Анализатори: Путин може да покаже пленени войници на парада за 9 май

В момента Русия държи 2000 военнопленници
4 май 2022 14:00, Нели Христова
244
Анализатори: Путин може да покаже пленени войници на парада за 9 май
Снимка: БГНЕС

Според анализатори Кремъл може да изложи на показ стотици украински военнопленници по време на военния парад по случай 9 май.

Центърът за отбранителни стратегии, който се намира в Украйна, предупреди, че 500 заловени бойци могат да бъдат "принудени да преминат през Червения площад пред камерите". Мозъчният тръст не предостави повече подробности.

Годишният парад за "Деня на победата" се провежда на 9 май. Той чества съветската победа на фашизма през Втората световна война.

Снощи Русия заяви, че държи в плен 2000 военнопленници, включително бивши британски войници. 28-годишният Ейдън Аслин и 48-годишният Шон Пинър, които живеят в Украйна от четири години, бяха заловени в Мариупол миналия месец, след като се биеха заедно с морските пехотинци на страната. Оттогава те бяха показвани по руската държавна телевизия, пишат от The Times.

Друг британец, Андрю Хил, също е бил задържан от Русия, след като се появи видео, на което се вижда как мъжът е разпитван по руската телевизия.

Американски и западни представители вярват, че руският лидер може официално да обяви война на Украйна веднага след 9 май, което ще позволи пълната мобилизация на руските резервни сили.

Бен Уолъс, британският министър на отбраната, каза миналата седмица по радио LBC, че Путин може да използва датата, за да обяви "сега сме във война със световните нацисти и трябва да мобилизираме масово руския народ".

Западен служител добави, че вярват, че Путин ще има желание да обяви някакъв успех на тази дата и има "възможност да видим по-голям призив за оръжие".

Той твърди, че Путин може да обяви как това е "ден на патриотизъм и това е момент, в който руският народ трябва да застане зад операцията". Въпреки това той е на мнение, че подобен ход ще изисква промяна в наратива, от наричане на инвазията в Украйна "специална операция" до признаване, че това е война.

"Все още не виждаме индикации за промяна на наратива. Това е нещо, което ще наблюдаваме през следващите десетина дни", каза той в петък.

Джеймс Хепи, министър на въоръжените сили, по-рано каза, че вярва, че планът на Путин за източния регион на Донбас се дължи на факта, че той е искал да покаже "някакъв голям военен успех" по време на парада си.

Мозъчният тръст твърди, че представители на руските въоръжени сили са "заплашили да екзекутират украински военнопленник, държан в района на Малоянисол в Донецка област, ако близките му не платят откуп от 5000 евро". Твърденията не могат да бъдат проверени независимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
6
 
! Отговори
Ъъъ преди 2 години
Егати ана лизаторите!!! Друго не можете ли да измислите???
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На цървения мегдан да му се влачат каранкоите
63
10
 
12
 
! Отговори
Подкрепяш Путин преди 2 години
Подкрепяш убийството на украински деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкрепяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чиято армия върши геноцид и военни престъпления! От теб зависи дали ще станеш съучастник на агресори и убийци!
62
8
 
10
 
! Отговори
Мхмм... преди 2 години
Няма да се учудя - те за близо 80 години нищо друго не можаха да покажат на света...
61
12
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Русофилчета, вярно ли е, че вашият фюрер се е сгодил за любовницата си Кабаева? И Хитлер преди да глътне цианкалий в бункера се ожени за Eвa Браун. Путин върви уверено по неговите стъпки!
60
6
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Кажи на нацистите 9-ти Май ! Повече не ги плаши !
59
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин се нареди до кървавите диктатори Хитлер и Сталин и ще свърши като тях. Или сам ще глътне цианкалий в бункера като Хитлер или като Сталин ще пукне в локва от собствената си урина от инсулт причинен от приближените му. След това ще има период на депутинизация, която ще засегне и доста симпатизантите на диктатора в страните от ЕС.
58
8
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ние българите от с. Български Извор Ловешко изцяло подкрепяме заповедта на Кулеба и на Зеленски да изпращаме нашето оръжие в Украйна. Вече сме събрали неколко пушки и сега лееме куршуми за тех само че още немаме кремъци за запалите. Надеваме се от Украйна заедно с ефтиния ток да ни пратат и кремъци.
57
8
 
11
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Русофилчета каква ще бъде съдбата на вашият фюрер? А /Подобно на Хитлер ще глътне цианкалий в бункера. Б/ Ще бъде линчуван от разбунтувалите се руснаци и трупа му ще бъде хвърлен в Москва река. В/ Ще бъде ликвидиран он обкръжението си. Г/Ще избяга в Северна Корея. Д/Ще бъде съден като военнопрестъпник в международен трибунал. Е/Ще стане патриарх на Русия.
56
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, как треперят жендърчетата от една дата - 9ти май... какво ли не казаха: Русия щяла да обяви война на Крайна и да я смачка официално... Русия официално щяла да използва ядрени оръжия на 9ти май... щяла да кара пленниците да маршируват... хахахаха, ГОЛЯМ страх ги тресе. А на 9ти май? Вероятно всичко ще мине спокойно. Но така са пинчерите и пуделчетата - тресат се от страх постоянно, лaят само когато не виждат пряка опастност. Хахахах.
55
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще организира гладиаторски боеве с плениците на Червения площад!! После отцелелите от тях ще бъдат пренесени в жертва пред мавзолея на Ленин.
54
7
 
4
 
! Отговори
КуКлус преди 2 години
Ще бъде показан Свастикарски Марш във вериги !
53
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как само 2хил,само миналата седмица 1000 от морската пехота се предадоха...
52
7
 
12
 
! Отговори
Anonymous преди 2 години
Путин заслужава да го набият на кoл по метода на Влад Цепеш Дракула.
51
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз също съм анализатор и мисля, че на парада ще дефилират съюзниците от ДНР и ЛНР и ХерсонскаНР и ЗНР и Харковска НР... а пленниците няма да дефилират а ще си кюткат в плен със спасен живот и топла супичка... А сега да видим кой на какво ниво е анализатор. Също така анализирам, че няма да обяви и война. Защото гледа от САЩ те война не обявяват и си воюват и Те така...
50
7
 
9
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Психопата Путин няма да доживее до трибунала за военнопрестъпници, но всички от шайката му ще бъдат съдени. И Лавров и Шойгу и Патрушев и Матвиенко....... Пред трибунала ще отговарят и пропагандаторите, които 8 години сееха омраза срещу Украйна като Соловьов, Кисельов,Скабеева, Симонян, Кеосаян и останалите клакьори. След това за обикновените руснаци ще има дълги години на депутинизация. Такава ще има и за всички фенове на Путин по света!
49
8
 
5
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Путин трябва да постъпи, като Руската Империя с предводителите на казашките бунтове... Разчетворяване с четири коня... Това за натувските дженерали в укрия...)))
48
5
 
12
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Най-много да покаже портрети на 15-те убити руски генерала и на кораба Масква, преди да отиде на дъното.
47
2
 
10
 
! Отговори
митев преди 2 години
До Въпрос Защото не се предават, а направо бягат. Украинците не могат да ги стигнат за да ги пленят.
46
6
 
11
 
! Отговори
mazen преди 2 години
Абе, днес.бг, ако продължавате да толерирате руските *** от техните ферми за ***, ще ви баннат съвсем скоро.