Борел: ЕС да изземе руските валутни резерви, за да подпомогне Украйна

Средствата би трябвало да бъдат за възстановяването на Украйна
9 май 2022 12:52, Елка Василева
189
Борел: ЕС да изземе руските валутни резерви, за да подпомогне Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

ЕС трябва да изземе валутните резерви на Русия, за да бъде възстановена Украйна, каза външнополитическият ръководител на ЕС Жозеп Борел в интервю за "Файненшъл таймс".

Още по темата
Според него Евросъюзът трябва да обмисли възможността руските резерви в чужда валута да бъдат иззети и да бъдат използвани за покриване на разходите за възстановяването на Украйна след войната.

Борел посочи пред вестника, че би било логично за ЕС да направи това, което предприеха и САЩ с активите на Централната банка на Афганистан, след като талибаните поеха властта в страната.

"Имаме парите в нашите джобове и някой трябва да ми обясни защо е това добре за Афганистан, а за Русия - не", каза Борел.

Вашингтон замрази афганистанските активи и планира да използва част от тях в подкрепа на афганистанския народ, а останалите за компенсации при евентуални съдебни искове срещу ислямските екстремисти, припомня БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно.Руските апартаменти по нашето Черноморие трабва да бъдат отнети също,без това не им трябват повече и не могат да ги продават,не могат да плащат месечните такси,годишните данъци.
68
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Старче,с тия хартии ако не друго,то ще можете да се отоплявате на зима!
67
4
 
21
 
! Отговори
. преди 2 години
Ей сатанистко изчадие, Господ ще те съди!
66
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама нали ще става със съд това нещо и по някакво законодателство. Как ще стане това в Европа? Дайте ги на Гърция тия пари- тя също е жертва!
65
3
 
17
 
! Отговори
100 милиона шила преди 2 години
ще се произведат с тези крадени пари за да ги раздадат на Европейците да си пробиват нови дупки в коланите, че сега като поотслабнем всички ще ни изпопадат гащите и ще ни лъсне кирливото бельо. Резил голям ще е.
64
3
 
18
 
! Отговори
Като не си икономист преди 2 години
стария пед*фил Джозепе, мисли че с крадене става щото цял живот това прави.
63
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жозеп, ти си банкрутирал отвсякъде като външен министър на 4-тия райх и идеите ти са от тапи по-тапи. Zaсвят без нацизъм! Za свят без незаконни кражби на ресурси и финанси!
62
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз дъртак ще брои на газа молекулите и на петрола моловете за да изкара зимата. Не му ли идва наум да си затвори устата малко да не влизат му'и?
61
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ замразяват милиарди долари. На Иран, Венесуела, Афганистан ... какво ли правят с тях, А??? Веднъж да ги врътнеш и готово. Или ги държат на трупчета? Някой ако вземе и 10 лева е крадец, а тия какво ли са?
60
4
 
26
 
! Отговори
ПОЛКОВНИК преди 2 години
От 2 месец по Руските медии се говори какво ще правят и как ще разпределятт, всички западни инвестиции и активи на стойност над 10 трилиона долара правени в страната през поседните 30г . Накрая Русия ще национализира всичко западно но и ще си вземе обратно тея 300та милярда след като ги дадат на Украйна . ХАХАХХАХАХАХХА Гаврата ще е пълна !!!
59
3
 
21
 
! Отговори
За сиренце и леб преди 2 години
ще отидат тия пари. Да понапълнят стомасите гладните и клети Европейски граждани. Че майка Русия като почне и пшеницата да продава в рубли, ще се наложи да пробиваме нови дупки в коланите.
58
2
 
17
 
! Отговори
profetey преди 2 години
Това е кражба. С всяко такова решение страни които не са съюзници на НАТО ще се отдалечават все повече и ще дойде 1 момент в който няма да има шанс за мир с Русия, Китай, Индия и други страни. А като видят че несъюзниците не могат да териризират САЩ и ЕС ще се обърнат срещу съюзници а след това и срещу по-слабите страни. И не че сега сме свободни, но със всеки ден и подобни решения примката около врата на Бъргария се стяга.
57
2
 
20
 
! Отговори
Мелинда на гейтс преди 2 години
Света се управлява от такива дър"ти алчни памперси и съсипват живота на милиарди хора. Колкото и пари да имат, няма да живеят с костенурките. И колкото по-дърти стават- толкова са по-злобни.
56
1
 
10
 
! Отговори
Стенли преди 2 години
До анонимния с коментара за банките и войната (#43): точно банките правят пачките от войните. Дават кинти и на едните, и на другите. И накрая все са на печалба. Справка световните, че и по-локалните войни на 20 век. Също Османската империя и освободителните войни през 19 век. Доказателства се откриват и още по-назад във времето. И сега - от къде мислите Байдън вади пачките долари, за да подкрепя Зеленски?
55
1
 
7
 
! Отговори
7 преди 2 години
Не на Афганистан, а на СЩАсаните трябва.
54
2
 
18
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Какво още търсиме при тия айдуци и крадци... Да им плащаме тъпотиите ли?! ====))) когато и да напуснеме тоя пропаднал съюз, все ще е късно!
53
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа приключи. Още не е почнала кризата с храните, а тея изпушиха!!! Зимата Идва... да не се окаже, че газ след като се върнат парите...
52
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прибрахте милиардите на Садам,след това на Кадафи сега ще приберете и руските резерви,и едно такова"доверие"се заформя от света към вас,че свят да ти се зайде!
51
0
 
17
 
! Отговори
За един преАтел пита преди 2 години
Ама дедо Борел като произнесе тия думи ръка вдигна ли за поздрав? Хайл Хи-т-лер каза ли? Ако не го е направил Киевските нацяги ще му четат конско.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, Русия и Афганистан са едно и също нещо. Даже руснаците живеят по-надълбоко в пещерите и рядко излизат навън. Какво има да се обяснява на човек, заслепен от омраза, който не може да види действителността, а приема желаното за действително?