В Москва се проведе генералната репетиция за 9 май

Московчани се събраха като зрители за огромните военни машини
5 май 2022 07:57, Нели Христова
103

Снимка: БГНЕС

Танкове, ракетни установки и бронирани превозни средства дефилират в репетиции тази вечер в Москва. Военнослужещите проведоха поредна генерална репетиция за големия парад на Деня на победата на 9 май, предаде ВВС.

Московчани се събраха като зрители за огромните военни машини.

Военният парад на 9 май на Червения площад е ежегодно събитие за отбелязване на победата над нацистка Германия във Втората световна война. Тази година, обаче, парадът придоби допълнително значение след инвазията на Русия в Украйна.

Някои анализатори предполагат, че президентът Путин ще обяви някаква победа в Деня на победата, въпреки че е трудно да се предвиди какъв успех ще имат руските войски в дните до понеделник. В публичното пространство дори има спекулации, че Путин ще обяви национална мобилизация на мъжете в Русия, въпреки че говорител на Кремъл отрече да се разработват подобни планове, и нарече слуховете "глупости".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
БZП преди 1 година
До Анонимен 75 - пак нещо не си разбрал! Това е пособие с което се настройва хардуера, защото както е известно руската интегрална схема е най голямата интегрална схема. Както и българския слон е по малкия брат на руския слон, с който хобот до хобот вървят през вековете. Но.. в тази част ще ти бъде полезен за разяснение Копейкин, или може би Нинова.
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БZП//////// А, снимка 1? Видя ли големия чук, с който войничето ремонтира парадната, военно техника?
69
0
 
9
 
! Отговори
БZП преди 1 година
Снимка 6 кърти мивки! Либоф на фона на големата железария. Рушка идилия! Очаквам български русофили да ме оплюят, че не разбирам "великата руска душевност", ама ми се струва малко.. извратено. Тея машини не са сътворени да сеят любов. Кой ли обаче да се интересува от това!
68
1
 
2
 
! Отговори
мислещ преди 1 година
Тия танкове да не са РЕМОНТИРАНИТЕ в България, щото много старо желязо остана за скраб
67
1
 
3
 
! Отговори
мислещ преди 1 година
Ало, АНОНИМНИТЕ, не си гъбете времето с разни файлове и камери от Кремъл, ами хакнете управлението на изтребителите. Тогава ще гледам и аз шоуто.
66
1
 
2
 
! Отговори
9-ти май преди 1 година
Забрави....
65
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Много кофти.
64
3
 
6
 
! Отговори
niki преди 1 година
Това кой епизод от руската комедия ще е?
63
3
 
3
 
! Отговори
Българка преди 1 година
.. В казарма не са ходули, *** специалната операция коментират ха ха ха! Четете Скот Ритер, хем е американец.
62
1
 
6
 
! Отговори
БZП преди 1 година
Ние ще имаме водосвет. Хубаво, но недостатъчно. Определено българския политик се бои от българската армия. За българския политик армията символизира единство на нацията, желание за единение - и съответно е най страшната опасност. Затова и българската нация няма армия - за да не се събуди и да намери достойнството си и честта си. Правете си сметката кой и с какви намерения ви управлява 35 години. Няма пари за армия? Верно ли?
61
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е - ако не бяха САЩ Германия щеше да спечели войната и сега нямаше да има руска инвазия в Украйна. Освен това, през 1878 г. 6-ти американски флот е дебаркирал в Черно море и е уплашил Турция, след което тя се е предала и така се е пръкнала България. Та кой е виновен сега - САЩ, че са спечелили ВСВ или Германия, че са я загубили? И защо всички обвинявате Хитлер, че бил изверг, като той е мисли доброто на света, искайки да премахне Русия от лицето на света?
60
1
 
4
 
! Отговори
БZП преди 1 година
Затова пък, ние на 6 Май който би трябвало да е ден на гордостта на българите, за пореден път няма да имаме парад. Защо? Военния парад е символ на гордостта на една нация! Вземете знака на сержанта - колибката - в западните армии - първичен фалически символ. Повече фалоси - по силен мъж. Българската армия има с какво да се гордее. И така да повдигне духа на нацията. Но нашите политици виждат в това опасност. Те искат електорални мишоци, без грам вяра и чест. Такива които да са "неутрални".
59
0
 
0
 
! Отговори
до анонимен 42 преди 1 година
До АнонименНе останаха зъби за чесане.
58
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе оставете руския парад -вижте за 06.05. какво се готви - ще дефилират американски военни! Не разбрах само дали парада няма да се приеме от Президент Джоузеф Байдън? И май некви българи щели да са гости в София... Те пък какво ще правят там? Армия ли имат, държава ли имат? Бали го?
57
3
 
2
 
! Отговори
Да преди 1 година
Все още, макар и рядко, можете да срещнете някой от по-младите щатски инструктори изпратени в СеСеСеРе, за да обучават пияните ***. Живеещите във Вашингтон, или мераклиите журналисти, да прескочат до US столичният "Клуб на ветераните" и ще стане предаване за Гинес и развенчаване на СеСеСеРейската овенна митология.
56
3
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
На парад може и да го докарат.Специалната операция се провали.
55
3
 
10
 
! Отговори
КрумСтрашни преди 1 година
Военен парад,на мен ми звучи като военен цирк.Запада предоставя на хората си добър стандарт на живот,а рашките панелки,мутри и алкохол,но пък им прави военен цирк 1 път годишно......евалата.
54
2
 
12
 
! Отговори
Парадът говори преди 1 година
Май няма да съм "парад на победата", а "парад на позора".
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 58Говориш н3кви соц празни приказки. Виж колко помощ е дала Сащ на русия да изпълзи от дупката си. Има си официални договори Заем-Наем. Второ Сащ се бие година с флота на Хитлер в Атлантическия океан, за да тръгнат въобще такова доставки към грохналата русия . Къде беше флота на русия? Трето над 15,000 самолета са доставени в Англия и съюзници да разсипат цялата инфраструктурата на германските войски. Русия пак е няма... седи инчака
52
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 60.Основните най боеспособните части на Германия бяха на Източния фронт.Самите германци си мислиха че Русия е слаба,защото се провали във войната с Финландия.Който е нападнал Русия добро не е видял това са фактите.И 9 май е най голямото доказателство.