В Москва се проведе генералната репетиция за 9 май

Московчани се събраха като зрители за огромните военни машини
5 май 2022 07:57, Нели Христова
103

Снимка: БГНЕС

Танкове, ракетни установки и бронирани превозни средства дефилират в репетиции тази вечер в Москва. Военнослужещите проведоха поредна генерална репетиция за големия парад на Деня на победата на 9 май, предаде ВВС.

Московчани се събраха като зрители за огромните военни машини.

Военният парад на 9 май на Червения площад е ежегодно събитие за отбелязване на победата над нацистка Германия във Втората световна война. Тази година, обаче, парадът придоби допълнително значение след инвазията на Русия в Украйна.

Някои анализатори предполагат, че президентът Путин ще обяви някаква победа в Деня на победата, въпреки че е трудно да се предвиди какъв успех ще имат руските войски в дните до понеделник. В публичното пространство дори има спекулации, че Путин ще обяви национална мобилизация на мъжете в Русия, въпреки че говорител на Кремъл отрече да се разработват подобни планове, и нарече слуховете "глупости".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споменаха ли в коя рота ще представят задигнатите миялни, тоалетни чинии и тенджери от великата червена армия
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво ще показват на тоя парад? Откраднатите перални и телевизори от бабички ли . А не не... сетих се... как Сащ ги освобождава от Хитлер и ги храни да не умрат от глад.
49
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Консерви, тенекии и скрап на парад. Джавелина глда с интерес.
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 54. Ми, толкова е дегенерирала тая държава, че даже назованата от теб "операцийка" и излиза през носа, докато воените експерти се скъсат от смях на неадекватните им действия.
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората си правят парад, навремето победили тези, на които им бяхме съюзници. Освен да се ядосваме, друго не ни остава.
46
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие знаете ли какво е 9 май?На тази дата руснаците разгромиха германската военна машина.Милиони жертви в една тотална луда война,където руснаците пречупиха най силната армия в историята.Трябва да се уважава този факт,не може да сравняваш една операцийка със тоталната война.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой знае ли колко далече е Москва?
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 48 Можеш ли поне едно кохерентно изрещение да кажеш, защото тоя тюрлю-гювеч написан в ролята на дуплика не покрива изискванията ? Ама нали съм идеалист, ще пробвам. 1. Не, не подкрепям избиването на хора, но виж не подкрепям още повече превзимането на държави, а всяка защита на суверенитет изисква жертви. 2. Виж 1., защото по същата причина не подкрепях и превземането на Ирак от САЩ. 3. Не вярвам, че има хора неспособни на самоуправление на базата на демокрация. За това ненавиждам деспотите.
43
4
 
13
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Единственото предимство на Путин и болните от Кремъл е , че могат да изпратят стохилядна наборна армия за пушечно месо, ицелият Лужники да им ръкопляска!
42
6
 
7
 
! Отговори
Олд преди 2 години
До 47. Доста зъбки на раздразнената мечка се валят по земята украйнска.И гледам доста метал са подготвили путинистите за джевелините.И както повелява традицията-от парада на фронта.
41
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
парадирайте, парадирайте. Може да поканите и папаРадев. Параши такива :)
40
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ще си разходят 20-те армати, докато пращат в украйна 72-ки. Ще дефилират с излъскано оръжие, токато собствените им войници тършуват за храна из превзетите магазини. Ще разкарват ракети които вече дори не могат да произведат заради ембаргото на чипове. И нашите умни глави пълни с мас ще викат БРАВО, виждате ли каква СИЛА. Същата сила която за месец не е превзела и километър територия сумарно, воювайки срещу страна в пъти по-бедна и малобройна. Мисленето обаче, не е за всички хора.
39
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е корава мечката.Не трябва да се ядосва,че като се ядоса става лошо.Засега само си чеше зъбите обаче подразниш ли я става страшно.
38
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешни са тези руски военни паради.
37
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като се замисли човек, че целия на тоя парад - цирк няколко турски дрона и джавелина му разказаха играта
36
4
 
8
 
! Отговори
Im-дртiйУайТБ0Й! преди 2 години
Ограничените НЕЩАСТНИЦИ и заблудени любители на псевдо военно-маршируващите силуети на мнима военна мощ по тези измислени парадирания по площада могат споко да се насладят на тази ПАРОДИЯ на некъф РЕАЛен военен ФАКтор по КАРТОНената ТВ, където реално дефилират марионетки, плюшени играчки, кукли и кукловоди, матрьошки и пр. детски играчки - присъщи за гоУЕмото комплеХирано розовко изглеждащо бебе - , които много ще му отиват на кръгло-лунно подобното му изражение, мДа!
35
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парад на какво? На позорната дивашка агресия?
34
1
 
9
 
! Отговори
УКРА преди 2 години
ДАВАЙ,ДАВАЙ АЙНЗАЦ ГРУПЕН "ДЖАВАЛИНИНЕС" И "СТИНГЕРЕС"
33
2
 
16
 
! Отговори
До Тихомир преди 2 години
Ти вярно ли сравняваш Украйна със Сърбия при Милошевич,Ирак при Садам, Либия при Кадафи?!Щото до преди няколко месеца в Украйна спокойно се ходеше на екскурзии,а при Садам и Кадфи ако стъпнеш не беше ясно дали ще се върнеш!За едни медицински сестри спомняш ли си?А тия по горе колко стотин хиляди избиха от своите народи?!За тях ревеш ли?А за Българите в западните покрайнини?!?
32
5
 
15
 
! Отговори
Ямболия преди 2 години
Парад на хилядите руски ковчези и окраденото от украинските домове.