Зеленски: Войната ще свърши, когато Украйна си върне всичко свое

Русия отнела и окупирала всичките права на украинците
Обновена: 12 май 2022 07:01 | 12 май 2022 07:00, Камелия Цветанова
357
Зеленски: Войната ще свърши, когато Украйна си върне всичко свое
Снимка: БГНЕС

Войната в Украйна ще свърши, когато върнем всичко свое - своите хора и територии. Това каза президентът на страната Володимир Зеленски по време на онлайн чат със студенти от водещи френски университети, предаде БГНЕС.

Още по темата

„Войната ще приключи за украинския народ само когато върнем това, което е наше. Казвам откровено: не ни трябва твърде много... Ние искаме да върнем мира в нашата държава, на нашата земя. Русия отне и окупира всичките ни права: правото на нашата земя, правото на избор, дори правото ни на живот", каза още Зеленски.

Зеленски допълни, че всички преговори оттук нататък ще се водят, само след като Русия разбере погрешността и катастрофалния характер на своите решения и ще бъде готова да понесе наказание за престъпленията, извършени в Украйна.

Президентът подчерта, че с всеки нов град, в който биват откривани тела на измъчвани невинни граждани, и умишлено съсипани жилищни сгради, както в Буча - например в Ирпен и Мариупол, желанието на Киев за преговори намалява.

Във всеки случай преговорите, подчерта Зеленски, трябва да се водят чрез диалог, а не чрез ултиматуми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До УКРАЙНА ЩЕ СИ ВЪРНЕ------Много си надъхан Малчо. Не виждаш ли какво става как Украйна и САЩ манипулират целия свят единствено в полза на САЩ. То украинците не са по -умни от нас. Ще *** за чужди интереси. Дето се вика : На чужди мъ-де кръщене!
172
4
 
0
 
! Отговори
Ленд лийз преди 2 години
До Мисли "А ленд-лийза е отделна процедура и парите по нея трябва да се платят веднага." Пълна измислица. Схемата на ленд-лийза е да се плати това, което остане неунищожено, и то ако Украйна реши да го задържи на въоръжение.
171
16
 
2
 
! Отговори
УКРАЙНА ЩЕ СИ ВЪРНЕ преди 2 години
ВСИЧКО-----ДО ПОСЛЕДНАТА ПЕДЯ ЗЕМЯ!!!! ///СЛАВА НА ГЕРОИЧНИЯ УКРАИНСКИ НАРОД----НИЕ В БЪЛГАРИЯ ВИ ОБИЧАМЕ И ЩЕ ПОМАГАМЕ С КВОТО МОЖЕМ, ВЪПРЕКИ САБОТАЖИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ РУСОФИЛИ И КОМУНИСТИ!!!!
170
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Андибуленко 181 "Зеленко, на твое място не бих бил такъв оптимист моето момче. Сега и Херсон ще става руски." Колкото обект завладян от терористи става "техен". Докато го държат със сила ще е "техен", след това се връща в Украйна. Както е казал Зеленски, всичко,което е било украинско преди инвазията, ще се върне обратно в Украйна. НИкакви етнически прочиствания или фалшиви референдуми няма да променят това.
169
0
 
5
 
! Отговори
Мисли преди 2 години
До Анонимен40те млрд. включват и ленд-лийза. А ленд-лийза е отделна процедура и парите по нея трябва да се платят веднага. Смятай. Чети решенията на Конгреса. Украйна виси с 50 млрд . дълг. Русия изплащаше помощта на Запада до 2006 г. Няма безплатен обяд.
168
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тепърва идва западното оръжие. Руската армия отстъпва. Русия свърши на 60% ракетите си. Пари за нови няма, нито суровини да се произведат. Става забавно.
167
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
идват парите от фед, фашистки емитиран долар
166
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно е така. Направо се хвърляйте и за Крим, няма смисъл да се отлага. Играе се ва банк.
165
2
 
14
 
! Отговори
Андибуленко преди 2 години
Зеленко, на твое място не бих бил такъв оптимист моето момче. Сега и Херсон ще става руски. Путин ти направи андибул морков.
164
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До последния украинец!
163
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави са си хората . Някой който живее в гавно иска със сила да те накара да живееш като него - в гавне .
162
1
 
28
 
! Отговори
158 преди 2 години
Изходът от война е ясен от самото начало, въпреки безумната проукраинска пропаганда. Въпросът е защо беше започната? Кой дърпа конците на Зеленски и защо Европа се самоубива?Колкото и да ни убеждават умните и красивите, важното е откъде им идват парите за цялата тази пропаганда.
161
2
 
24
 
! Отговори
Teo преди 2 години
Войната ще свърши, когато чичко САМ каже! Калкулирал е 50% световна инфлация. Сега сме на 30%. Още 3-4 месеца, прощавате се с Крим, за ДНР и ЛНР не се знае, вътрешните чистки при вас вече започнаха, и като ви дойде акъла у главата, ще се говори.
160
0
 
21
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Война можеше да няма, ако имаше разумни люде, а не неразумни такива !
159
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 171 "Пропускаш,че през 2014 г, руснаците в Донбас се разбунтуваха." Това е руска лъжа. Руснаците изпратиха първите си "представители" в Донбас 2014 "случайно" след като Украинците се разбунтуваха срещу Янукович, който за 3 милиарда "помощ" от Русия, реши да се откаже от членството на Украйна в ЕС. По същото време започнаха "бунтовете", отново пълно "съвпадение". Останалото го знаем - руските фейкове, зелените човечета без опознавателни знаци но с тежка руска бронетехника и т.н.
158
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
което на украински език означава никога!
157
1
 
12
 
! Отговори
кубанская столица преди 2 години
До Заслужил гражданинИ все пак Россия продължава и ще бъде да продължава да ввладее тази территория. Иначе атомна война
156
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като шмръкне и му идва ролята на Батман. Зельо, виж там да се помолиш за процедурата Екстракшън и за тебе, че азовците ще ги варят на борш.
155
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое е това твое, бе, Зеления? Лвовска област е вчета от Полша, Карпатието от Унгария, Крим, Одеса, Херсон, Харков и Донбас от Русия. Украйна в историческите си и етнически граници е на половина от сегашната територия. Това е толкова измислена държава, каквато е и Македония!
154
14
 
4
 
! Отговори
Антирашист преди 2 години
"Зеленчуци, който не яде, той голям неще да по расте, неще има розови страни, всеки ще го победи." --- Тъй, тъй...затова онзи е, и ще си остане просто, злобно кремълско победено старче.А, щях да забравя - всички копейковци ги чака същата съдба, като любимите им братушки, защото истинските българи ненавиждат рашистанците.