Анализатори: Путин може да покаже пленени войници на парада за 9 май

В момента Русия държи 2000 военнопленници
4 май 2022 14:00, Нели Христова
244
Анализатори: Путин може да покаже пленени войници на парада за 9 май
Снимка: БГНЕС

Според анализатори Кремъл може да изложи на показ стотици украински военнопленници по време на военния парад по случай 9 май.

Центърът за отбранителни стратегии, който се намира в Украйна, предупреди, че 500 заловени бойци могат да бъдат "принудени да преминат през Червения площад пред камерите". Мозъчният тръст не предостави повече подробности.

Годишният парад за "Деня на победата" се провежда на 9 май. Той чества съветската победа на фашизма през Втората световна война.

Снощи Русия заяви, че държи в плен 2000 военнопленници, включително бивши британски войници. 28-годишният Ейдън Аслин и 48-годишният Шон Пинър, които живеят в Украйна от четири години, бяха заловени в Мариупол миналия месец, след като се биеха заедно с морските пехотинци на страната. Оттогава те бяха показвани по руската държавна телевизия, пишат от The Times.

Друг британец, Андрю Хил, също е бил задържан от Русия, след като се появи видео, на което се вижда как мъжът е разпитван по руската телевизия.

Американски и западни представители вярват, че руският лидер може официално да обяви война на Украйна веднага след 9 май, което ще позволи пълната мобилизация на руските резервни сили.

Бен Уолъс, британският министър на отбраната, каза миналата седмица по радио LBC, че Путин може да използва датата, за да обяви "сега сме във война със световните нацисти и трябва да мобилизираме масово руския народ".

Западен служител добави, че вярват, че Путин ще има желание да обяви някакъв успех на тази дата и има "възможност да видим по-голям призив за оръжие".

Той твърди, че Путин може да обяви как това е "ден на патриотизъм и това е момент, в който руският народ трябва да застане зад операцията". Въпреки това той е на мнение, че подобен ход ще изисква промяна в наратива, от наричане на инвазията в Украйна "специална операция" до признаване, че това е война.

"Все още не виждаме индикации за промяна на наратива. Това е нещо, което ще наблюдаваме през следващите десетина дни", каза той в петък.

Джеймс Хепи, министър на въоръжените сили, по-рано каза, че вярва, че планът на Путин за източния регион на Донбас се дължи на факта, че той е искал да покаже "някакъв голям военен успех" по време на парада си.

Мозъчният тръст твърди, че представители на руските въоръжени сили са "заплашили да екзекутират украински военнопленник, държан в района на Малоянисол в Донецка област, ако близките му не платят откуп от 5000 евро". Твърденията не могат да бъдат проверени независимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА ГИ ПОКАЗВА!-АМА ДА ГИ СЪБЛЕЧЕ ГОЛИ. ТА РУСНАЦИТЕ ДА ВИДЯТ СЪС КАКВИ ПАР"А. ЗИТИ СИ ИМАТ РАБОТА.
84
5
 
2
 
! Отговори
Из лудницата преди 2 години
Путин и Наполеон ше са съберат в клиниката муахахахахх.
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
122--СБЪРКАЛ СИ !-ТИ СИ КВАРТИРАНТ НА 4 ти. КИЛОМЕТЪР
82
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То това ще бъде дъното да покаже заловени хора на 9-ти май , все едно ще ги показва животни от цирка. ...Може ли да са такива малодушни същества руснаците?
81
3
 
3
 
! Отговори
У бря преди 2 години
До Трите дуржавиЩе контролират Световния Съюз на Дураците..а ти ще си почетен член там!!!
80
3
 
5
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Вир зинд Германци аус Германдорф унд вир зинд филе меншен цузамен с Панчарево меншен унд вир много либе украине меншен Зиг зиг Зеленски вундабах
79
2
 
18
 
! Отговори
Пуй за Хутин преди 2 години
Путин може да покаже и три синджира украински роби, както и пленени украински девойки за харема на Рамазан Кадиров, а също и камиони с пленена при "специалната операция" битова бяла и всякаква друга домашна техника за обзавеждане на сибирските чукчита, тези хора ни върнаха в средновековието, а както са тръгнали могат да го докарат и до Зората на човечеството ... !!!
78
9
 
13
 
! Отговори
Цезар от 43 стая преди 2 години
Русия е най-смешната държава, преди 70 години се бореха с нацистите, днес отново с нацисти се борят. Един умен човек преди много време е казал, че всички значими световно-исторически събития се случват два пъти: първият път във вид на трагедия, а втория във вид на фарс. Сегашната борба на руснаците с нацизма е фарс! Аз съм истината и няма друга истина освен моята и на колегите Айнщайн и Наполеон от 56 стая.
77
11
 
9
 
! Отговори
Чернозем преди 2 години
Чермозем има само в Новорусия и Русия и малко в САЩ (може да се види картата на чернозема в уикипедия). Русия контролира енергиите на света, с Новорусия става абсолютен монополист на продоволствията и изхранването на планетата. А ЕС ще ходят пеша, ще студуват без топла вода, ще мирищат, ще обедняват и ще налагат санкции на Русия.
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а може и да не покаже - 50/50
75
3
 
6
 
! Отговори
Да ви с*** в устата преди 2 години
Обзалагам се на голяма сума, започвам от 100,000 лева, че това няма да стане. Ако някой от тъпaнapите твърди обратното и има излишен апартамент или голям селски имот нека за залагаме. Ще уредим всичко законно с адвокати и нотариус. Стига сте драскали пpocтотии.
74
9
 
6
 
! Отговори
Трите дуржави преди 2 години
Русия, Белорусия и Новорусия ще контролират световните богатства.
73
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички нацисти ще измрът от неестествена смърт! Онези на които им се размине, избягаха с джиповете си.
72
3
 
9
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Диваци, сър...
71
6
 
3
 
! Отговори
Харков преди 2 години
Харков е столицата на новата държава Новорусия. Карта на новата държава може да се види в Уикипедия в статията "2014 pro-Russian unrest in Ukraine".
70
0
 
5
 
! Отговори
Споко преди 2 години
Споко, Боджо каза, че е уверен че е напълно възможно с абслютно голяма вероятност Украйна да спечели войната.
69
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че к'во да ги показва. Тях ги пазят да възстановяват разрушенията в ДНР и ЛНР.
68
4
 
8
 
! Отговори
афроукраинец преди 2 години
Русофилчета ква ште буде судба на ваши фюрер? А /Подобна на Хитлер ште глътна цианкали в бункер. Б/ ште буде линчован от разбунтували се москали и труп му ште буде хвърлен в Масква река. В/ ште буде ликвидирван он обкружение си. Г/ште избегува в Северна Корея. Д/ште буде съден кат военопрестъпулник в международен трибушон. Е/ште стане патриар на Русия. Мене завут Микола Зеленчук.
67
7
 
11
 
! Отговори
Тъпи мисирки преди 2 години
Поредната лъжлива новина предназначена за вашите редовни читатели с психични отклонения.
66
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами може и да покаже, на какво друго да се радват дрипавите нискочели мужици и неграмотните им *** у нас.