Войната в Украйна: Нови обстрели, нови тела на изтезавани цивилни

Анджелина Джоли е в Лвов
1 май 2022 07:30, Петя Славова
125
Войната в Украйна: Нови обстрели, нови тела на изтезавани цивилни
Снимка: БГНЕС

Нови обстрели, нови тела на изтезавани цивилни, Джоли в Лвов. Кои са последните новини от военния конфликт  Украйна, обобщава БГНЕС.

Руска атака унищожи пистата на летището в Одеса

Руска ракета унищожи пистата на летището в Одеса в Южна Украйна, няма жертви, съобщи областният управител Максим Марченко в профила си в Telegram.

Група цивилни напусна Азовстал в Мариупол

Група от 20 цивилни напусна стоманодобивния завод "Азовстал", където се крият последните украински войски в черноморския град Мариупол, твърдят войниците там.

 Руски самолет навлезе в шведското въздушно пространство: Стокхолм

Руски разузнавателен самолет наруши за кратко въздушното пространство на Швеция, твърдят шведски служители на отбраната, докато скандинавската страна обмисля кандидатурата си за членство в НАТО след инвазията на Русия в Украйна.

Украинци, освободени при размяна на затворници

Четиринадесет украинки, включително бременна военнослужеща, са били освободени при последната размяна на пленници с руските сили, съобщи Украйна, без да разкрива броя на руснаците, върнати на Москва, съобщи вицепремиерът Ирина Верещук.

 Още тела открити край Буча

Телата на трима мъже, простреляни в главите и с вързани ръце, бяха открити в яма близо до Буча, до Киев, съобщи полицията. По телата има и следи от изтезания, се казва в съобщението. Буча се превърна в синоним на руски военни престъпления, след като десетки тела бяха открити убити по улиците на града.

 Франция ще "усили" помощта

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Франция ще "засили" доставките на военна и хуманитарна помощ след разговор с украинския му колега Владимир Зеленски.

Още по темата


 Харков отново бе обстрелван

Вторият по големина град в Украйна - Харков, бе обстрелян ожесточено въпреки че президентът Зеленски съобщи, че украинските сили постигат „тактически успехи“ в региона. Един човек е загинал и петима са ранени, съобщи регионалната военна администрация на Харков в Telegram.

 Германия ще "преразгледа" облаги за Шрьодер

Германското правителство ще обмисли оттеглянето на привилегии, дадени на бившия канцлер Герхард Шрьодер, заради близките му връзки с руския президент Владимир Путин, съобщи германският финансов министър.

13 милиона бежанци

Повече от 5,4 милиона украинци са избягали от страната си след нахлуването на Русия преди два месеца, като десетки хиляди напускат Родината си всеки ден, съобщава ООН. Освен бежанците, Международната организация по миграция (МОМ) изчислява, че над 7,7 милиона души са били разселени в Украйна, което означава, че общо над 13 милиона души са напуснали дома си след конфликта.

 Анджелина Джоли посети Лвов

Холивудската звезда Анджелина Джоли се появи изненадващо в западноукраинския град Лвов, където се среща с разселени хора.

Джоли е специален пратеник на ВКБООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
15
 
21
 
! Отговори
Поплавски преди 2 години
Близо две хиляди украински "войници",се крият при майките с колички в Азовстал.От там,"защитават" родината си.Разпъвате голямо бяло знаме пред руските войници и на минутата войната ще спре.Вие чакате Байдън да ви спасява,но той няма да прати американски момчета, да умират далеч от Америка.
57
13
 
13
 
! Отговори
до 75 преди 2 години
А вие колко сте от съвецкото посолство на заплата тук в сайта, които слушате Мацква.
56
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия провокира Швеция, търси ескалация на ковфликта.
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 73: Ти добре ли си?За новини от 2014-та година да се набутам между шамари?Хахахаха Заплашваш ли ме?Пишете си в търсачката и си четете.Аз тея новини не съм писал.Фактите са си факти.Тогава не е имало такава пропаганда като сега.
54
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Платените украински тpoлове слушат "Байкатар".Имаме си драскачи в сайта на заплата от Киев.Пробват се мнението да ни променят,но все едно на стената говорят.
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не.Слушаме "Хубава си моя горо".Руский,пиши на български,защото малко не те разбираме.
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: 70 Знаеш ли между какви шамари ще се набуташ с тия приказки!
51
19
 
13
 
! Отговори
svetlina преди 2 години
Телата в Буча са дело на украинските фашисти.
50
7
 
1
 
! Отговори
русский преди 2 години
До БАЙРАКТАР БАЙРАКТАР это хорошо?
49
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като четете новините от 2014-та за Украйна може да попаднете случайно на това как украинци са горили живи българи пък сега им помагаме с каквото можем.Не сме злобен народ,но не е добре да ни бутат между шамарите.Ако ние изгорим някой украинец сигурно 100 г. ще го помнят и натякват.
48
6
 
3
 
! Отговори
БАЙРАКТАР БАЙРАКТАР преди 2 години
....В НЕБЕТО НА УКРАЙНА ---ЦАР! ///...ЩЕ Я ПУСНЕМ ТАЗИ НОВА ПЕСНИЧКА НА ВОЕННИТЕ ОТ УКРАЙНА --- НИЕ ОТ ГЕРБ , ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА ТОН-КОЛОНИ !////...ПЕЙТЕ С НАС....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
47
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гршку,извинявам се.Обърках те с онзи другия,който от 1990 г. не е стъпвал в България,но кисне тука нон стоп да крека за Украйна.Прочети новините от 2014-та година и ще видиш кой е истинския виновник.Напрежение има там от 2014-та и Украйна избиваше свои хора в Донбас като хората са се молили на Путин за помощ.
46
2
 
3
 
! Отговори
13 милиона бежацни преди 2 години
Ще ги нахраним.
45
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Още тела открити край Буча" - колко месеца вече стоят тия трупове.
44
6
 
15
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: Гршку (номер 60) Да така е, и това не е изненадващо.Хитлер е бил на власт 12 години, и след войната дълго време се е налагала програма по денацификация, толкова са били зомбирани германците че са най-велики! А Путин е на власт повече от 20 години! Затова вече се говори за задължителна дерусификация на Русия! Явно и на България...
43
11
 
14
 
! Отговори
Гршку до 64 преди 2 години
Ми...българка съм! Не знам ти как разбра какво гражданство имам или нямам. Поредната руска лъжа...само това знаете, да злословите, хулите, лъжете. Ей, за жълти копейки сте способни да се излагате като за последно. Срамота е! Толковали сте я окъсали?
42
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние не сме руски тpoлове,а български.Прочели сме си по въпроса и е общо мнението как САЩ провокира войната в Украйна и я удължава.Това е истината.
41
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гршку,а теб не те ли е срам като нямаш българско гражданство да ни казваш ние какво да мислим в България?
40
7
 
14
 
! Отговори
До 62 преди 2 години
Да се махаш от българското обществено пространство,предател гнусен. Калпазани като вас цял живот искаха да са на хранилка на съветския режим и нашата клета държава и сега, като виждат, че не става, крещят като за последно! *** от яд, но така е ...калпазани и некадърници нямат място под слънцето. Вън русофилите от България!
39
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крепостната армия е пред разпад. Останаха само с ракетите да тормозят мирното население. 9 май е след 7 дена, а Украйна няма да клекне за 1 седмица, както не клекна предишните 10 седмици.