На 70-я ден от войната: Русия тества ядрени бойни глави

Владимир Путин отправя тънко завоалирани заплахи
5 май 2022 07:46, Нели Христова
118
На 70-я ден от войната: Русия тества ядрени бойни глави
Снимка: БГНЕС

Русия обяви, че тества симулативни ракети с ядрени глави в западната част на страната край Калининград. Съобщението идва на 70-ия ден от военните действия на Москва.

След като изпрати войски в Украйна в края на февруари, руският президент Владимир Путин отправи тънко завоалирани заплахи, намеквайки за готовността си да разположи тактическите ядрени оръжия на Русия.

По време на военните учения в сряда в Балтийско море, разположено между страните от ЕС Полша и Литва, Русия тества симулирани „електронни изстрелвания“ на мобилни балистични ракетни системи „Искандер“ с ядрен капацитет, се казва в изявление на министерството на отбраната.

Руските сили са тествали единични и многократни удари по цели, имитиращи пускови установки на ракетни системи, летища, защитена инфраструктура, военна техника и командни пунктове на условен противник, се казва в изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
26
 
! Отговори
Да преди 2 години
До Завоалирано Колкото и да "струва" една армия, когато обикновения войник не е наясно с правотата на каузата, която защитава, не може да бъде напълно мобилизиран въпреки вътрешната пропаганда! Един човек, как вижда нещата, когато е излъган? Не може да ти кажат, че отиваш на някакво учение, а да те хвърлят без да очакваш в една война и да искат армията да има висок боен дух. И все си мисля, че тази армия воюва повече насила и без идея, какво става.
59
10
 
28
 
! Отговори
bam преди 2 години
Путин съвсем се смахна. Да хванат онази любовницата му и децата и да ги вкарат в пещера. Да го видим тогава.. ***.
58
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чибурашките са отчаяни...
57
9
 
2
 
! Отговори
NoirFire преди 2 години
Наистина много и местните украински *** с тоягите не са за подценяване.
56
10
 
34
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Щом раздрънкват ядрено оръжия, значи яко са в закъсали в Украйна!
55
27
 
10
 
! Отговори
NoirFire преди 2 години
Въпрос на гледна точка като пускат по цял ден кадри по руската телевизия какво правят наркомани като Зеленски с руско население в проруски украински провинции руския народ подкрепя Путин .
54
3
 
2
 
! Отговори
777 преди 2 години
До Анонимен Точно....
53
10
 
22
 
! Отговори
Ямболия преди 2 години
Това стане ли,ще бъде светкавична смърт и край за злото,наречено Русия. Светът ще си отдъхне.
52
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама каква 'отечествена война' - украйна не е отечеството на днешните руснаци и те са наясно, че са нападнали чужда държава (дори и доскоро смятана за своя). как да има морал, като за един телевизор с кинескоп рискуваш да те застрелят? а украинците, колкото и да са криминални типове със съмнителнао минало, дори и да са смес от други народи, носят в себе си кръвта на дивите запорожки казаци, които не са се подчинявали никому. а сега някой им напада земите, много ясно, че ще отвърнат злобно.
51
3
 
21
 
! Отговори
NoirFire преди 2 години
Да но светът не иска война с Русия, САЩ не иска такава, никой не иска ядрена война .
50
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Използването на ядрени глави е атака срещу целия свят. Последствията от тях са радиация и още рак. Целият свят трябва ясно дс каже, какво ще се случи с русия в икономически план завинаги, ако тръгне да се прави на силна с радиация. Това вече е тотално изтряване. Ако ще гърми САЩ , Франция и Англия да предоставят на Украйна ядрени ракети.
49
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО отдавна не е защитен съюз, а е просто политически инструмент за налагане на американската политика навсякъде по света. 'НАТО на границата ти' означава американски военни бази на границата ти, готови за инвазия. За да бъда коректен обаче, трябва да допълня, че руснаците далеч не мислеха само за собствената си 'безопасност' - не, те също имат имперски комплекс и държат да подчинят държавите около себе си; в този смисъл НАТО просто им бърка плановете.
48
8
 
24
 
! Отговори
Завоалирано преди 2 години
Се разбра,че Руската Армия не струва.Няма желание за война,не я приема за "отечествена".Това е войната на Путин,не на Руския Народ.Видя се,че армията е слабо подготвена, с остаряла тактика,нискотехнологично оборудване,"Джавелините" отварят руските танкове като консервни кутии.Така,че същото е положението и с ядрените сили.Но,заплахите не трябва да се пренебрегват и само душевно болен човек би си помислил да използува ядрено оръжие.Това е някакъв вид "Държавен Бандитизъм"
47
9
 
16
 
! Отговори
NoirFire преди 2 години
Има значение като ти цъфнат руснаците на границата за 2 дни ще можеш да мобилизираш единствено Кирчо и Кокорчо да ги посрещнат с тоягата , къде ще сравняш Хитлер и месеци дори повече от година време за мобилизация на САЩ .
46
15
 
10
 
! Отговори
ууу преди 2 години
Защо на коментари с анти-САЩ насоченост не може да се оценява?
45
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значение има дали граничи Русия и Нато , като си с мирни нагласи, а не те гони параноята, нито НАТО го интересува територията на Русия, но пък Русия да завземе чужда територия е нещо обичайно .
44
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първа ракета Крим - Балканите , за да изненада нечии руски дебели глави. Продължавайте да слагате каските и да не забелязвате че агресията срещу България не е от вчера. Подчинението ще е насила, а не заради снишението ви.
43
6
 
6
 
! Отговори
NoirFire преди 2 години
Дава за пример Германия и САЩ разделени от океан и Русия и България , до която Русия може да стигне за 2 дни с армия и говори за мобилизации ....
42
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наскоро попаднах на едно изказване на Фидел Кастро от 3 септември 1963г. - много преди да се родя, както и повечето коментиращи тук. Та, Кастро казва: 'САЩ винаги са готови да водят преговори и да дават обещания, които после не уважават и изпълняват.' В този смисъл, съмнява ме, че войната в Украйна можеше да се предотврати - точно това се случи - псевдо преговори и никакъв отговор на исканията на Путин.А самите руснацит също бяха наясно, че преговорите ще са никакви и планираха инвазията отдавна
41
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некой от Ми-6 пак не е разбрал нещо )))