта.

 Анджелина Джоли посети Лвов

Холивудската звезда Анджелина Джоли се появи изненадващо в западноукраинския град Лвов, където се среща с разселени хора.

Джоли е специален пратеник на ВКБООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
6
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Продажни джурналисти,не ви ли омръзна да ни заливате с изфабрикуваните на запад скалъпени новини?
77
8
 
7
 
! Отговори
Такааааа преди 2 години
Легиона "Свобода России" е преминал под украинско командване и се бие рамо до рамо с украинската армия!
76
13
 
10
 
! Отговори
СлаваНаПутин преди 2 години
Това дело на е на англо-краварските шпиони и на зеления клоун . Кьорави да са !
75
32
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУСИЯ ВИНАГИ БИ ПОДКРЕПИЛА БГ НО САЩ НИКОГА БРАТЯ СМЕ СЛАВА РУСИЯ ВЕЛИКА РОСИЯ БРАТЯ
74
25
 
15
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Влад джуджето има рак на щитовидната жлеза! Бог забавя, но не забравя!
73
16
 
27
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
*** и активни борци за пари и служби пак са налазили от шумкарските си дупки рашизъм =фашизъм
72
3
 
6
 
! Отговори
русский преди 2 години
До Анонименнам убивать не проблема, если вы не этот же народ .повторю мы больше всех в мире перероднились с украинцами.для русских это такие же мы
71
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия срещо целия свят така стана Французи Американци Цемци всякакви наемни войски помагат на един шут клоун актюр главен режисьор зеленски *** наркоман манипулира цял свят затрупаха ги с уръжия пари подкрепа путин много бързо може да преключи вапрос на нерви и чест слава Русия
70
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше безрезерватната помощ на цял свят до сегс да сме забравили, че има война. Интересно как Турция си воюва в същото време в Ирак и думичка не се споменава. Същото за саудитците и емиратите за войната в Йемен. Всичко се случва СЕГА, паралелно. От кога украинците станаха най-важният народ в света, че да се самоубиваме икономически заради тях. Накрая ще ни пуснат няколко ядрени бомби и ще ни затрият руснаците.Предполагам всички тогава ще са мн щастливи.
69
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За троло ве те. Не е ли странно в 7 сутринта в неделя, някои да рефрешват, чакайки да се появи статия, за да се пейстне веднага спуснатата опорка, да си нацъкат плюстчетата. Повечето статии така започват. Че има и русофили има, но те после подхващат вълната. Същото е и в други сайтове, появи ли се статия първите мнения са такива. Ама криза, трябва да се изкарват пари.
68
10
 
15
 
! Отговори
До83 преди 2 години
Без явната и особенно тайната помощ на ЕС, САЩ, UK и НАТО укранците си бяха наистина заминали за седмица-две.Директно са търсили президента на Украина, за да го задържат. Да не забравяме и "безплатният" интернет от Елон Мъск. Руснаците са като в небрано лозе, само изненади им организираха
67
6
 
11
 
! Отговори
Война е! преди 2 години
Лъже се колкото може!
66
10
 
18
 
! Отговори
юбералес преди 2 години
70 дни война. Московците пеша да вървяха, по два часа на ден, за 70 дни щяха да са на границата с Полша, или пак някакъв щит ще им пречи.
65
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги се пита кой има полза от подобни зверства, винаги. Никога не приемам на 100% написаното, особенно от ***
64
17
 
12
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Бйрактар , Байрактар....ти в Украинското небе си ЦАР!!!!..../ПЕЙТЕ С НАС.../
63
10
 
8
 
! Отговори
ХАХАХАХХАХА преди 2 години
ХАХАХАХА, поредния О-СРАински смях. До-виж-да-не!
62
10
 
13
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Гаврата с Блатная продължава. Няма президент в света, който да мълчи, когато страната му е атакувана от чужди хеликоптери унищожавайки нефтени бази.
61
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За няма 2 месеца и половина, руския агресор е загубил над 1000 танка, близо 200 самолета, над 150 хеликоптера и 11 генерала. Едва ли са и сънували такъв разгром преди 24 фев. Отделно хората и допълнителна техника. Затова и вече в изтаз на безсилие тероризират цивилните и разрушават сляпо градове. АБ няма дори да е изненадваща, както са я подкарали
60
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия събра хората от Донецк и Луганск в камиони и ги закара към робство.
59
17
 
18
 
! Отговори
От 75 преди 2 години
Аз си пиша в коментарите по убеждение и без заплащане.Яд ме е на пропагандата,която се провежда за Украйна и набутват България така.Поне аз да пиша на бг сайта в полза на българите.Гледам е пълно с предатели,които са загрижени за чужда държава.Иначе вчера попаднах тук на някакъв руснак,който пишеше против Путин и сам си даваше лайкове.Някакъв системен администратор.На него със сигурност някой плаща,но кой не знам и не ме интересува особено.Сега като ни фалира държавата покрай газа сам ще избяга.