Русия дърпа шалтера на тока за Финландия от утре

Финландия ще компенсира с доставки от Швеция
13 май 2022 21:54, Александър Попов
137
Русия дърпа шалтера на тока за Финландия от утре
Снимка: Pixabay

Русия ще преустанови този уикенд доставките на електроенергия за Финландия, съобщи днес доставчикът. Съобщението дойде на фона на нарасналото напрежение около кандидатурата на Хелзинки за членство в НАТО на фона на военната кампания на Москва в Украйна.

"Принудени сме да преустановим вноса на електроенергия от 14 май", заяви РАО Нордик, дъщерно дружество на руския държавен енергиен холдинг Интер РАО. "РАО Нордик не е в състояние да извършва плащания за внесената от Русия електроенергия".

Финландската електроразпределителна компания Fingrid успокои, че недостигът на електроенергия ще бъде компенсиран чрез доставки от Швеция и увеличаване на собственото производство и не се очаква недостиг на електричество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: токРусияФинландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистик "Лека-полека всички късат връзките си с Пyтлepистан и накрая Пyтлаpaх ще си остане сам-самичък и излолиран като Ким Грух и Северна Корея." ----- хахахахаха, сме6ко, "всички" не са северна америка и европа! Когато Китай и Индия скъсат връзките с Русия, тогава се обаждай!
91
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "И този ток ще го продава на Северна Корея или Монголия" ---- аа, спокойно. Индия и токът ще изкупи, както направи с евтиния газ.
90
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самагонският коптор пак плаши.По смешна държавица не съм виждал
89
34
 
22
 
! Отговори
Я па я..! преди 2 години
Путин е много отмъстителен. Мисли се за фактор. Ама много мълък бе.
88
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този ток ще го продава на Северна Корея или Монголия..
87
5
 
14
 
! Отговори
Плевенски преди 2 години
Нокиа вече си е китайска собственост.
86
29
 
21
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Лека-полека всички късат връзките си с Пyтлepистан и накрая Пyтлаpaх ще си остане сам-самичък и излолиран като Ким Грух и Северна Корея. А финландците както пише в статията не им пука даже. Братска Швеция ще им доствя за началото ток, а после финландците ще си увеличат производството на ток :))) Те са измислили NOKIA все пак и финландската водка, докато колхозника не може да пие "Столичная", тя е за западняците и затова си вари самогон от кopи от картофи :)))
85
7
 
18
 
! Отговори
А преди 2 години
Ааааа ,то не е като да излезе кривокраката диларка и да обяви поредния пакет санкции.
84
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирето да оправи строежа на 7 и 8 блок на Козлодуй с помощта на САЩ. Промоция за газа и промоция за цената на строежа. САЩ ще извикат китайци да строят. На специална натовска цена.
83
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Потърсете списъкът на д-р Робърт Малоун, който съдържа всички хора, коита са учили в СИФ/WEF !Доста интересни имена от България има..." ----- какво ти "интересни"??? Всичките до един са за разс.трел! Няма един от тях, който да не е станал "някой"! Тези хора са управлявали и управляват България! Едните са въртели приватизацията, другите банките, трети образованието.. няма сектор, в който шваб да не е пуснал пипала! Направо ми е жал за младите и за това, което ги очаква.
82
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потърсете списъкът на д-р Робърт Малоун, който съдържа всички хора, коита са учили в СИФ/WEF !Доста интересни имена от България има...
81
15
 
6
 
! Отговори
Бх преди 2 години
А380 е спрян от производство, но щом е кефи опорката давай. За руди и метали има ги и на други места. Слънчоглед в Русия не е голям отрасъл, те купуват от Украйна, БГ, Молдова и становете. Та си четете книжките, дето не са на руски.
80
9
 
7
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Мадараша като че ли нагледно ни разиграва сценки от книгата "10 начина да накараме хората да на заобичат и да ни станат приятели"...
79
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финландците ходят до Санкт Петербург за да си напият до припадък! Жалка гледка е да го гледаш как се държи за решетките на канализацията! Пред тях руските пияндета изглеждат като дружинка трезвеници! Свърши!
78
13
 
21
 
! Отговори
До Popi преди 2 години
Досега не съм чувал никой да е твърдял всичко това! Само чутовен гглупак може да го съчини! Имат си хората други неща, продават от тях и купуват каквото им кефне! Без техния никел всички стоманолеярни в Европа ще спрат - няма неръждавейка! Без хрома, ванадия, волфрама няма специални стомани! Без титана им Еърбас А380 няма нито да излети, нито да кацне! Без житото им няма хляб, без ечемика им - няма бира за бюргерските шкембета! Без слънчогледа им - няма олио! Иран - световен лидер по шамфъстък!
77
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрата новина
76
11
 
31
 
! Отговори
пущиняк преди 2 години
Никаква игра не е превъртял Путин! Финландия беше на 100% зависима от руски газ, нефт, като внася и ток! Спирането на тока на Финландия изобщо не е толкова безобидно! Повече от 10% от потреблението на ток във Финландия се осигурява от Русия! Снябдяването на Финландия с ток от Швеция също не е толкова проста задача! Тепърва ще се разбира до какво ще доведе наложената в последно време антируска политика и във Финландия!
75
2
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Мислиме попи, мислиме и то логично и подплатено с факти. Има суровини без които не можеш и има банани и шам фастък без които можеш. И освен това кой с какво разполага е съвсем достъпна информация.. Къде се образова ти ми е чудно? Може би някакво медийно образование :)
74
30
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путиии превъртя играта... руския народ скоро ще яде ориз и вода. Това е нелепо да спираш всичко на всеки, който не е съгласен с теб. Тов е пълен позор за русия. Такъв слаб президент не е имало. Дори Елцин вече изглежда класа.
73
31
 
20
 
! Отговори
Popi преди 2 години
Брей,брей,брей, ако питаш русопитеците: - Без Раша живот на Земята нет! Газ,ток,нефт,желязо,пшеница,банани, киви, шам фъстък: сичку туй в Русията го има само и никъде другаде по света!Вие в ред ли сте ,бе ? Мислите ли изобщо?Знаете ли кой с какви ресурси разполага по света? География учили ли сте? А икономика? Аре у лево,неграмотници!