Путин: Западът е готов да пожертва останали свят заради глобално господство

Той подчерта, че редица държави вече се сблъскват с риска от глад
12 май 2022 15:00, Петя Славова
362
Путин: Западът е готов да пожертва останали свят заради глобално господство
Снимка: БГНЕС

Вината за глобалните последици от санкциите срещу Русия, включително за възможния глад в редица страни, лежи на съвестта на западните държави, които заради своето господство са готови да жертват останалия свят. Това заяви днес руският президент Владимир Путин по време на съвещание по икономическите въпроси.

Той подчерта, че редица държави вече се сблъскват с риска от глад, а при продължителни санкции срещу Русия и за ЕС може да възникнат трудно обратими последици.

Още по темата

"Вината за това е изцяло на елита на западните държави, които заради запазването на собственото си господство са готови да жертват останалия свят", констатира Путин.

Русия се справя уверено с външните предизвикателства, подчерта той, цитиран от БГНЕС.

Западните санкции срещу Русия нанасят удар по икономиките на тези държави, които ги въвеждат, а освен това причиняват и глобална криза.

„Тези санкции до голяма степен провокират глобалната криза. Техните автори, водени от късогледи политически амбиции и русофобия, до голяма степен засягат собствените им национални интереси, нанасят удар по собствените им икономики, по благополучието на техните граждани”, каза Путин.

Продължаването на политиката на "санкционна обсебеност" спрямо Русия ще доведе до най-сложните и трудно обратими последици за гражданите на Европейския съюз и най-бедните страни в света, заяви руският президент.

"Очевидно е, че по силата на обективните икономически закони продължаването на манията за санкции, ако мога така да се изразя, неизбежно ще доведе до най-тежките и трудно обратими последици за Европейския съюз, за неговите граждани и за най-бедните държави", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 234 "В другите държави от източният блок , не е ли имало и там комунизъм" ИмаЛО е. Разликата е, че сега няма, а в България Радев, Нинова и Рашков още ни управляват от името на руснаците. В Полша и Чехия им скъсаха главите на рашките.
207
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глу. по. сти. Само Западът може да отърве света от азиатската, агресивна, назадничава, антихуманна псевдоимперия Раша. Скандинавия ги мрази, японците ги мразят, кавказците ги мразят, китайците ги презират. И ВСИЧКИ УВАЖАВАТ САЩ и ЕС. Не се залъгвайте.
206
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой ще ме УбОрИ ли ? Бай Данчо срина ЕС до о-с-н-о-в-и !Ако не вярвате , попитайте Англия !
205
4
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 237 преди 2 години
Да Русия срива ЕС, защото ЕС икономически сам се закчаи на Руската цица за енергия, като повярва на ласките на Пуtлер, че видиш ли "доставките са сигурни и никога няма да се използват срещу вас". ЕС сам се остави без армия, защото са в НАТО и решиха, че САЩ ще ги защитава и не си плащаха 2% от БВП за армиите в продължение на години. Колкото до САЩ отдаваш им прекалоно много значение за ситуацията в ЕС. Ситуацията е такава в ЕС, защото ЕС такава си я направи!
204
1
 
4
 
! Отговори
до 234 преди 2 години
*** те не са слизали отвласт бе НАИВНИК!Дали е СДС,ГЕРБ или както и да се казва все комунисти са на власт,не ти ли е ясно на теб?!И като казвам комунисти,те дори и такива не са.Навремето са ги избутали настрани,хвърлили са им по една пенсия,жилище, кола и съвсем други са яхнали властта,но както и да е комунисти са пак.Комунист само знае да лъже и д краде!Където е влезнал Сталин след ВСВ е мизерия като в България.Нито има капитали,нито има демократи!Дества се по системата''свой човек'' и до днес!
203
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен-236 Защо ЕС нямаМЕ армия , Путин ли е виновен ?
202
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До до АНОНИМНИТЕ-233 Братле , кой срина ЕС , Русия ли ?Кой остави ЕС без армия , Русия ли ... НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ НЕ СМЕ С РУСИЯ , НИТО С УКРАЙНА , А СМЕ ПРОТИВ ---БАЙ ДАНЧО ?!?!?!?
201
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 234 - Много ще ме извиняваш, но откакто минахме със Запада БВП в страната се удвои. Проблемът тук не е че няма пари, а че има корупция и тя в по-голямата си част идва от бившата СОЦ номенклатура. Всичките бивши партийци станаха бизнесмени и карат големи джипове и ако попиташ откъде са им парите се мръщят и обидено си заминават. Няма общо със САЩ. Да не говорим, че американските фирми си плащат данъците в пълен размер, че даже и надплащат и им връщаме, докато руските не плащат и ЛЕВ!
200
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин вместо да изпише вежди, избоде очи с тази война.Всички намразиха Русия,даже Финландия и Швеция искат да са в НАТО.На обратно работи стратегията на Путин-факт!
199
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен231... "КАКВО СЕ ПОДОБРИЛО В СЕВ КОРЕЯ "?А какво се подобри в България , с мизерни пенсии от 300 ЛЕ-ВА , и мин. заплати от 500 ЛЕ-ВА , за 32г. ?Нормално ли е САМО в БЪлгария да е такова положението , и да се оправдаваме отново с комунистите ? В другите държави от източният блок , не е ли имало и там комунизъм , НО КЪДЕ ОТИДОХА ТЕ , И КЪДЕ НЕ СМЕ НИЕ !
198
3
 
4
 
! Отговори
До до АНОНИМНИТЕ преди 2 години
Типичен Русофилски отговор. Ако някой каже, че Русия е долна смотана клоака и е единствената държава в света, която от войната в Кипър насам (48г) все още води войни за териториално разширение русофилите веднага решават, че тоя някой очевадно обича Америка. Ами не, не я обичаме. Способни сме да не харесваме повече от едно ***, което води войни. ЧУДО НА ЧУДЕСАТА! А колко страни обичат Америка - ако изключим всичките им добри съюзници от запада - Япония, Ю.Корея, Австралия, Индонезия, ОАЕ итн.
197
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще има протести в ългария , против ВОЙНИТЕ в Сирия и Йемен ? ТАМ НЕ ЗАГИВАТ ЛИ МИРНИ ГРАЖДАНИ ?
196
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да речем,че се случи това което иска Путин.Какво ни чака тогава?Колко години минаха от Корейската война?Какво се подобри за Севрена Крея като е под крилото на Русия и Китай?А какво се подобри в Южна Корея а?!Защо цял свят не кара Северно Корейски автомобили а?!Колко години минаха от както Украина е независима а?!Е какво крадат като трофеи от войната руските войници?!Тоалетни чинии!Е кой иска да се случи това което иска Путин?Кой иска да мечтае за тоалетна чиния?!КОЙ?!Само комунистите!Само те!!!!
195
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Данчо от Уашингтън , да ВЪРНЕ парите / трильони/ , на ЕС за въоръжаването !!!НЯКОЙ -НЕЩО ?
194
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
225 аз спечелих като обикновен човек Първо че мога да пътувам свободно второ мога да работя в цяла Европа мога да уча където си поискам и най вече мога да протестирам без да ме вкарат в затвора за 15 години демокрацията и свободата са ценности за мен а относно доходите ми съм ок имам си жилище и спокойствие
193
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До sofeto...БраТО , как е положението в Унгария , след като търгува с Русия , Китай и Сев. Корея ???
192
5
 
7
 
! Отговори
Станислав преди 2 години
Германия не дава и дума да се каже за Хитлер въпреки историята. Защо? Май ги е яд. А се правят на "нормални".
191
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не знам , защо се реве против Путин , !Ако го няма , а на негово място дойде друг , мислите ли че ще е по-друго ?
190
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои в България спечелиха от влизането ни в ЕС и НАТО , освен управляващите , политиците , ромите , и двата вида бежанци!?
189
6
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
В рашата най важното е да има достатъчно метилова пърцуца за къркане и черен хляб за мезе-мирисане, традиция!