RuTube за втори ден е извън строя заради кибератака

Тя съвпада с честванията на победата над нацистка Германия
10 май 2022 15:36, Елка Василева
19
RuTube за втори ден е извън строя заради кибератака
Снимка: Скрийншот

RuTube - руското съответствие на YouTube, за втори пореден ден е обект на кибератака, която съвпада по време с честванията на победата над нацистка Германия, предаде Ройтерс.

Сайтът на RuTube, който обикновено е препълнен с видеосъдържание, днес е черен с изписан текст с бели букви: "Внимание! На сайта се извършват технически работи. Сайтът беше атакуван. В настоящия момент ситуацията е под контрол. Данните на потребителите са съхранени".

Атаката е започнала вчера, когато руският президент Путин произнесе реч, в която възвелича победата на СССР през Втората световна война и направи паралел със сегашната война с Украйна. "Всъщност някой е искал да попречи на RuTube да покаже парада за Деня на победата и празничните фойерверки", заявиха администраторите на сайта. Според тях това е най-сериозната кибератака срещу RuTube.

Ройтерс допълва, че от скрийншот на менюто на руска сателитна телевизия личи, че тя е била хакната, за да се появят в него съобщения, касаещи Украйна, като например "Ръцете ви са изцапани с кръв". От началото на руското нашествие в Украйна уебсайтовете на държавни компании и новинарски медии в Русия редовно биват атакувани от хакери.

В повечето случаи целта е да се представи информация, която е различна от официалната линия на Москва за инвазията, отбелязва Ройтерс и припомня, че Москва нарича тази инвазия "специална военна операция".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: РусиякибератакаRutube
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Наци-Хакерите - могат, правят го!
12
0
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Тъй като нашето "ефективно управление", начело с "вицето" не е в състояние да се справи с една елементарна хакерска закачка по Българските пощи, този матриал идва да ни информира и по-точно да ни манипулира много навреме. Те, тези баламурници ни разказват и втълпяват колко е сложна тази компютърна техника и технология и колко е неимоверно трудно да се оправи и да работи нормално. Ние сме съгласни с тази формулировка САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА НЕКАДЪРНИЦИТЕ, които се знаят кои са.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Български Пощи отвръщат на удара!!!
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама как?! Нали само руски *** хакеат избори, централи и т.н.
9
11
 
20
 
! Отговори
Някой го е страх преди 1 година
Някой го е страх от свободната иформация... кой ли ще да е? :)
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като нема туба - има дамаджана -ни мойти ги спря тез ора, да знайти
7
5
 
14
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Да, сега го проверих. Тия освен пари, и програмисти ли нямат като хората? Некадърни, мързеливи, мърсоланска работа през куп за грош като всичкото им.
6
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руските нацисти останаха без туба
5
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
горките пияндета, нямат музикален фон за одеколона...
4
12
 
16
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Уж са за някакви ценности, уж са за зачитане на права, мнение и свободи. А нациукрите и сие навсякъде се опитваха да пречат на шествията на т.нар. безсмъртен полк. Пречеха на тези, които искат да поднесат цветя на паметници. Замеряха даже посланици. Крещят, псуват, показват неприлични жестове. Да си представим същото отношение към някой гейпарад или модерните напоследък шествия "за мир" с украински знамена, призоваващи за даване на оръжия на Украйна?! Това са двойните стандарти и аршин.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е ред тубата да е в ред,че се натрупва напрежение когато не работи.
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не се сринал - толкова си може
1
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодаря за рекламата на RuTube не бях чувал за този сайт.