Путин: Западът е готов да пожертва останали свят заради глобално господство

Той подчерта, че редица държави вече се сблъскват с риска от глад
12 май 2022 15:00, Петя Славова
362
Путин: Западът е готов да пожертва останали свят заради глобално господство
Снимка: БГНЕС

Вината за глобалните последици от санкциите срещу Русия, включително за възможния глад в редица страни, лежи на съвестта на западните държави, които заради своето господство са готови да жертват останалия свят. Това заяви днес руският президент Владимир Путин по време на съвещание по икономическите въпроси.

Той подчерта, че редица държави вече се сблъскват с риска от глад, а при продължителни санкции срещу Русия и за ЕС може да възникнат трудно обратими последици.

Още по темата

"Вината за това е изцяло на елита на западните държави, които заради запазването на собственото си господство са готови да жертват останалия свят", констатира Путин.

Русия се справя уверено с външните предизвикателства, подчерта той, цитиран от БГНЕС.

Западните санкции срещу Русия нанасят удар по икономиките на тези държави, които ги въвеждат, а освен това причиняват и глобална криза.

„Тези санкции до голяма степен провокират глобалната криза. Техните автори, водени от късогледи политически амбиции и русофобия, до голяма степен засягат собствените им национални интереси, нанасят удар по собствените им икономики, по благополучието на техните граждани”, каза Путин.

Продължаването на политиката на "санкционна обсебеност" спрямо Русия ще доведе до най-сложните и трудно обратими последици за гражданите на Европейския съюз и най-бедните страни в света, заяви руският президент.

"Очевидно е, че по силата на обективните икономически закони продължаването на манията за санкции, ако мога така да се изразя, неизбежно ще доведе до най-тежките и трудно обратими последици за Европейския съюз, за неговите граждани и за най-бедните държави", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
човече...не че си,вършиш грях...никой никога не е причинявал това на руските народи...осъзнай се за Бога...Свободният Свят не е ...Украйна...ще им отнемеш 24 часа макс...за да заличат русия...дай им шанс,нима не бяхте собственици в американски,английски,френски...кого лъжеш?себе си...ще свършиш като хитлер...въпроса е да не го отнася народите ти!няма да си жив да имаш империя!!!...само позор!дай шанс на децата и внуците си...на народите си,гръмни се ако си пич!!!
267
1
 
2
 
! Отговори
преди 1 година
Да живее Путин , да живее Русия на пук на мръсниците !
266
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той подчерта, че редица държави вече се сблъскват с риска от глад --------- Русия е първата, а другите кои са?
265
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Малийй почна се Руски медии съобщават, че канадският генерал Тревър Кадийо е бил заловен в опит да избяга от завода "Азовстал" -------------- ехааа и сега путинопитeцитe ше си оплюят мониторите от кеф :)))
264
5
 
13
 
! Отговори
комунде преди 1 година
Ех тоя Запад,от сто години загнива.
263
5
 
8
 
! Отговори
хм преди 1 година
Останалия свят не знам,ама като свърши гречката,руснаците ще го изритат заедно с ядрените му мераци.
262
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На джуджетобпак някой друг му е виновен за неговите грешки
261
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без Путин ще е скучно, затова нека да остане задълго! Ако не е Путин няма върху кого да се хвърлят всички земни катастрофи, изригнали вулкани, наводнения, суши и.т.н. Тогава ще се види некадърноста на западните *** о частните сделки за по милиарди, като тази на Урсулата с Пфайзер за 1,85 милиарда евро! Тази мисирка трябвацда издигне паметник на Путин, защото два преди Русия да нахлуе в Украйна скандала стана известен, но се завоалира от войната! Kristian Terhes в тубата вижте!
260
14
 
12
 
! Отговори
На Комуниста преди 1 година
Все Запада му е крив
259
14
 
9
 
! Отговори
Отврат преди 1 година
Е Путин! Взе да ми писва от него и цялата несменяема шайка
258
21
 
18
 
! Отговори
Пълни простотии преди 1 година
Запада не жертва никого а се пази от един малоумееен диктатор изперкал в последните днин от живота си
257
15
 
9
 
! Отговори
Vvv преди 1 година
Не му е мястото вече на тази позиция. Има стари комунистически убеждения, които не са за това време. Като някакув луд диктатор е . Жалко за всичко , а още по - *** е, че той заплашваше други страни с нападение смешно.. И страните от НАТО дори могат да сразят Русия, да не говорим за Америка.. Бойната техника и снаражения на Америка са на светлинни години разстояние от тези в Русия и тройно повече като обем. Путин няма да посмее да атакува който и да е било друг, защото последствията ще са сер
256
11
 
8
 
! Отговори
Vvv преди 1 година
Путин нищо не направи. Умряха стотици души заради неговите нерегулирани изстребители, които не надочваха съвсем точно ракетите си. *** от Украйна пък пусна затворниците от украинските затвори и самите те избиваха украйнци , после за да се каже , че Путин е виновен. И двамата избиха много хора . Путин направо трябваше да изтряска този Зеленски и това е. Нямаше да избиват толкова невинни хора и двамата ***. Путин винаги ми е бил много симпатичен, но нещо е мръднал. Не му е мястото вече т
255
11
 
8
 
! Отговори
SOS преди 1 година
Путин,каква хранилка сте,като сте бедна държава с ръждясало оръжие. Една малка Украйна ви разказа играта.
254
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е поне война между македонци и българи няма да има.
253
8
 
14
 
! Отговори
Малийй почна се преди 1 година
Руски медии съобщават, че канадският генерал Тревър Кадийо е бил заловен в опит да избяга от завода "Азовстал" в Мариупол. Според публикациите Кадийо е бил арестуван и е изпратен в руската столица, където да бъде съден.
252
13
 
10
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Русофобските платени тролчета яко са налазили тука. Пребройте се сега с по един минус.
251
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йович, и кой е тоя, дето ни тласка към обеднявне? САЩ? :) Дето има една дума, където са САЩ, там е бедността, така ли? :) Или най-бедните европейски държави в Европа са бившите съветски републики? Айде помисли малко. Путин злобно и вманиачено ни тласка към всеобща гибел, ако не го УНИЩОЖИМ. Това е истината.
250
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йович, вас сърбите май много ви сърби да се съберете с руснаците, въпреки заявеното ви желание за членство в ЕС. Да, при руснаците ви е мястото. Има удивителна аналогия между масовите гробове в Босна през 90-тте и тези в Уйрайна сега. ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ СТЕ. САДИСТИ, МАСКИРАНИ КАТО ПРАВОСЛАВНИ. Гнусни сте.
249
8
 
19
 
! Отговори
Jovich преди 1 година
Икономическите санкции са безсмислени. Съгласен съм напълно с Путин в случая, което ме навежда на мисълта че някой умишлено тласка светът към рецесия и масово обедняване на човечеството, използвайки конфликта между Русия и Украйна за предтекст. Лошото е че тепърва ще почваме да усещаме негативните последствия от икономическите санкции.