Още един мениджър, свързан с "Газпром", намери смъртта си

Андрей Круковски загинал на туристическа пътека край Сочи
Обновена: 3 май 2022 10:24 | 3 май 2022 10:24, Нели Христова
57
Още един мениджър, свързан с "Газпром", намери смъртта си

Черната серия за хората, свързани с "Газпром" продължава. На 1 май генералният директор на принадлежащия на "Газпром" курорт "Красная поляна" край Сочи Андрей Круковски е загинал след като паднал по туристическата пътека към Ачипсиската крепост. За смъртта му съобщи пресслужбата на курорта.

Круковски е петият бизнесмен, свързан с "Газпром", който е намерил смъртта си през последните седмици.

"Той обичаше планините и намери покой в тях. Трагедията се случи по пътя към крепостта Ачипсин, в резултат на падането получи наранявания, несъвместими с живота", съобщават от компанията.

Обстоятелствата около инцидента на Круковски ще бъдат разследвани от следователите. Те вече са планирали аутопсия, предаде агенция ТАСС въз основа на доклади на Следствения комитет на територията на Краснодарски край.

Министърът на природните ресурси на Русия Александър Козлов описа в телеграм канала си загиналия бизнесмен като човек, направил много за развитието на туризма в Сочи: "Той направи повече за туристическата индустрия в Сочи, отколкото всеки друг. Той превърна Красная поляна в курорт от световна класа. Всичко тук е свързано с Андрей, с неговата енергия, със стремежа му да прави още по-добро за хората. Такъв ще го запомним завинаги: открит, ентусиазиран, млад, жив - истински".

Андрей Круковски, който според руски медии е обичал планината и е бил и добър алпинист, е загинал на обикновена туристическа пътека, водеща от покрайнините на курорта, собственост на "Газпром", към останките на крепостта. Круковски има зад гърба си изкачвания по сериозни маршрути, в т. ч. до Килиманджаро и Елбрус.

Курортът "Красная поляна" е едно от най-известните места за почивка в Русия и е създаден от руския газов гигант в рамките на подготовката за организираната през 2014 година от Русия Зимна олимпиада.

Шефът на "Красная поляна" е поредният мениджър на "Газпром", който намира смъртта си през последните месеци. През април в московския му апартамент беше открит трупът на Владислав Аваев, бивш вицепрезидент на Газпромбанк, както и труповете на жена му и дъщеря му. Всички са били застреляни, а руската полиция обяви, че Аваев е застрелял първо жена си и детето си, а след това се е самоубил.

Почти по същото време испанската полиция откри в курорта Лорет дел Мар телата на руския милионер Сергей Протосеня, на съпругата му и дъщеря му. Те наели къща в района за Великден. По информацията на испанската полиция Протосеня убил с брадва и нож жена си и дъщеря си, а след това се обесил. Протосеня беше бивш зам.-шеф на борда на директорите на най-голямата компания производител и износител на руски втечнен природен газ Новатек.

Според информация на CNN в началото на тази година са загинали още Леонид Шулман, шеф на транспорта на дружеството "Газпром Инвест" и друг мениджър на Газпром – Александър Тюлаков, заместник-генерален директор на Единния разчетен център на компанията. И за двамата като причини за смъртта им е посочено самоубийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шести висш служител на Газпром ритна камбаната - слава на ЦРУ
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито един висш служител на Газпром няма да остане жив - МИ 6 ги избиват като кучета
44
5
 
5
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Така им се пада - всеки, свързан с Газпром, е жалък терорист!
43
3
 
11
 
! Отговори
Магелан преди 1 година
АЙДИ БЕ къде се изпокрихте български предате ли русофилчета че не бълвате змии и гущери да убеждате народа че всичко написано за болшевишките кремалски психопати е лъжа?Да ама не е лъжа!Защото когато фактите говорят и боговете мъшчат.!!!?ХаХа,ХаХа!!!!
42
0
 
2
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
НАЙ ПОСЛЕ В АМЕРИКА СА БЕЗСМЪРТНИ !!!
41
4
 
23
 
! Отговори
Последния Софиянец преди 1 година
Следващия е един неBисок мъж с Ботокс , дето живее в бункер
40
3
 
13
 
! Отговори
черна преди 1 година
Следва серия "Путинпром"
39
2
 
9
 
! Отговори
145 преди 1 година
РАЗБРАЛ Е ЗА СХЕМАТА ЗА ТОЧЕНЕ....
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин не си поплюва!
37
1
 
33
 
! Отговори
Тео преди 1 година
Това е проблемът на олигархията. Събират се приятелски кръгове, трябва просто в подходящото време и на подходящото място да пиеш с правилните хора и да правиш кинти. Проблемът е, че 90% обещават нещо, и после крадат с г..за си а отчитат впечатляващи резултати. И накрая ръководството има една представа за армия, производство, стандарт на живот и дава заповеди на база на това. А реалността - друга! И като се направи ревизия много от пилите с правилните хора ги сполетява нещастие!
36
0
 
21
 
! Отговори
Teo преди 1 година
И после ще обясняват от Дейли мейл как руснаците ползвали изсфирясал новичок! Да бе! Ето така се прави! Един се самоуби даже в центъра в Лондон! Чакаме скоро някоя катастрофа или паднал частен самолет.
35
1
 
20
 
! Отговори
Дивият Изток преди 1 година
Така се пипа в новият Див Запад от над 30 години.
34
0
 
30
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Абе все повече ще падат по тия туристически пътеки! Оказа се, че стълбите и туристическите пътеки в русия са по опасни от руската армия!!
33
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ги обиждайте "братушките", те са ни "братя" :)))
32
0
 
45
 
! Отговори
Дядо Иван преди 1 година
Който се е хванал с дявола на хорото или играе докато гайдата спре или "трагедия".
31
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помогнали са му КГБ!
30
2
 
47
 
! Отговори
Започва се преди 1 година
лека полека руснаците да се избиват един друг за остатъците от баницата.
29
1
 
37
 
! Отговори
Застраховател преди 1 година
Вчера в офиса идва някакъв притеснен човечец, вика: -Аз съм мениджър в "Газпром", сега сигурно няма да искате да ме застраховате?-Спокойно, казвам му, ще те вземем, то при самоубийство обезщетения не се изплащат.
28
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно само Путин ще остане като едноличен управител на газпром.
27
7
 
23
 
! Отговори
Драго ми е преди 1 година
В последните дни добрите новини нямат край. Още една руска фашистка га *д по-малко